• 10ats.

    Mes su draugu nevedę, jis registruotas kitu adresu. Gal kas žinote, gimus vaikeliui, kur kreiptis pirmiausia, kokių dokumentų reikės dėl vaikelio pavardės?

    Ar isada turėsiu į seniūniją pateikti pažymas ir apie jo pajamas, ar yra koks kitas būdas, kaip to išvengti?

    Linara121Motinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    ir butinai reikia i vieno is tevu registracijos savivaldybe.

    reda83

  2. 2

    ai ir be to daviau vaikeliui draugo pavarde,tik butina kartu nueiti.

    ingrida2009

  3. 2

    gimo liudijimui pajamu rodyt tikrai nereikia,gausit is ligonines lapa toki,ir su tuo lapu i metrikacijos biura,ir uzregistruosit vaikeli.

    ingrida2009

  4. 1

    del kompensacijos galit jo pajamu nerodyti,bet jei noresit tvarkitis sc.pasalpa,tai jau reikes arba rodyt arba teistis alimentus.

    Jolka123

  5. 1

    pas notara reikes eiti pripazinti tevyste,o paskui su tuo dokumentu i metrikacijos skyriu.

    Jolka123

  6. 1

    nu su leliuko metrikacija viskas aišku. bet tada jau papilnėjus šeimai ateina kitas "malonus" etapas - kompensacija už butą, o jis stovi darbo biržoje.. ar visada reikės rodyti draugo pajamas, ar galima to kaip nors išvengti? oficialiai jis bedarbis, leliukas gims spalį, o jam darbo bižoje "kadencija" irgi baigia spalį... vadinasi, lieps pirkti verslo liudijimą, tai šildymo sezonas bus velniškai sunkus.

    Linara121

  7. 1

    ne tikrai nereikia,teisingai dar pries reikes pas notara nueiti pasakysit,kad pavarde draugo norit duoti,bemas kainavo 35 lt.

    ingrida2009

  8. 1

    Manau tuos popierius reikėtų nešti tada, kai norėtumėte susituokti. Nors dėl visa ko galite pasiimti ir juos, nes su tokia situacija nesu susidūrusi.

    snaigyte

  9. 1

    tai nereikia neštis į metrikacijos skyrių nei jo ištuokos liudijimo, nei mano vyro mirties liudijimo?

    Linara121

  10. 1

    Pirmiausiai išrašys kažkokį lapą ligoninėje, su juo reikės eiti pas notarą pasirašyti kažkokius popierius dėl vaiko pavardės suteikimo, ir galiausiai į metrikacijos skyrių užregistruoti mažylį. Žinau, nes pati esu nėščia ir su vaikelio tėvu nesame susituokę ;/

    snaigyte