Atsakymai

  1. 2

    Tik vandeninis tirpalas, nes butent si forma isisavinama geriau nei aliejine ir yra vienintele registruota Lietuvoje kaip vaistinis preparatas, visi kiti papildai, o papildams nereikalingi jokie tyrimai norint uzsiregistruoti. Tikrai nepatarciau bandyti su savo vaikais. Galiu pacituoti nuomone Lietuvos vedanciu specialistu -profesorius, Vilniaus universitetines ligonines Vaiku klinikos vadovas A.Raugale zurnalas "Pediatrija" 2003 m. geguze: vandeniniai tirpalai 5 kartus greiciau rezorbuojasi is vaiku zarnyno ir 7 kartus intensyviau kaupiasi kepenyse, vandeninis veikia 3menesius o aliejinis tik 4-6 savaites, be to aliejinio negalima duoti jei vaikutis linkes viduriuoti. Be to savo knygoje"Tevams apie vaikams skiriamus vaistus" ponas profesorius tegia, cituoju: “ Tinkamiausias rachito profilaktikai vitamino D preparatas – Aquadetrim Vitaminas D3. Žuvų taukuose esantis vitamino D kiekis yra nepakankamas rachitui gydyti ” o tai butent vandeninis preparatas. Taigi nesuklyskite pasirinkdami

    Daktaras

  2. 1
  3. 1

    jau astake kitos mamos,nera ka pridurt. As duodavau vandenini,nes niekas nesake,kad reikia kitokio, o mazoji visai jo nesisavino.db apie pora menesiu duodu aliejini,ir akivaizdziai matos,kad gereja,sripreja..

    bantukas

  4. 1

    geriau isisavina, bet nereikia perdozuoti, mums liepe po 3 lasiukus daktare, as paklausiau ir nuo to vaikiukui uzkietejo viduriukai...oi vargo buvo!

    Adatele

  5. 1

    geriau isissavina,mes is pradziu gerem vandenilini,3 men susirgom rachitu,poto pakeitem i aliejini ir issigydem,nezinau ar cia sutapimas ar tikrai geriau isisavina aliejini.

    pinakolada

  6. 1

    kai vaikai buvo mažiukai tai mums gydytoja irgi patarė naudot aliejinį vitamina D, nes jis greičiau ir geriau įsisavina

    anenija

  7. 1

    gydytoja patarė naudoti aliejinį,jis daug geresnis už scheminį vandeninį.
    aliejinio reikia mažiau duoti,maximum du lašiukus,ir nuo jo gali paberti vaikiuką,kaip gydytoja sakė nieko baisaus tas bėrimas.

    emiliukas

  8. 1

    Geriau isisavina organizmas.

    Lafe

  9. 1

    Aliejinį vitaminą D organizmas geriau pasisavina.

    laimike