• 15ats.

    siuntimas pas neurologa

    Sveikos mamos. Norejau pasiteirauti ar visu jusu vaikucius siunte pas neurologa? mums buvo menuo ir israse siuntima. Ka jis ten darys su mano vaikuciu? :)

    Lina1691-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Taip praktiskai visi mazuciai siunciami.Ziures vystymosi raida-kaip kelia galvyte-kaip pristukais spaudzia pirsta,ar ima-suspaudzia zaisliuka,pastuksena per keliukus(impulsus nervu tikrinant,kazkokius)Vienu zodziu tikryna vystymosi raida.Dar jei reik (dazniausiai taip)daro ultragarsu-ekoskopu(per telika ziuri vidiniu smegenu veikla,bei momeneli)Tikrai nieko baisaus.Taip dar patikrina vaiku jautruma,vienu zodziu reikalinga procedura.Sekmes.

    Fausta

  2. 2

    Kaip idomu,o musu niekur nesiunte, noreciau ir as kad mano dukryte patikrintu ar viskas gerai. Gal reikia pediatres paprasyt siuntimo?

    Kalnietiene

  3. 2

    Ne visus siunčia.Siunčia tik tuos, jei ką įžvelgia negero.Svarbu viską laiku atlikti.Mus siuntė tada kai įdėjau į bėgūną 6 mėnesių ir pradėjo ant pirštų galų stiebtis ir minti viena kitą kojytę.Tai parašė mankštas ir masažą, nes pediatras negali to išrašyti.Nesibaugink,užsiregistruoki ir bus aišku.

    linasiu

  4. 2

    mus irgi siunte ir dar iki siol kas 2 menesius lankomes (dabar 9.5men.) gydytoja seka psichomotorini vystymasi, ivairius refleksus, stebi ar viska ismoksta kas priklauso pagal amziu: pradzioj ziuri: kumstuku sugniauzima, zaisliuku sekima/emima, tikrina reakcija i aplinka, paskui - vartymasis, sedejimas... dar veliau ivertina - ropojima, sliauzima, vaiksciojima...

    romantike

  5. 2

    siunte ir ne tik menresio,o net keleta kartu.pagal vaiko amziu ziurint patikrina ar jis geba daryti tai ka tokio amziaus vaikai turi moketi.sekti akimis zaisla,sypsotis,guguoti,vartytis ziurint pagal amziu,tiesiog profilaktine apziura.

    Bosiene

  6. 1

    mus siunte kai buvo beveik trys menesiukai, ziurejo kjp vaikas reaguoja i garsus i judesius, ar paguldyta ant pilvuko kelia galvyte, dar ten daug visko, mums viena kart tereikejo, nes dbr seimos daktare kj paziuri tj sake nera reikalo ten vaziuot:)

    gintarevaldas

  7. 1

    musu tai ir nesiunte ,siunte tik pas chirurga men laiko ir kai buvo 5 men tai eme krauja ir slapimo tyrima,o siuncia tik tada jei mato ,kad kas negerai ,nes tiesiog atvedus pas daktara jis mato ka ta men vaikutis turi daryt ir jis mato ar tai daroma ,

    lina38

  8. 1

    Profilaktiškai ruta26 nemanau kad siųs, bet turi paprašyti pas pediatrę.Nemanau kad nesutiks.Bosienė rašė kad aš klystu, bet mus siuntė pediatrė ir ne aš rinkausi kur mums eiti.Prie kai kurių patologijų dar siunčia pas traumatologą -ortopedą.Bet mus siuntė pas neurologą.

    linasiu

  9. 1

    o dabar gyvenu anglijoje ir ateina i namus,bet reciau 1menesio,8menesiu ir 2metu lygiai taip pat tikrina vaiko sugebejimus pagal raida.

    Bosiene

  10. 1

    mano sunui 6 menesiai,bet nesiunte pas neurologa.Reiks paklausti,gal reiketu profilaktiskai patikrinti.Dbr va akytes eisim tikrintis,sirdele jau du kartus ziurejo,chirurgas ir patikrino

    ruta26