• 10ats.

    Pastojimas maitinant. netiketai pastojau, o dar maitinu.

    Sveikos merginos, dar neatsigaunu po netiketos zinios siandien ryte suzinojau, kad laukiuosi. O mano suneliui tik 9 menesukai, bet man siauba kelia tas dalykas kad as maitinau vaika, o buvau nescia, gal esate kuri buvus tokioje situacijoje? Man tik idomu ar nera jokios rizikos vaisiui piulve, kad maitinau, kaip manot?
    labai laukiu atsakymu ir isanksto dekoju.

    oksaniukas19Nėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    sveikinu.. as irgi pastojau kai vyresniajam mazdaug tiek buvo.. as naudojau prezervatyvus tad net neitariau kad galiu pastot, o menesiniu nebuvo tad galvojau todel kad maitinu, tik mano pienas matyt pakito, nes vaikas puldavo gert ir spjaudavo na taip kelsi patraukimus po to pavalgydavo normaliai, as galvojau, kad cia jo tokia mada, bet mano mama atspejo, kad cia nestumo problema, tad as tik suzinojau, kad laukiuos kai buvo 4 men. tada nutraukiau nes maniskiui jau 1metas buvo..

    vejune

  2. 2

    Tikrai gali maitinti ir toliau :) Aš kai pastojau mano vaikuciui buvo 6men. irgi maitinau savo pieneliu...neštumo metu dar savo vaikuti maitinau iki metuku laiko nieko negalvodama kad man bus kažkas blogai ar vaikučiui...Ir nieko, bučiau gal ilgiau vyresne dukryte maitinusi bet jau pradėjo maišyti nemažas pilvelis, sunku buvo kilnoti vaikuti, skaudėjo krūtinę o ir pati norėjau truputi pailsėti prieš kito vaikelio maitinimą. Ir tikrai nebuvo nuskriaustuju :) Dabar mano mažesniajam vaikučiui metukai, dar vis maitinu ir tikrai nesijaučiu blogai kad neštumo metu maitinau :) Atvirkščiai ;) Tik aišku reikia stebėti savo maitinimąsi, stengtis daugiau ilsėtis kiek imanoma ir labai nenuvargti nes tavo organizmui reikia gauti ir poilsio (visgi dvigubas kruvis organizmui kaip bebutu) ir tikrai galesi išmaitinti iki 20 sav. aišku jei pati to norėsi :)
    Žinau atveju kai mamytė yra išmaitinusi abu pametinukus paeiliui keletą metų :) Taip kad daug priklauso nuo pačios mamytės nusiteikimo ir beabejo sveikatėlės ;)Sėkmės apsisprendžiant Ir sveikinimai :)

    Pearl

  3. 2

    Miela oksaniuke,
    čia šiek tiek žinių Jums apie žindymą nėštumo metu:
    Hipofizio hormonas oksitocinas, kuris išsiskiria žindymo metu (tiesiog proporcingai žindymo dažnumui ir trukmei), skatina pieno tekėjimą iš krūties, nes stimuliuoja lygiųjų raumenų ląstelių, esančių aplink pieno liaukutes, susitraukimą. Gimdos sienelės raumenų sluoksnis taip pat sudarytas iš lygiųjų raumenų ląstelių. Tačiau iki 20-22 savaičių nėštumo gimdos raumenų nerviniai receptoriai į oksitociną nereaguoja. Taigi iki tol Jūs dar turite mažiausiai 20 savaičių, arba 5 mėnesius absoliučios ramybės. Ir po to gimdos sienelės raumenų jautrumas oksitocinui rasis ir didės labai pamažu. Iki pat normalaus natūralaus gimdymo pradžios, dėl žindymo (spenelio dirginimo) išsiskiriantis nedidelis (vis mažėjantis, nes retėja ir trumpėja žindymai) oksitocino kiekis ne tik pirmiausia bus panaudojamas būtent pieno varymui iš krūtų, bet ir to kiekio neužtektų per tą laiką daugelį kartų padidėjusios gimdos susitraukimams sukelti. Nedidelė jo prisidėjimo tikimybė rastųsi tik dėl kitų priežasčių atsiradusio gręsiančio priešlaikinio gimdymo atveju. Bet ar Jūs turite tam polinkį, ar pirmasis gimdymas buvo priešlaikinis, ar buvo kilusi tokia grėsmė?
    Dėl mitybos. Jūsų sūnaitėliui jau devyni mėnesiai ir motinos pienas, nors ir pagrindinis, jam jau nėra vienintelis maistas. Savaitėms ir mėnesiams bėgant jis paragaus ir įpras valgyti dar daugiau ir įvairesnių papildomo maisto produktų. Jūsų pieno jam tada reikės gerokai mažiau, negu šiandien. Taigi ir maisto medžiagų stygius Jūsų pilvelyje augančiam jaunėliui irgi negręsia; juk Jūs tikriausiai nesiruošiate badauti?
    O kaip naujo pastojimo galimybė priklauso nuo žindymo, paskaitykite čia:
    http://www.zindyk.lt/?p=8

    Kazimieras_Vitkauskas

  4. 2

    nieo tokio, galima maitint ir besilaukiant tik man atrodo iki tam tikro laiko, nes velia gali isaukt gimdos susitraukimus kai maitinsi, cia jau gydytoja pasakis

    Kalnietiene

  5. 2

    tikrai gali nesinervinti... visiskai normalu.... kai pastojau su antra dukryte pirmajai buvo metukai ir as ja dar maitinau... pasitariau su gydytoja ir dar maitinau kokiu pora men, po kol naturaliai po truputi nutraukiau maitinima... tikrai nera nieko blogo maitinti nesciai (jei gerai pamenu net iki sesto men galima)... zinoma pasakyk savo gydytojai, pasitarkit (jei dar kokius 3 menesiu pratemptum maitindama tai ir misinuku nereiketu)... zinoma kaip jausies....

    Ausrute

  6. 1

    Zinau viena panele kuri taip pat maitino dar vaikiuka ir pastojo , pastojus dar maitino iki 30 sav nestumo ir dabar turi antra sveika leliuka

    Mazute

  7. 1

    labai dekoju visiems atsakiusiems o ypac daktarui ,kazimier, .Dekoju uz sveikinumus,man tai buvo labai netiketa,bet ka dabar padarysi gimdysiu o ir vyras labai apsidziauge.Manau nutrauksiu maitinima,mes labai svaigsta galva ir pilve kazkoks keistas jausmas kaip maitinu.Dar karta visiem aciu.

    oksaniukas19

  8. 1

    nuosirdziausi sveikinimai. tikrai nieko tokio kad maitindama pastojot. Bet jau nutraukit maitinima, nes vistiek maitindama atiduodate daug vertingu medziagu. dabar reikia kudikeliui pilvelyje visa tai gauti. aisku zinau kad yra tokiu moteru kurios pastojo maitindamos ir toliau maitino, nieko nenutiko leliukui pilvelyje

    Mila

  9. 1

    dabar jau suzimojai,kad laukiesi,tai manau ir nutrauk maitinima,neturetu pakenkt auganciam leliukui pilvelyje

    ruta26

  10. 1

    nuosirdziuasi sveikinimai:) kad maitinai vaikiuka jau budama nescia tai nieko baisaus, tik dabar jau sakyciau reiketu nutraukti maitinima, kad busimam leliukui nepritruktu medziagu, kurias dabar tu atiduodi maitindama suneli, siaip tai tikslesnes informacijos siulyciau teirautis pas savo gine:)

    Lukniukas