Atsakymai

  1. 2

    Naujagimis ar kūdikis pats savaime sloga paprastai nesuserga. Ją sukelia infekcija, kuri į kūdikio nosį/nosiaryklę patenka nuo kito sloguojančio ar kosinčio žmogaus. Tas žmogus gali būti pati mama. O jeigu ir ne, tai vis tiek ji irgi daugiau ar mažiau susiduria su tos slogos sukėlėjais; pagaliau net ir nuo jau suslogavusio kūdikio pas ja atlekiančiais. Motinos organizme gaminasi antikūnai prieš ją puolančius mikroorganizmus – virusus, bakterijas. (1) Į motinos pieną irgi siunčiami tie apsaugos antikūnai. Taigi įlašintas į nosį ar vilgydamas kūdikio nosiaryklę žindant, MP parūpina tų antikūnų. (2) Motinos piene yra gyvų ląstelių, naikinančių bakterijas. (3) MP švelniai drėkina ir patepa nuo slogos sudirgusią nosies gleivinę, ją ramina.
    MOTINOS PIENAS – IR VAISTAShttp://www.zindyk.lt/?p=186

    Kazimieras_Vitkauskas

  2. 2

    skaiciauknygoje kad tikrai nereikia lasinti mamos pienuko i nosyte... betkai maitinau ir slogavom tai daktaras patare lasinti... bet cia daugiau is senu laiku sie metodai... as nelasindavau

    laimakaln

  3. 1

    o as lasinu savo pienuka ir mums padeda...dekui Dievui lasinomes tik pora kartu...

    Anonimas

  4. 1

    as girdejau,kad mamos pienelis niekuom nepadeda nuo slogos.

    Bosiene

  5. 1

    todel kad mamytes pienukas geriausias vaistas kudykeliui

    indre1986

  6. 1

    atsmenu kai mano mazajai slogyte buvo tai daktare patare su motinos pienu gydyti,bet kad jokios reakcijos.

    masiniuke

  7. 1

    kiek teko girdeti ir skaityti tai mamos pienukas slogos negydo.

    rencyte

  8. 1

    as ir karta lasinau,bet manau uztenka su juros vandeniu praplauti ir issiurbineti ,kad galetu kvepuoti maziukas

    lira1111

  9. 1

    pritariu lip2kui - kai mano mazyle suslogavo budama 4 men, pediatre patare ilasinti pienuko, nes jis dar turi kazkokiu laisvinamuju savybiu (todel zindomiem leliukam nekieteja viduriukai) del to palengvina kvepavima. O musu gydytoja - jauna, turi siuolaikiska poziuri i gydyma, tik jos prioritetai - kuo maziau ir kuo veliau chemijos maziukams. Prisiminkit daug kur skambancia fraze:-Mamos pienas kudikiui ir maistas, ir vaistas.

    murkius

  10. 1

    As visiskai pritariu lip2uko nuomonei.Mamos pienelis-
    geriausias vaistas.Jei musu proteviai dare taip,galime ir mes mokytis is ju.Penkta maziuka jau auginu ir visiems lasinau i nosyte pienuko,kai sloguodavo.Visi isgydavo daug greiciau.Siltas pienukas patekdavo i nosiarykle,niekas ten nesusiklijuodavo.Tik vaikelis greiciau ,,ismesdavo snargliukus'' ciaudedamas.Ciaudedami vaikai geriau isvalo nosyte.
    Niekada nelasindavau vaikams jokiu cheminiu vaistu.
    O gydytoju kartais as neklausau.Pries 20 metu jie siule 1 menesio maziukams sultis,arbateles,dabar jau jie kitaip kalba...Buvo nustatyta klaidinga diagnoze kelis kartus,skiriami netinkami vaistai.Ne visuomet,bet pasitaikydavo.Netikejau aklai daktarais.

    vilem