• 12ats.

    Ismoka gimus vaikui UK ir LT

    Sveikos mamytes. Nestumas i pabaiga, kaip visi lietuviai galvoju apie pinigus. Esu nedirbus. Vyras 4 menesiai dirba UK.
    Tai galvoju kur geriau gimdyti (del pinigeliu)?
    nes auginti tai tikrai auginsiu Lietuvoj bent pusmeti.
    Nes jei gerai supratau pasiskaitinejus tai moterys gimdziusios UK gauna ten ismoka,o gryzusios i LT dar ir cia susitvarko?
    Gal kam teko tai tvarkytis, su kokiais rupesciais, klausimais susidurete? Ar galima tiketis ismoku is dvieju valstybiu?

    inguteeŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    pati gimdziau UK,tai as tik planuoju grizus i LT pasiimti ta vienkartine pasalpa,ji man priklauso.Is dvieju valstybiu nemanau kad kas tau mokes

    sandi

  2. 2

    Nenorekite gauti visko ir dar is dvieju valstybiu.Gausite LT vienkartine ismoka,tai ji teisetai priklauso,o visa kita turit nuspresti is kur norit gauti ar UK ar LT,nes jei busit prigauta meluojant tektu kazkuriai valstybei viska grazinti iki paskutinio cento.Nemanau,kad verta rizikuoti tiek piniginiu atzvilgiu,tiek paskui neigiamu poziuriu i jus kazkurioj valstybej.

    Bosiene

  3. 2

    jei nedirbote uk, tai gauti ta vienkartine is uk sansu beveik nulis, kas liecia child benefit-galite bandyti rizikuoti, dabar labai tikrina viska ir ka vyras pasakys kad gauna pasalpa , o vaiko uk nera?beje jei gausite ta child benefita tai jus turesite atsisakyti menesiniu pasalpu Lietuvoje, tai apsiskaiciuokite kas jums geriau....jei nedirbanti tai jus net negausite jokiu child tax credit, nei working tax credit...

    Lukniukas

  4. 2

    Kazkada taip buvo, bet dabar grieztai ima UK tai nemanau, kad verta rizikuot ir ten ir ten tvarkytis. Paskui gali reikt grazint ka esi gavus ir dar bauda susimoket.

    Sandre

  5. 1

    uk su pasalpom nebelengva..pati gyvenu 6 metus uk,dirbus legaliai.nieko negavau.o i lietuviska nepretendavau ir nenoriu..

    Fantazija

  6. 1

    Mano pazistama dirba daug metu UK, pagimdzius gruodi, dar negavo jokiu pinigeliu iki dabar, o dirbo iki pat nestumo galo ir oficialiai. Nemanau kad gausi tu kazka.

    Anonimas

  7. 1

    pirmiause turi buti pradirbus pati kazkiek laiko toj saly,, o ne kad vyras dirba 4 men,,, as va pradirbau 2 metus,, man jau priklauso pasalpa uz vaika,,, ir tai maziause suma,, nes priklauso nuo algos dydzio,, kokia gavau kai dirbau,,,,o i lt grisiu tik pasiimti vienkartines ismokos,, ,,, negalima taip piknaudziauti is abieju saliu,, va uz tokius mes ir turim dirbti,, juk nuo musu algu viska atskaito,,,,

    LidijaRemigijus

  8. 1

    zinau, kad child benefitus tetis gaus net ir tuo atveju jei as su lelium busiu LT.
    Tik vat ta vienkartine domino, nes zinau, kad nemazai mamu taip dare.
    Bet aciu ir uz tokius atsakymus.

    ingutee

  9. 1

    kiek žinau, tai norint gauti pašalpas vienoje valstybėje reikia atsisakyti kitoje valstybėje priklausančių pinigėlių..bet detaliau tegul parašo susidūrusios su šiuo atveju ;) patarčiau pasverti pliusus minusus abejose valstybėse, susumuoti ir rinktis tą valstybę, kuri tau bus "dosnesnė".

    lydekaite

  10. 1

    Ponia Ingutee nebe tie laikai kad nori is dvieju valstybiu pasipelnyte,nieks tau dvigubai pasalpu nemokes,o jai auginsi vaikeli Lietuvoje tai ko tu nori is UK tai ir tvarkykis pasalpas lietuviskas kokios tau priklausa.Nes dabar ir UK labai grieztai su pasalpom

    Anonimas