Atsakymai

  1. 1

    Mažylis pradeda matyti jau pirmosiomis gyvenimo valandomis. Apie tai galima spręsti iš jo reakcijos į šviesą: mažasis raukosi, prisimerkia, vyzdžiai susitraukia, jis mėgina galvytę atlošti atgal.


    Seniai nustatyta, kad naujagimis pasaulį mato ne taip aiškiai kaip suaugęs žmogus. Jo regėjimo laukas - tik apie 30 laipsnių. Todėl, jeigu tėtis stovi šone, už mamos nugaros, mažylis jo paprasčiausiai nepastebi. Be to, naujagimis regi tiktai 35 - 40 cm. atstumu. Toliau esantys daiktai susilieja. Tad, jei mama nori, kad ją matytų, turi maždaug tiek ir pasilenkti. Yra teorijų, teigiančių, kad pirmuosius tris mėnesius vaikas nemato spalvų, o tik juodai baltą vaizdą. Deja, tai labai sunku patikrinti, juo labiau - įrodyti.

    Pirmąjį mėnesį motinos veidas jam atrodo vis aiškesnis. Antrąjį mėnesį jis geba abiem akimis fiksuoti judantį daiktą, o būdamas 2,5 - 3 mėn. pažįsta motinos krūtį ar maistelio buteliuką ir pamatęs pradeda čepsėti.

    3 - 6 mėnesiai. Regėjimas vis labiau panašėja į suaugusiojo. Akys žiūri lygiai, žvilgsnis neapsistoja vien ties veidais. Vaikutis įdėmiai stebi laikomą arba judantį daiktą maždaug 1,3 m. atstumu nuo jo akių. Jis mokosi pats įvertinti, kaip arti yra žaisliukas ir ar galės rankute jį pasiekti. Šiuo laiku paprastai keičiasi mažylio akių spalva (kinta rainelės pigmentinis sluoksnis): jos tampa rudos ar melsvos. Tačiau tai su regėjimu nėra susiję.

    Nuo 6 mėnesių. Regėjimo laukas vis didesnis, mažylis regi viską, kas jį supa. Tėtis dabar jau gali stovėti už mamos - vis tiek bus pastebėtas. Šešių mėnesių kūdikis jau geba dėmesingai stebėti daiktą gerokai ilgesnį laiko tarpą nei anksčiau.

    Šiuo metu vaiką ima dominti ne tik žaislai, bet ir įvairios interjero detalės: jis tyrinėja langus, paveikslus, sieninius laikrodžius, kambarines gėles.

    Nojukas

  2. 0
  3. 0

    Jis mato jau katik gimes, bet tik siluetus, o pilnai apie trecia gyvenimo menesi

    xinesax