• 11ats.

    sportas. kiek vidutiniskai reikia nubegt, kad matytusi rezultatas?

    prisivercau pajudint savo lasinukus vakarais, isbegu pabegiot:) bet vos pradejus begt pasidaro sunku, vis norisi eit (matyt visdar tingisi) nubegu 1 km, ir 1km einu greitu zingsniu, aisku ateityj distancijas didinsiu. Klausimas iskilo toks, kiek vidutiniskai reikia nubegt, kad matytusi rezultatas. Net neisivaizduoju, kiek sportuojatys zmones nubega kelio, 2 km ? 3 km? 5 km? Kokia jusu nuomone?

    pinakoladaSportas ir dietosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    ne taip svarbu atstumas kiek pulsas ir kuno susilimas. vienas gali 1 km per 20 min nubebti kitas 6 km per ta pati laika. Svarbu atsiminti kad lasinukai pradeda tirpti butent po 20 min judejimo- taigi svarbu dar testi... o visas laikas turetu trukti pradziai apie 40 min, iskaitant ejima. Svarbu kad sirdis plaktu tuo paciu ritmu. Saunuole - sekmes.

    ingri

  2. 2

    paciai pradziai ubegti 1km labai pakanka, paskui vis didink atstuma, tavo organizmas dar matyt labai ilgoms distancijoms nepasiruoses tad naturalu, kad norisi letinti ir eiti, bet su laiku vis daugiau nubegsi...saunuole, kad prisivertei pasportuoti, o del rezultatu, tai jiems reikia laiko, neieskok rezultatu po keliu dienu, pasiziurek koks jis bus po menesio ar dvieju, o is tikrai bus, o kokia distancija nubegti vel cia manau labai individualu, nuo tavo kuno sudejimo...

    Lukniukas

  3. 1
  4. 1

    Reikia bėgioti savo malonumui.. Gal pradžioj ir bus sunku. Tik nenuleisk rankų ir pamatysi viskas bus čiki

    Dziungarija

  5. 1

    Aš irgi buvau vieną dieną palakstyti krosiuką, tai ratą apibėgau, po to ratą pėsčiomis apėjau ir vėl truputuką pabėgau ir vėl ėjau. Labai dusau ir pavargau:(( ilgai buvau sporto nemačiusi:)) Manau pradžioje nepersistenk, pradžioje užteks porą ratų (1-2 km.). PO to pati pajusi, kada gali didinti, taip po truputį padidinsi krūvį.

    iinnggaa

  6. 1

    nepersistenk is pradziu,sporte svarbu gerai jaustis.Reguliarei sportuojant rezultatas po dvieju sav.jau rezultata pastebesi

    sandi

  7. 1

    Aš bėgiojimo labai nemėgstu, todėl namuose darau mankšteles. Pradėjau nuo minimlaus kiekio, paskui po truputį krūvį didinu. Taip ir su bėgiojimu. Negalima pirmus kartus persistengti. Dėl to rezultato, tai čia vėl labai individualus dalykas. Nes vienam gali užtekti 1-2km nubėgti, o kitam 5km reikia mažiausiai. Tiesiog bėgiok visa didindama atstumus ir pati pamatysi, kad rezultatas vistiek pasirodys po kažkurio laiko :)

    trejetukas

  8. 1

    Užtenka tiek kiek dabar nubėgi,paskui net nejausi kai galėsi daugiau išbėgt.Reikia organizmui priprast.O tada jau daugiau išbėgsi.

    aidaS

  9. 1

    net ir negalima iskarto varginti savo kuna...visada turi pradeti nuo mazai kai matysi,kad kunas nebepavargsta ir esi pilna energijos padidink ir visa laika taip...o tu nenorek iskart nubegt daug..

    Rima1

  10. 1

    Pradžiai neapsikrauk savęs dideliais krūviais, nuo mažai pradėk,taip lengviau bus įsivažiuoti...O šiaip kiekvienam skirtingai žmogui...Mano draugė jau bėgioja 2 metus..Tai ji pradėjo nuo visdai mažai,turbūt nuo 1km ir vis didino, o dabar jau bėgioja po 6 km, bet po dviejų metų bėgiojimo.

    Nojukas