• 11ats.

    Informacija kaip kovoti su atsiradusiomis strijomis ir kaip jų išvengti.

    Egzistuoja trys strijų tipai:
    Atrofinės;
    Steroidinės;
    Strijos atsiradusios po nėštumo;
    Dėl strijų atsiradimo ar jų šalinimo gali padėti dermatologas arba kineziterapeutas, kurio viena iš daugelio gydymo poveikio priemonių yra masažas kuris yra itin veiksmingas veikiant strijas.
    Kodėl atsiranda strijos?
    Strijos atsiranda dėl įvairiausių priežasčių. Pasitaiko kad net paauglių tarpe vyrauja daugiau/ mažiau pažeistos odos plotų ir net nepriklausomai nuo lyties. Tokio pobūdžio odos pažeidimai dažnais atvejais pasitaiko daugumai nėščių moterų, dar dažniau vėlesniais nėštumo mėnesiais. Strijos atsiranda vidinėse šlaunų, krūtų, apatinėje pilvo dalyje, klubų srityse.
    Ar strijas galima panaikinti?
    Visiškai strijos nepanaikinamos. Šiuo metu didelis dėmesys yra kreipiamas į ankstyvas strijų gydymo intervencijas. Didžiausias gydymo efektas pasiekiamas strijoms tik pasirodžius, tuo metu efektinga audinių mobilizacija, lazerio terapija, kremų poveikis. Būtent šis momentas pats svarbiausias.
    Strijų naikinimo būdai:
    Tepimas specialiais tepalais/ kremais,
    Lazerinis gydymas (lazerio terapija),
    Endermologija (gydymas limfodrenažiniu masažu),
    Mezoterapija,
    Masažas ir manualinės technikos,
    Masažas naudojant specialiasias priemones.
    Strijų išvengiamumas
    Visuomenėje sklando daug įvairių gandų apie strijų išvengiamumo būdus. Vieni teigia, kad jų neįmanoma išvengti, kiti mano priešingai, dar kiti sako, kad viską galima nurašyti genetikai ir genetiškai nulemtam polinkiui atsirasti strijoms. Kosmetikos firmos jau išmoko atskirti kosmetiką ir protingą kosmetiką. Vieni preparatai visai niekaip nepaveikia, kiti duoda daug teigiamesnį efektą. Visiems aukščiau minėtiems teiginiams suteikiama pernelyg daug kategoriškumo. Ką daryti? Jei nenorime, kad strijos atsirastų vadinasi rūpinkimės jų profilaktika ir naudokime protingą kosmetiką, kuri suteikia odai stangrumo ir elastingumo, kuri drėkina ir maitina, vartokime teisingus maisto produktus (čia tinka taisyklė, kas per daug tas nesveika). Dauguma žino, kad jei strijų nebuvo, tai jos turi butinai pasirodyti nėštumo metu. Jei tam ruošimės, strijos atsiras negausiai arba visai neatsiras. Vėlesniais nėštumo mėnesiais, Jūsų partneris turėtų kiekvieną vakarą prieš miegą švelniais judesiais įtrinti pilvą šlaunis, sėdmenis kremu. Tai didins odos elastingumą ir tarpusavio kontaktą.
    Strijų profilaktika
    Reikia vengti greito svorio prieugio bei kritimo. Jeigu vyksta staigesni svorio kitimai, reikia kreiptis į medikus dėl šio klausimo. Svorio metimui galite kreiptis į kineziterapeutą, šis judesio specialistas pritaikys tik Jums skirtą terapiją ir nereikės baimintis dėl strijų. Kineziterapeutas gali skirti ir masažo procedūras siekiant padidinti odos elastingumą.


    Klausimas toks: ar yra tokių, kurios išvengėte strijų nėštumo metu, gal yra mamyčių, kurios ėjo į masažus ir ar tie masažai padėjo? Pasidalinkit savo paslaptimis kaip išvengėte jų. Manau daugeliui besilaukiančiųjų ir planuojančiųjų pastoti tai aktualu :)

    lydekaiteMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Man nestumo metu pavyko isvengti striju,kuom labai dziaugiuosi,nieko visiskai nedariau,netepiau jokais kremukais.Taip kad kelias strijas turiu ant krutines,bet jos labai nezymios,o atsirado jos man paauglysteje,kaip tik pradejo augti krutine:)

    Egle

  2. 2

    man nestumo metu sriju pavyko isvengti, bet kelias jas turiu ant klubu, bet jos labai neryskios. nestumo metu tepiau kremu nuo triju kjrutine klubus pilva slaunis ir ju nebepadaugejo ir tos pacios neissiplete.

    wiktoriuke

  3. 2

    Per pirma nestuma priaugau35kg.stryju atsirado ant pilvo,slaunu,krutines,masazas man asmeniskai nepadejo,nes styjos gilumines.kreipiausi i medikus,sake apmazinti,bet neisnaikinti galima tik lazerio pagalba.kai oda ydega stryju matomumas sumazeja.

    aurikuka

  4. 2

    isvengti nepavyko ant slaunu, nes pirmiau jos ir uzpakaliukas storejo :) o labai zemai ant pilvo turiu kelias, taciau jos atsirado tuo laikotarpiu kai jau vaiksciojau po termino. Bet labai nepergyvenu, ant slaunu uzdengs net trumpi sortukai, o zemai pilvo taip niekam nerodau :) o nestumo metu nieko nenaudojau

    Adri

  5. 2

    As tai turiu labai neelastinga oda.. Man nepavyko ju isvengti, bet man pavyko jas labai stipriai sumazinti... Turiu omeny pas mane jos buvo booooordines tokios riebios, fe.. Visas pilvas, visas juosmuo. kojos, rankos... As kai pamaciau, kad pas mane ju atsirado, pradejau naudoti spec. krema, po gimdymo ju dabar labai ryskus skirtumas, labai sumazinau, bet deja... ne toks rezultatas, kokio noreciau...

    _Lika_

  6. 2

    Man pačiai pavyko išvengti strijų spec. kremo ir kokoso aliejaus pagalba (nėštumo metu priaugau 26 kg). Bet kad ir kaip gaila iki nėštumo vis dėl to kelias turėjau, nes nedrėkinau odos (tada dėl tam tikrų priežasčių priaugau 9 kg per pusantro mėnesio)...

    lydekaite

  7. 1

    su pirmu vaikeliu priaugau 15kg po trieju metu su antru 10kg,ir nei su vienu nei su kitu nestumu neturiu ne vienos strijos.netepiau nei kremu nei aliejuku,visada buvau aktyvi sportui gal tas leme kad siandien galiu dziaugtis kunu be jokiu striju.

    sandradan

  8. 1

    Na aš tepiau specialiu kremu nuo ketvirto ar trečio mėnesio,bet ėmė ir atsirado ant šlaunų iš vidaus,iš viršaus truputį,ant klubų ir apačioj pilvo.Mano oda labai sausa.Tad va neseniai nusipirkau taukmedžio sviesto,tikiuosi jis apmažins strijas...

    aidaS

  9. 1

    Aš kažkaip dar nepastebėjau,kad būtų labai išryškėjusios...Nors tepukremukais,kad tik kuo mažiau pas mane jų atsirastų..:)

    Nojukas

  10. 1

    mano oda linkusi i striju atsiradima, tai turiu si ''dziaugsma'' nuo paauglystes..bet nestumo metu naudoju kremus iv., tai ant pilvuko kol kas (tfu tfu tfu)- nei vienos, nors jau irgi priaugau nemazai..liko tik siek tiek daugiau nei 4sav iki gimdymo tai tikiuosi nebeatsiras nei iki jo, nei po jo...teks pazaist su kremukais, norisi kad bent pilvukas butu grazus..

    safariE