• 7ats.

    Ar reikia valyti isdygusius kelis dantukus po maitinimo??? Girdejau,kad kai kurios mamos po maitinimo valo marle ant pirsto uzsuksta,o kai nakti tada jei pavalgo ir iskart uzmiega?? ir apskritai ar tas valymas tikrai labai reikalingas??

    sandristaDantukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    iki gal kol 8 dantukai isdygo valydavau tik anpirsciu, vyresniajam patikdavo ir maziukas labaii noriai ta procedura atlieka, tad valau po kievieno maitinimo, bet va jau kai senetelis ir pasta prasidejo tad sunkokai kol priprato..

    vejune

  2. 2

    As valau su antpirsciu..Mum pirmi dantukai velai isdygo.Is pradziu nevaliau,bet gailiuosi.Dabar valau ryte ir vakare.

    Sandre

  3. 2

    valau ir as su specialia vaikiska pasta,nes turim 7 dantukus,naktim nevalgo,pries miegeli isvalau

    ruta26

  4. 2

    as savo vaikuciams valiau tik pasirodzius pirmiems dantukams su tuo specialiu antpirsciu ir virintu vandenuku,bet valydavau ryte ir vakare,o ne po kiekvieno pavalgymo.

    Bosiene

  5. 2

    siuolaikine literatura raso kad dantukais reikia pradet rupintis tik jiems isdygus, vaistinej net antpirsciai tam skirti specialus yra

    Kalnietiene

  6. 1

    as pavalydavau su merliuku.o nuo 10men pati pradejo mokintis valytis dantukus.bet vistiek as pati dar pavalau,nes ji daugiau pazaidzia nei valosi .su sepetelio seriukais dantenas pasimasazuoja.

    deimantina

  7. 1

    Žinias apie kūdikių ir mažų vaikų dantukų gedimą ir jo priklausomybę nuo kūdikio maitinimo būdo detaliai išdėsčiau knygos “Nepakeičiamas kaip motinos meilė“ skyriaus “Žindymas ir stomatologija”, p.250-265, skyrelyje „Buteliuko ėduonis“, 256-262. Ten rasite ir specialų „Žindymo teismą “ (p.258-259) su mokslu ir žmonijos praktika pagrįstu atsakymu į klausimą : kaltas ar ne žindymas ir motinos pienas?
    http://www.zindyk.lt/?page_id=34
    Iš savo, gydytojo ir tėvo, praktikos pridursiu esminį pastebėjimą: bakterijos slepiasi ir veisiasi dantų apnaše. O apnašas atsiranda ne nuo motinos pieno, bet nuo kitokio, papildomo maisto, kurio, nuo vidutiniškai 6 mėnesių amžiaus, gauna ir žindomas kūdikis su jau išdygusiais pirmaisiais dantukais. Jeigu kūdikis eis miegoti be to apnašo (atsirandančio ant dantų nuo kito – papildomo – maisto) ir ten tūnančių bakterijų, tai ir naktinis žindymas jam niekuo nepakenks. Valykime dantis po to kitokio valgio, ar bent po vakarienės! Ir bus gerai

    Kazimieras_Vitkauskas