• 14ats.

    Vokieciu aviganis. Kaip sis suo sutaria su seima?

    Planuoju isigyt vokieciu avigani. Gal kas turit sios veisles suni? Laikot namie ar lauke? Kaip sis suo sutaria su seima?

    EgloneNaminiai gyvūnaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    labai draugiski sunys(aisku tiems su kuriais jis pazystamas). Mano tevai laiko toki. Tai jis aisku namu sargas, bet seimos draugas. Kol maziukas buvo laikydavo kambaryje, o paskui perkele i garaza, bet aisku tik ant nakties, siaip visa diena jis laksto laisvas po kiema (reikalinga didele tvora). Labai paklusnus ir lengvai dresuojami sunys. Musiskis labai geros sirdies. Pvz, sese parsinese maziuka kaciuka, tai Bartas (toks vardas sunio) galima sakyti ji ir uzaugino. jei kur ji dingdavo uztekdavo pasakyti" Bartai, kur kate ir po kiek laiko jau matom parnesa. :)))
    Ir musu maziuka suni jis priziuri, neleidzia uz tvoros islysti.
    Taip pat priziuri ir brolio mergaite. Pradzioj buvo nedrasu, bet kai maziuke buvo vezimelyje, suo ikiso nosi apuoste, brolis "supazindino" juos. Ir liepe saugot, suo atsigule prie vezimelio ir viskas, niekur nejo, kol jam nebuvo pasakyta.
    Aisku su suniu reikia nemazai ir uzsiimti, mano tevas kas dien su juo kazka uzsiema, tai komandas mokinasi, tai siaip zaidzia....
    jei nusprendet pasirinkti toki suni, pagalvokit ar turesit pakankamai laiko jam, nes norint, kad jis butu seimos draugas, sargas ir palydovas reikia nemazai ideti pastangu, sirdies, kad isugdyti ir ismokyti ji. jam reikia dauk ir judeti, todel laikyti voljere ir tik kartais leisti pasilakstyti butu sunio kankinimas.

    Anonimas

  2. 3

    gal ir butu protingiausia pirmiau sulaukti vaikelio, bet as jusu vietoje pasiimciau suneli, atiduociau meensiui i dresiravimo mokykla, o kai gims lelius tada jau jis nebebus kvailas sunytis, o protingas paauges suniukas :) geriausia kai jau buna suauges suo, kad tada vauikas atsirastu, bet tokioj situacijoj pirmiau padaryciau kaip sakiau, juk nejkalbam apie rotveilerius ir pan. Maniskis niekad nekasdavo ir neurgzdavo ant nepazystamu vaiku, draugai ateidavo i kiema begiodavo, tampydavo suni, o vilniukas ramus kaip belgas sededavo :) o vat su suaugusiais tai jau nebuvo toks suo patiklus, urgzdavo ant visu nepazystamu, bet jei duodavai komanda kad baigtu tada nustodavo o jei pulti tai puldavo :) ech nostalgija apeme.. :)

    Adri

  3. 2

    puikus suo:)))mano brolis turi,labai dziaugiasi,puikiai sutaria su vaikais(geriausia,kai mazas suniukas auga kartu su vaiku),labai juos saugo,na zodziu yra puikus visos seimos draugas:))))

    vitalijus

  4. 2

    mano drauges tevai turi kale sios veisles. per nakti laiko namie, o dienomis jei seimininkai yra namie paleidzia ja lakstyti po nuosava teritorija arba pririsa prie budos. geras sargas, klauso seimininku, labai protingas, isaukletas ir geras suo. labai prieraisus ir draugiskas. jei parodai demesi, tai nebeatstoja :) vaikus labai myli. vos juos pamates nesa savo zaislus, kamuolius, kad su juo uzsiimtu :)

    romantike

  5. 2

    oj tikrai nedurnas :))))
    Dar tokio proto boksto reik paieskot, atrodo kita kart padaro dar pries pasakant komanda :)))
    Prisimenu viena bajeri su juo tai dar iki siol zvengiu.
    Tvaziavus pas tevus. buvo mazas seimos susiejimas, pasedejimas pirtelei ir t.t. Nuejau as i tulika, sedziu sau ramiai, girdziu durys atsidaro ( durys stumdomos) ir is leto suo ikisa snuki (gerai kad sedejau ant tuliko, tai nors netinka pasakymas baimes pilnos kelnes) :))Riktelejau, Bartai eik is cia negazdines.... tas pasitrauke, ir jauciu kaip stovi uz sienos (nes pasakiau, kad isgazdino ir jis suprato , kad as bijau), tai lauke vis ikisdamas nosi paziureti ar viskas gerai. O isejus is tuliko lydejo iki mano kambario, ir kai pasakiau bartai eik , man jau viskas gerai ir nuejo.....
    Nu nezinau ar cia tevams pasitaike toks protingas suo, kad net atrodo jis supranta ka jam pasakoji. Tai jei kaip sakai turit visas galimybes auginti suni ir skirsit jam laiko, tai tik pirmyn.
    Aisku pirmiau sulaukit vaikiuko, kad suo zinotu, jog vaikiukas jau nuo anksciau namuose karaliauja.

    Anonimas

  6. 2

    as turiu prancuzyte, pirkau kai jai buvo 1.5 men. manau pats tas..

    ausra363

  7. 2

    turejau, augo jis su mumis 15m. apie 5m gyveno namuose, paskui voljere. tokio suns negalima alikytui ant lenciugo!
    tai mano mylimiausi sunys, jei turesiu dar kada tai tik toki. Jis protingas labai, viska jaucia (ypatingai mirti zmogaus). buavu dar maza kai ji isigyjom, tai visad mane su sese saugojo, nors mes jam ir ant galvos lipdavom. Aisku musu buvo baiges dresiravimo mokykla, bet ir be mokyklos tiems sunims proto uztenka. Pavydziu jums akd toki turesite :)

    Adri

  8. 1

    uosviai kaime turi tai labai piktas,jei nutruksta butinai kaikamikanda,cia aisku kaip auginsit jei namie, pripras prie namiskiu ir bus gerai,ojie lake augina taj tokslaukinis

    Kalnietiene

  9. 1

    Sigita, protingas jusu sunius :) Na, mes seniai jau norim suns ir zinom ka reiskia, kai reikia su juo uzsiimt. Laiko tikrai uzteks jam, viskas jau apgalvota :)

    Eglone

  10. 1

    Ausra, gal tu ir teisi. O kiek laiko turetu buti suniukui kai ji jau gali pasiimt nuo kales?

    Eglone