• 10ats.

    beveik 3 metu berniukas nieko nekalba

    drauges sunus,kuriam sausi bus 3 metai,visai nieko nekalba.jis tik mykia.kazkuriuo metu buvo pradejes sakyti "mama","tete", "sisioti",bet vel nustojo.siaip jis normalus vaikas kaip ir visi.tik nekalba.jei ko reikia ima motina uz rankos ir pirstu rodo.daktare sake,jei iki 3 metu neprades sneketi,reikes vezti i raidos centra.bet man idomu ka jus pasakysit,nes ji nelabai linkusi apie tai sneketi,o ir man klausti jos nelabai dera..

    axom2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mano zuikiui irgi katik suejo 3 metukai,irgi turime bedu su kalba,na jis kaip ir tavo drauges,arba veda mane uz rankos parodyti ko nori,arba sako kazka savo kalba.pradejom eiti i darzeli logopedini,kasdien su juo uzsiima logopede,jau po keliu uzsiemimu ji pasake kad pas vaika labai geras loginis mastymas ir matematika jam turetu labai sektis,o kadangi nera kad visai tyletu,yra tu garsu tai sake tikrai,ar siemet ar po metu tikrai prakalbes.as ir pati matau pazanga po uzsiemimu su ja.cia ir nuo tevu manau priklauso,mes vezem tirti klausa,tikrai gera,buvome raidos centre,ten uzrase i eile,kad atvaziuotume pas juos tyrimams 3 savaitems beveik buti.beje logopediniu darzeliu esu labai patenkinta,nes kasdien dirba logopede su vaikais pagal montessori metodus,kineziterapeute,aukletojos duoda kuo daugiau darbo pirsciukams piesti,lipdyti,nes tai tiesiogiai veikia pirstuku galuose esancius kalbos centrus.ir zinoma bendrauti reikia kuo daugiau su vaiku..

    sandritute

  2. 2

    reikia labai lavinti rankų pirštukus, su jais vaikas turi daug žaisti, rinkti mažyčius grudelius, groti ir pan, tada kalbėti greičiau pradeda.

    vinipukas

  3. 2

    Pažįstu ir aš tokį vaiką, ir gyvena netoli manęs.. Kažkaip nujaučiu, kad gali būt ta pati :) Apskritai tai neveščiau niekur, nes pačios vaikas ;labai vėlai pradėjo aiškiau kalbėti. Nepamenu kiek jam laiko buvo, bet kai pradėjom eit į darželį nuo dvejų - tik gestais rodė ir sava kalba kažką sakydavo. o paskui palaispniui ir prakalbo. Kai buvo keturi metukai darželyje per mamos šventę pasakė ketureilį, kai tuop tarpu kiti, geriau kalbantys pratylėjo susigūžę. Tai tiesiog visi vaikai skirtingi

    Jorkaile

  4. 2

    na siap tikrai jei iki 3 metu nesneka reiketu kreiptis i raidos centra, ir ten pasakytu kokios problemos ir isvis ar jos yra, kad nebutu koks sutrikimas, o uzdelsus bus tik sunkaiu veliau

    Kalnietiene

  5. 2

    nesvarbu tokiam vaikui kiek kalbu seimoje kalbam lietuviskai,o gatveje mergaite moka ir anglisku zodeliu pasakyt,kai reikia ir manau cia vaiko tobulejimas.

    Bosiene

  6. 2

    tai yra nenormalu arba vaikas patyre kokia trauma budamas vaikas.beabejo,kad skubiai reikia i raidos centra.mano dukryte 2metuku sneka pilnumoj aisku neviska aiskiai,bet nemykia.

    Bosiene

  7. 2

    jis tik mykia.nesneka jokio zodzio,net ir sava kalba.

    axom

  8. 2

    jei vakkas visai nesneka tada aisku reikia vesti i raidos centra, o jei kalba savo kalba, tai su laiku prades sneketi. mano vyro sunenas pradejo sneketi tik 5 metu ir tai netaisiklingai. nu jam gal sunkiau buvo nes svetimoje salyje kai tave supa dvi kalbos sunku.

    wiktoriuke

  9. 1

    ai dar beje,didieji raidos centrai jei nenori brangiai moketi uz paslaugas priima tik su vaiku neurologo arba psichatro siuntimu,ir yra eiles.o siaip pirmiausia reiketu kad vaiko pediatre nusiustu pas neurologa,jis duoda siuntima i ankstyvosios korekcijos centra,esanti visose didesnese ligoninese,ten su vaiku bendrauja logopede,psichologe,ivertina visa raida,ir paraso isvadas,ar tik kalba veluoja,ar ir dar kazkas..ir paskui jau i raidos centra registruotis,bent jau mes tokia tvarka ejome visur.

    sandritute

  10. 0

    Sveiki turim tokia pacia beda
    Kaip baigesi sitam vaikui?

    Anonimas