• 3ats.

    Minksto meduolio (ne medaus torto;) ) receptas

    Gal kas turit skanu isbandyta recepta minksto meduolio.Bandziau keleta is receptu knygos bet tai sausas gavosi, kitas nepurus... Prisimenu mociute kai iskepdavo kaledoms tai purus nesprangus jai gaudavosi...
    Is anksto aciu!

    tulpeReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    3 stiklinės kvietinių miltų
    4 kiaušinių tryniai
    3 šaukštai grietinės
    3 šaukštai sviesto
    šaukštelis smulkintų prieskonių mišinio(imbierų,gvazdikėlių,cinamono)
    4 šaukštai medaus
    2 šaukštai deginto cukraus skystimo
    nubrautas šauštelis sodos
    džiūvėsėlių.

    Į deginto cukraus skystimą(sausoje keptuvėje cukrų kaitinkite,kol patamsės,tada įpylę pusę stiklinės vandens mediniu šaukštu maišykite ir šildykite,kol išsileis).Sudėkite medų,sviestą,prieskonius ir užvirkite.Trynius išsukite su grietine,soda,pilkite į atvėsintą medaus ir prieskonių masę ir gerai išmaišykite.Sukdami mediniu šaukštu į vieną pusę,įsijokite miltus.Skardą patepkite riebalais ir pabarstykite džiuvėsėliais.Į ją pilkite grietinės tirštumo masę,kepkite 30-40 min. nekarštoje orkaitėje(120 laipnių temperatūroje).

    Labai skanu!Skanaus ir Geru Sventu Kuciu ir Kaledu!

    Anonimas

  2. 2

    paprastas minkstos teslos meduolis:500gr miltu,100grmargarino,400grmedaus,150grcukraus,6kiausiniai,5grsodos,puse stiklines kefyro,prieskoniu misinio.
    Darbo eiga:miltai sumaisoimi su soda ir persijojami.Medus kaitinamas su cukrumi ir atausinamas iki kambaio temp,.Margarinas issukamas iki purumo.I ji po sauksta pilamasmedaus cukraus misinys,imusama po viena kiausini ir sukama iki purios mases.Kefyras supilamas dalimis,visa laika mase sukant.Po to sudedami prieskoniai ir dalimis miltai sumaisyti su soda.Paruosta tesla pilama i riebalais isteptas ir miltais pabarstytas skardas 2-3cm storio sluoksniu ir kepama 180-200 laipsniu.Iskepta meduoli galima perpjaut pusiau pertept tirsta uogiene ir paslegti,po to kepinio virsu glaistomas sokoladu,bet cia jau skonio reikalas.SKANAUS

    Anonimas

  3. 1

    tai čia gal tas vadinamas negriukas?

    250g.grietinės,
    2kiaušiniai
    arb.šaukštelis nugesintos sodos.
    cukraus pagal skonį,aš dedu kokį pusę stiklinės,nors pagal receptą reiktų pilnos stiklinės.
    miltų kokius 8 šaukštus,kad masė gautusi grietinės tirštumo.
    2šaukštai kakavos.
    viską gerai išplakti.riebalų jokių nededu kepu ant kepimo popieriaus.neilgiau kaip 20min.kepti,nes greitai iškepa.vieni apibarsto cukraus pudra,kiti baltu glaistu.
    ir gaunasi minkštas meduolis:)))

    emiliukas