• 19ats.

    "Bomzai" likimo nuskriausti zmones ar savo noru tampanys tinginiai?

    Preskaiciau delfi viena straipsni, kaip zmogus pasipiktino, kad greitoji pagalba atvaziavusi suteike butina pagalba bomzui...
    Ir istiesu pasidare kiek apmaudu, koks zmogaus mastymas, kiek pagiezos ir nejautros sirdyje, jei isviso sirdis yra pas ji..
    Tiesiog noreciau padiskutuoti sia tema su jumis, ka jus manone apie tokius zmones?
    Jie pasirenka toki gyvenima nes tingi dirbti?ar visdelto cia negailestingas likimas pakisa koja ir tiesiogine to zodzio prasme juos ismeta i gatve?
    as savo nuomone kiek veliau parasysiu,kai sulauksiu jusu nuomoniu...

    Milana69Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    taip east teisios ju yra visokiu tinginiu ir ne. Tiesiog paliko pikta perskaicius,kad zmogus stoja piestu ,kad jis moka mokescius o uz jo pinigus greitoji vezioja bomzus... bet juk bomzai dauguma irgi kazkada dirbo,tuos pacius mokescius mokejo i ta bendra katila,daugumos gyvenimas pasisuko nepavydetina linkme ,galbut prarade sveikata ,prarado viska,darba ,seima,namus,darbdaviam reikalingi zmones tik tie kurie gali kalnus nuversti,be sveikatos zmogus niekam nebereikalingas,o jei nebegali teikt naudos kam toks reikalingas? net ,deja,neretai,ir patiem artimiausiem zmonem jis nebereikalingas,nes tampa nasta... kas tokiam belieka? netekusiam net stogo virs galvos,,, tik bomzo likimas...
    kazkada prie parduotuves priejo bomzas paprasyti centu, daviau litu, ir kol kroviau prekes i masina ,jis pasakojo man savo istorija, visu pirma paklause is kur esu? tada sako anksciau ,kai turejau sveikatos dirbau miskuose su traktorium (netoli to kaimo kur as gyvenu) ,visa gyvenima dirbau sunkiai,kai tapau invalidu rankos plastaka nutrauke,sako niekma nebereikalingas palikau, darbo susirast nebegalejau, is namu isvare,nes zmona sveika susirado,nes nesena dar buvo, gyvent nebeturejau kur.. ir vat sako kaip gyvenimas pasisuka,kad visa laika dirbes ,jegu negailejes,turi gyvenima baigti sitaip...sako saliai nereikalingi invalidai,juo labiau artimiesiem,net vaikam... ir istiesu net labai gaila paliko zmogaus,kad taip jo gyvenimas pasisuko, juk kazkada buvo pilnavertis zmogus.viska turejo,dziaugesi gyvenimu,augino vaikus ir se tau ,istikus nelaimei nusisuko visi...
    todel nuo to karto nebesmerkiu bomzu,zinau,kad yra visokiu,geriau paprasyt,pavogt,bet nedirbt... bet yra ir kitokiu... ir manau,kad bomzais tampama ne is gero gyvenimo...

    Milana69

  2. 5

    gal pries pora dienu ziurejau amerikietiska kaledini filma " home for christmas" kaip turtinga moteris po to kai vyras ja paliko tapo bename nes viskas taip susikloste tad manau kievienam taip gali nutikt, apmaudu kad zmones pries teisdami kitus nepagalvoja kad ryt gali but ju vietoje..

    gertruda

  3. 4

    http://www.anarchija.lt/politika/16261-stonejam-benamiu-namai-.html
    Idomi tema,pasiskaitinekite.O mano nuomone tai tas bomzas ne kaip skamba,geriau Valkataujantis zmogus.Visi mes esame lygus,nes visi mes zmones!Vieni suklumpa ir atsikelia,kiti suklumpa ir nepajegia atsikelti.Bet tikrai ne visi Valkataujantis zmones tampa tokiais is gerimu! Cia ura ir gilesniu problemu.As uzjauciu,nesvarbu ar tai jisai pijokas ar ne.Toks gyvenimas jo juk nepakeisi.Buvo ir bus visur tokiu zmoniu.

    Anonimas

  4. 3

    Esu susidūrusi gal su trim tokiais atvejais, kai tapusiais benamiais žmonėmis iš pradžių pažinojau kaip netolimus kaimynus.
    - vienas atvejis, kai daugiabutyje gyvenantis jau metuose vyras tiesiog savo butą "pragėrė" ir apsigyveno buvusiame savo buto rusy. Gyveno ten tol, kol nepadegė rūsio. Tada jį iš ten iškraustė ir kiek vėliau girdėjau ne už ilgo ir pasimirė;
    - jaunas kaimynas, mirė būdamas 47 m. amžiaus. Bet irgi gyvenimas pasisuko taip, kad pradėjo gerti, pradėjo nešti viską iš namų. Žmona išsiskyrė su juo, nupirko jam bendrabučio tipo kambarį, bet ir taą pragėrė už skolas. Vėliau ateidavo pas buvusią žmoną - nusiprausdavo, retkarčiais patriukšmaudavo, pagąsdindavo ją, pagrasindavo ir vėl traukdavo pas savo draugus. Nepadėjo jam ir anoniminių alkoholikų klubas, kuriame lankėsi prieš savo valią. Mirė nuo infarkto.
    - Dabar vėl - mūsų daugiabučio kaimyno rusy gyvena apie 60 m. vyras. Buvo nerealių gabių rankų meistras - elektronikas - sutaisydavo visokius TV, video ir pan. Tik bėda, mėgdavo išgerti. Ir aš jo prašiau, kad ussitvarkytų, kad pagalvotų apie tolesnį savo gyvenimą, ir kaimynai su juo kalbėjosi. Deja, jis pasirinko draugus prie kioskelių. Metė darbą, žmona su sūnumi išvarė jį iš namų. Dabar gyvena rusy, kaimynas leido ten jam peržiemoti.

    Gaila, kai susiduri su tokiomis kažkiek artimomis gyvenimiškomis istorijomis, o padėti žmogui niekuo negali.
    Iš to daryčiau išvadą, kad jie ne tiek yra tinginiai, kiek yra alkoholikai nuo pat pradžių. O kad jau geria būdami benamiais, tai pateisinu tik tuo, kad kitaip - be alkoholio - jie nė dienos neišgyventų gatvėje.

    elegancija

  5. 3

    As nesmerkiu kaip sakot ''bomzu'' . Kai kurie patys pasirenka toki gyvenima, kiti gyvenimo nuskriausti neturi kur detis.. Tai kas belieka. Tai vis geriau prasyt pinigu ar knistis konteineriuose, nei vogt. Viena karta , kai buvau Vilniuj, vargsas vyras paprase pinigu ant duonos, o veliau ji susitikau parduotuvej perkant alu...Gal tas zmogus gere is blogo gyvenimo ar kaip. Ne visi istveria toki gyvenima.Pati nenoreciau tokio gyvenimo ir tuo labiau nesmerkciau pamacius greitaja atvaziavus padet bomzui. Jis irgi zmogus ir jam taip pat, kaip ir visiems mums reikia medicinines pagalbos.

    Sandre

  6. 3

    mano nuomone tai tinginiai, jei tik gali, rankas kojas turi tegu eina ir dirba

    Kalnietiene

  7. 3

    kazkaip as asmeniskai ,manau,kad dazniausiai jie patys toki kelia sau pasirenka.tingi dirbti ir uz tai pasirenka lengviausia buda..

    bantukas

  8. 3

    Manau, kad cia taip tiesiai sunku yra pasakyt! Vieniems gali taip atsitikt ir nieko nepakeisi, t.y. namai sudega ir pan.. Sunku atsitiest.. bet tie kurie n metu sliundrineje amziais girti, tai tikrai nzn ar gailet/... Kai kurie piktybiskai buvo negeri visa gyvenima...

    _Lika_

  9. 3

    yra visokiu...yra ir kai pasirenka patys ir kai tampa del kitu priezasciu...visada juk yra du variantai siuo atbveju irgi...is savo gimines turiu pavyzdy kai buvo tapes bomzu del saves savu problemu ir galu gale savo noro...yra ir tu kurie tampa nesavo noru tiesiog viska praranda tada ju atsisako zmones ir taip tampa benamiu

    Anonimas

  10. 3

    Gyvenu Vilniaus senamiestyje ir ten kiekviena diena galima sutikti "bomza" su dredu ant galvos. Jis labai keistas, niekada negirtas, nepraso ismaldos, karta net maciau kaip sedejo lauko kavineje ir gere kava. Tokia savo noru atsisake namu, nesukelia neigiamu emociju, daugiau klausimu.

    Bet yra tokiu, kurie girdi visa laika prasineja ismaldos, lenda i laiptines miegoti..net kai policija isvaro, po 5 min vel sugrizta. Tokie tai mane nervina.

    Kristitutė