• 20ats.

    Kaip egtųmėtės tokioj situacijoj?Susipykomsu vyru,kad nenorėjau,jog parsivestų namo seniai jo matytą draugą pabaliavot.Esu maitinanti mama,dartik 5 mėnesiai mažiukui irdar vyresnėlė keliais metais vyresnė.

    Aš gal ir nebūčiau buvus prieš,jai kultūringai vakarui,tuo labiau tą draugą nuo senų laikų pažįstu,jis išvažiavęs į užsienį,dabar grįžo atostogų.Bet man tik vyras perspėjo toks ir toks grįžta-pyk nepyk bus gėrimas didelis.Klausiau tai kaip ir kur-tai teatsakė kur jis norės.Žodžiu dabar baliavoja pas brolį(jis vienas gyvena)su tuo savo draugu ir namo grįžt nesiruošia ko kas,dar priekaištauja maždaug koks aš žmogus,namo nepriėmiau,tai dabar ko pykstu kad negrįžta.Ir iš vis esu pastoviai kaltinama,kai būnu prieš kokį baliuką namie.Bet dabar esu prieš kai turiu mažus vaikučius,be to esu maitinanti,padėt man visai niekas nepadeda,tiesiog nėra kam,jis arba dirba arba dar kur kokie reikalai,tai ir pervargstu-vyresnioji labai judri,nėra lengva su dviem,dar buities darbai.Tai dažnai tikrai nenoriu tų svečių.O be to ypač būnu prieš kai žinau kad baliukas tikrai užsitęs,kad bus nakvojančių,pas mus du kambariai.Tai noriu jūsų nuomonių-kai manot kas čia teisus?Gal aš tikrai kažkokia žiežula?

    VilmieneŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    kadangi seniai matytas draugas tai šiam baliukui nusileisčiau, tačiau pastovių baliukų taip pat netoleruočiau. Pas jus kažkoks nesusikalbėjimas yra. Tai ieškokite problemos sprendimų,kurie būtų priimtini tiek tau, tiek jam. Dabar taip išeina, kad vyras nori būti namie su draugu, o tu neleidi. Ir dar plius pyksti, kad jis išėjo. Kaip mano vyras sakydavo: kas geriau ar kai vyras geria namie ar kai kažkur bastosi per naktį? Žinoma, kad namie ;))) Mes radome kompromisą.. Jei kokie draugai užsuka, tai baliukai niekada neužsitęsia, į daugiadienes taip pat nepereina, o kai prisigeria - miega atskiram kambary, nes būna labai įkirus. Dėl to neišsimiegu, o kur dar vaikas,kuris naktim vis dar keliasi.. Iš patirties sakau su vyrais bet kuriuo atveju reikia šnekėtis gražiai, nesakant tiesiai šviesiai problemos. Kitaip namie užverda uraganas. Gražiai pašnekėk, o ne burbuliuok ar rodyk nepasitenkinimą.. Nes tai kaip matai prie nieko gero nepriveda :/ Taip pat patarčiau vyrą palikti bent pusei ar net visai dienai su dvejais vaikais, pati išlėk pailsėti, prasiblaškyti su draugėm - vyras pamatys, kad vis dėl to yra ką veikti namie ir balių tikrai nesinori ;))) man tik taip pavyko parodyti vyrui, kad kol jis būna darbe aš ne nosį krapštau atsisėdus, o dirbu išsijuosus. Palikau vieną su vaiku (ir tai pas mane tik vienas) tai kai grįžau vakare jis vos pavilko kojas! Nuėjo miegoti be vakarienės ;))) Dabar ir supratimas kitoks kai pasakau, jog štai šiandien tikrai nieko nebenoriu, nes buvo klaiki diena.. :) Tai jis ir kambarius aptvarko, ir man daugiau laisvo laiko duoda, ko tikrai nebuvo anksčiau kol nepabuvo su vaiku visą dieną..

    lydekaite

  2. 5

    Toks vaizdas, kad jusu vaikuciai butu lyg ne sito vyro, kad taip jam visai "da lampacki" ju auginimas. O rtu regis kaip vovere sukiesi rate, pervargusi, pikta ir nelaiminga .... gal ir klaidinga nuomone susidariau, bet .... del to tavo bambejimo, tai visiems vyrams reikia VISKA tiesiai sviesiai sakyti. nes jau laaaaaabai retas kuris susipranta pats. pvz: as labai pavargau, noriu prigulti, tu pabuk su vaikais valandele..... arba - gal galetum padaryti ta, ana .... man reikia tavo pagalbos, as nebespeju,- prasau nueiti, atnesti, nupirkti, padaryti ir t.t. .....
    ne piktai bambeti, kad tu toks anoks, kodel to nedarai ano nedarai .... bet graziai, mandagiai priminti, paprasyti, o ne laukti kol jis perskaitys tavo mintis, nes to nebus :) gal jis mano, kad tau viskas ok ir nesikisa :)))
    o del draugo ir jo isejimo baliavot - tai cia turbut tik ledkalnio virsune jusu visu naminiu konfliktu.... jis elgiasi savanaudiskai ir chamiskai ir dar vaidina isizeidusi, kaip koks niolikinis ..... mano supratimu visu pirma turetu buti jusu vaiku ir tavo interesai, o jau paskui visi kiti reikaliukai. aisku, labai smagu susitikti senai matyta drauga ir su juo pasisedeti. bet tai galima daryti atsizvelgiant i visa bendra jusu seimos situacija - pasisedeti ramiau ir trumpiau, nepamirsti tau padeti, nesitiketi nukrautu vaisiu stalu ir t.t. ir pan ....
    panasu, kad konfliktu esme yra nesusikalbejimas ir tai, kad kiekvienas jusu jauciates nesuprastas ir neivertintas. bandykit issiaiskinti ir issakyti tai ka kiekvienas jauciat. gal pasidarys lengviau suprasti pykciu esme.
    sekmes!

    Meskeriotoja

  3. 4

    Sveikute.As manau ,kad tu pasielgei teisingai ir nesikrimski del tokio poelgio.
    Gal ir bloga pasirodysiu"balta varna",bet as to ir neleisciau.Gerai kad dabartinis mano vyras mazai geria,tad kaip sako jis-ir draugu mazai turi.:)
    Buves maniskis-exs-taipat mego uzgerimus,ir gan daznus.Priejas buvo iki to kad i namus pradejo eiti draugeliai.Gal ir bloga "boba",buvau ,bet tai kaip padariau,daugiau nei vienas nebedryso ieiti.Taigi karta gryzus is darbo ,radau balevojancius su draugeliu,ir dar su uzkanda,kas buvo is vakaro padaryta pietum.Tai net nenusivilkus ,buteli kriauklen ispyliau,o pietu lekstes ir vienam,ir kitam ant galvos isverciau.Duris atidariau ir liepiau dingti abiem,nes namai ne "uzeiga",ir ne "karciama".Tai tylejo abu pasimete,o kai bande sakyti-"nu ir boba tavo"-tai dar sakiau galiu ir sriubos uzpilti-nebereikejo daugiau niekad uzeit.Bet tai praeitis.:)
    Taigi dabar ramu kai dabartinis,mazai vartojantis,retas atvejis kada su drauges vyru suseda kur garaze pasisedet-nes jam esu pasakius kad namuose to nebus,nes zino kaip galiu pasielgti.-nes namai ,ne "uzeiga".
    Taigi tu mano nuoziura paselgei teisingai,nors ir teko pasipikti su saviskiu.

    Fausta

  4. 4

    As dar galvojau, kad mano vyras blogas, bet cia tai nezinau net atrodo ne seima svarbiausia, o baliukai ir draugai..As tikriausiai jam irgi prikaisiociau..pagazdinciau skirybom...tu tikrai neturi kest tokiu jo vakareliu ir dar jaustis kalta..juk vienas vaikutis dar visai mazas,kokie gali but baliukai namuose ir su nakvyne...pabandyk su juo pasneket, kai issiblaivis graziai ir viska dar karta paaiskink...

    Sandre

  5. 4

    Esi tikrai teisi,ir tau pritariu...Ypač kai yra namuose maži vaikučiai, kad ir miegantys ir pan...juk gali nubusti nuo šuksnių ir ypač tokių baliukų, kurie baigiasi persigerimu iki....nežinia ko o vaikai tą matys,ypač vyresnioji..) pavizdys tikrai nieko gero nežadantis.....na nemanau kad vaikai turėtų tą matyti kaip tėvas linksminasi neturėdamas saiko ir pan....Manau vyras elgiasi neteisingai....Esu buvusi panašioje situacijoje, pas mus buvo tik su "ale" kolegom, kurie ieškojo vietikės tik pagerti, bet vijau lauk su visais rūbais ir pan.iš namų, ypač tų kuriuose yra mažameciai vaikai...vyras prie -15 bandė miegoti mašinoje, bet matyt nekas buvo todėl prašėsi atgal priimamas,nes ir noras gerti dingo :D Buvo visko ir pas mus....Tik va deja tokiu vyru poelgiu as nesuprantu ir tave puikiai palaikau...Jei vyrai moketu padoriai pakelti taurele nieko nesakyciau bet kai tas taurelės pakelimas virsta "tusovke" prie mazameciu, jau netoleruoju....Todel tave puikiai suprantu ir palaikau...

    Pearl

  6. 4

    as ir esu pries pastoviai vykstancius balius namie, bet jei jau as negaliu kazkur vaziuoti su vyru balevoti, tai man jau geriau, kad jis pasikvies draugus pas mus ir pabalevos cia. kol dar pas mus vaikelis negimes, kadangi tokiose situacijose as bunu viena negerus, tai ant mano peciu uzkraunama dar viena beda - isveziot visus po namus. pasitaiko ir isimciu kai jie grysta su taxais. bet kadangi pas mus taip pat du kambariai,o vienas dar remontuojamas, tai tenka jei kas pasilieka nakvoti, visiems zmonem nakvot vienam kambary, tai del to ir susitarem su vyru, kad geriau jau as apie 3h nakties isveziosiu po namus, negu miegosiu tam paciam kambari kur miega musu sveciai. aisku, kai buna mano sese ar vyro brolis del to problemu nekyla, visada lieka nbakvoti. tikiu, kad pavargsti, bet manau geriau leisti vyrui atsivesti draugu. Nestumo pradzioje mano nuotaikos laabi svyravo, ir tik kai maniskis i namus kazka parsivesdavo ri neduok Dieve gerdavo as supykdavau iki tokio lygio kad vos ne visus isvarydavau,dar kai gyvenom kitam bute, kur vienas didelis kambarys ir buvo tik holas ir virtuve maza, tai buvau ant tiek supykus kad trenkiau durim ir isvariau apie 10zmoniu egrti i virtuve ir hola pati pareiskusi kad einu miegoti.. aisku as nemiegojau, ebt buvo principai ;D tad tuo emtu visi vyro draugai pas mus net bijodavo ateit, sako ai geriau aps tave nevarom, ten juk Akvile yra, dar isvarys ;D bet dabar kai nuotaikos pasikeitusios i gera stengiuosi del tokiu dalyku nekonfliktuoti, surasti ebndra kompromisa: tarkim siandien pas vyra ateina draugai, o ryt ar kita savaitgali veikiam tai ka as noresiu, ir del to dabar pykciu nekyla :)

    Adri

  7. 4

    manau,tu teisi,nors idomu,ka tavo vyras i tai atsakytu.Nors bandau isivaizduoti,kad mamu pareiga namie sedeti,o vyrai uzdirba pinigus,tai gali ir atsipalaiduoti.As pati asmeniskai konfliktuoju su vyru del panasiu dalyku,bet jis draugu nesiveda i namus,tik eina pas juos.Buvo ir nesenai atostogos jam,tai per atostogas maniau as pailsesiu nuo mazylio,kur tau cia pailsesi,jei uzsiemes kitais dalykais.Yra tokiu vyru,kuriem neiaiskinsi,kad pavargsti namie suktis ir norisi siek tiek pailseti.Gaila,kad maitini dar savo maziuka,paliktum jam vaikucius,kai jam butu iseigine,ir biski atsipustum,tada gal biski pasikeistu nuomone

    ruta26

  8. 4

    as ir buciau tokia pat ,ziezula,ir nepakesciau tokiu baliuku namuose,nes tie baliukai paskui vos ne i daugiadienes perauga.Viena diena baliavoja,kita diena sveikata nekokia ir uzsutesia viskas,o dar beje du mazi vaikiukai namie.Sunku,kai vyras kazinkur uzsiemes,o ypac dar ne darbo reikalais.

    ruta26

  9. 3

    ex,suprantama situacija..maniskis manes neklausia,ar gali pas mus kas ateiti...visada ateina savaitgaliais vienas toks Kestas,nu ir upem liejasi koks gerimas.jau net sunus 6 metis sako:vel tas kestas atejo,vel jie gers...buvau karta tiesiai pasakius tai su kestu gal gyvenkit kartu?tai jie tik kazka pasmaikstavo.nezinau,man atrodo nieko as saviskiame nepakeisiu,kaip buvo taip ir bus.gal tavo vyras tos pacios kategorijos.tik kad pas mano daznai matytas draugas priskiriamas senai matytam...

    axom

  10. 3

    puikiai tave suprantu. Kai namie du mazi vaikai tai norisi ramybes. Juk galima ir graziai pasisedeti su draugais. Tik reikia kad draugai irgi suprastu kad pas jus mazi vaikai. Jai mano vyras pasako kad ateis koks draugas tai as is karto vyrui pasakau kad visi draugai iki 23 val. O paskui jau keliu namie veja. turiu sunu 8metu ir dukra 2metuku. tai man svarbus vaiku poilsis. O be to ir paciai reikia pailseti. Pabandyk su vyru pasikalbeti. Ir sekmes

    Lanta