• 30ats.

    Rūkymas nėštumo metu.

    Aš prieš nėštumą rūkiaum kai sužinojau kad laukiuosi,jau man buvo 4 savitės, ta pačią dieną iškart mečiau. Dabar man jau bus kitą savitę 4 mėnesiai, bet labai sunku kentėti nerūkius. Ar labai pakenktų jei surūkyčiau po 1-2 cigaretes per dieną? Ar kuri nors rūkėte kai laukėtės?:)

    NojukasKiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    pritariu astuirmes - man lygiai tokia pat situacija viska pasakei ka norejau pasakyti :)))

    lover19

  2. 3

    mano drauges ruke pries ir per nestuma ir po nestumo,turi po 2 vaikus,kai zmogus ruko mesti negalima imti ir mesti nes tai padarys dar didesne zala ta ir gine gali patvirtinti,bet doze reiketu mazinti,zinoma ne skatinimas tau vel pradeti rukyti,taciau jai gali iskenteti megink kazkaip iskenteti,gal ka kramtyt megstamo susirask, riesutus,saulegrazas,ar taip kokius guminukus,ziurint ka megsti:)

    Perla

  3. 3

    Tiesa, aš pati iki nėštumo rūkiau ir kai sužinojau tą pačią dieną mečiau ir jokių po 1 ar 2 nebuvo, kiekvienas dūmas dabar kenksmingas. Dabar jau baigiau maitinti ir net nebegaliu pažiūrėti į cigaretes, nors jau galėčiau rūkyti. Žinok bus labai sunku pradžioje susilaikyti, bet prieš kišdama cigaretę į burną, pagalvok apie savo stebuklėlį ir dings visi norai. Stiprybės ir ištvermės tau;)

    iinnggaa

  4. 3

    Jei tu rūkysi nėštumo metu, tai vaikelis gaus mažiau deguonies, viena surūkyta cigaretė ligtais sutrigdo pusvalandį kūdikiui deguonies padavimą, o to pasekoje gali persileisti, arba gali pakenkti vaiko sveikatai. Būk mamyte protinga, ir pakentėk dėl vaikelio, kai pagimdysi ir baigsi maitinti galėsi vėl rūkyti, bet manau jau nebenorėsi.

    iinnggaa

  5. 2

    as tai daug rukanciu matau, arba maza naujagimy laiko ant ranku ir ruko, man tai keistas toks poziuris, slykstu man i tokias ziureti..

    tikmama

  6. 2

    oj as kaip isvis nerukau, tai labai tuo dziaugiuosi.

    tikmama

  7. 2

    jei pries nestuma rukei,mest is karto nepatartina,nes kunui nikotino reikia.Apmazink tik ju kieki,bent taip jau daktarai pataria

    sandi

  8. 2

    nescia moteris visuomeneje tai tarsi koks stebuklas, o nescia ir rukanti - visuomeneje kelia pasibjaurejimo jausma. Visuose forumuose, kur tik paskaitysi visos kategoriskai ir tarsi lyg susitariusios - "tik suzinojau ir meciau". Tai kodel tada tiek daug matyti gatvese ar ligoninese rukanciu nesciuju? pati nesenai lankiau pussesere kuri gulejo ligoninei, jos palatoj gulejo dar dvi merginos, iena sesele i palata ir sako:"Varot mergos rukyt". Nustebau, akdtaip ligoninei kalba, taciau kaip veliau su puske pasnekejau, tai sake kad jos abi buvo rukiusios ir kad daktarai pries gimdyma pataria jom rukyti, nors to noro kaip ir nebebuna, nes jos tada nurimsta labiau... Is artimuju, kurios laukesi neruke gal viena kita. kitos silpniausias cigaretes, kaikurios po 1-2 dienoje, kitos tokiu pat tempu. ir ka, o gi neiko, vaikeliai sveiki. Daukas sako, kad paskui pasireiskia tas poveikis laikui einant, bet tada negali nustatyti nuo ko jis, ar del to kad nestuke ruke ar del to kad kartais pasmaguriaudavo Mc`donalde. Pati pries enstuma rukiau daug metu labai ir dideliais kiekiais, suzinojus, kad pastojau, bandziau mesti, buvo labai sunku, visi aplink ruke, pati tapau kaip ziezula, apsunkinau ir vyra ir alinkinius,.kalbejau su gine, ji sako, jau geriau maziau rukyti, negu nerukyti per prievarta ir visada buti liudnai ir piktai, nes irtaip hormonai siaucia. Tad jos ir paklausiau, surukau kartais pora cigareciu, bet stengiuosi tai daryti retai. jau 31sav ir vaikeliui viskas gerai, tyrimai puikus. Daktare sake, akd norint kad nekenktu nestumui rukymas visai tai reikia mesti rukyti bent jau puse metu pries pastojant, o kai paklausiau rukymo zala, enteorini, o praktini, tai kelios daktares man patvirtino, kad nebent buna pries laikinis gimdymas, persileidimas arba elliai gimsta mazesnio svorio. taciau persileidimai vyksta pirmam semestre. Nepatariu aisku rukyti, bet jei jauti akd vaikui viskas ok, tada ziurek kaip gaunasi. as visad atsizvelgiu i tyrimus, echoskopa, mano leliusreikiamo svorio, ugio, tyrimai lb geri, tad i tai visad ir atsizvelgiu. O seip, sekmes ir stiprybes :) svarbiausia ensinervuok, paskui kai gims lelius bus neramus :)

    Adri

  9. 2

    ypatingai kenkia rukymas vaikui, kai formuojasi jo organai. pazistama moteris ruke nestumo metu nors ir nedaug, ko pasekoje vaikas turi astma

    Anonimas

  10. 2

    niekada nerūkiau - nesveika pačiai, o jau nėštumo metu tuo labiau... juk nuodiniesi ne tik pati, bet ir vaikeliui kenkia... žinau, kad yra visaip manančių, kad rūkančių ir kitaip organizmą nuodijančių vaikai tokie pat gimsta, bet visada galvoju - maža ką - paskui po kiek laiko gal plaukus rausiesi, o jau nieko nepakeisi...

    Ineta_