• 12ats.

    Lavašas

    Kokius įdarus naudojate gamindamos lavašo vyniotinius? Gal turite vertingų patarimų kaip stipriau suvynioti lavašą ar ką dėti į įdarą, kad pjaustomas nebyrėtų.

    elegancijaReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Užmiršau parašyti,kad lavašus perku kebabinei ,nebrangiai kainuoja ir lavašai neseni.....

    debesėlis

  2. 4

    Lavašo turinys dažniausiai būna,ką turiu šaldytuve;-)Dažniausiai darau tokius įdarus;
    -tarkuotą morką pakepinti su svogūnu, sumaišyti su šprotais ir majonezu,galima dar pridėti įvairiausių žalumynų
    -varškė,majonezas,česnakas,rūkyta ar sūdyta lašiša,druska,pipirai,žalumynai
    Daugiau neatsimenu,kai atsiminsiu parašysiu...
    Tiesa aš lavašus įvynioju stipriai į maisto plėvelę ir padedu į šaldytuvą 2 valandomis.O supjaustytą kartais perveriu smeigtuku,tada lengviau juos paimti iš lėkštės....

    debesėlis

  3. 3

    maximiniai lavašai geri :) šiaip tai svarbu juos kokiu sąlyginai drėgnu įdaru, tada lavašas pabuvęs lengvai pjaustosi, prisgeria skonio. o krabų lazdeles galima plėšyti, kaip tas sūrio lazdeles ir dėti plonu sluoksniu - turėtų būti labai skanu :)
    o dar, pagalvojau, skanu turėtų būti su Adžika - galima pasigaminti pačiai, bet irgi yra toj pačioj Maximoj pirkti - aštresnio skonio gausis. Dar galima išsivirti sorų krupų ir sutrinti jas su kariu, baziliku, pipirais - juodais ir raudonais, imbieru, beveik iki vientisos masės - labai skanus toks a lia indiškas reikalas gaunasi :)

    Lolita

  4. 3

    o, su lavašu viskas labai skanu :) vieną darau su kupre rūkyta. lavašą ištepu tepamu sūriu - Panemunės dažniausiai, gana storu sluoksniu, išdelioju per visą plotį kuprės riekeles plonas, gausiai gausiai viską apibarstau šviežiais krapais ir suvynioju - gardumėlis! :)

    kitas dar paprastesni, bet labai gardu irgi - paprastą varškę sumaišau su grūdeta varške, kad taptų skystesnė, sumaišau su agurko minkštimu, pridedu šviežio baziliko, juodųjų pipirų ir druskos - viską užtepu ir suvynioju. labai toks gaivsu pavasariškas reikalas :)

    O kad byra, tai keista, gal pabuvęs, per sausas? galima leisti suvyniotam pabūti šiek tiek, kad įdaras susigertų, tada bus minkštesnis.

    Lolita

  5. 3

    hmmm, reikia su arabais pagyventi, kad gerai ismoktum lavaso vyniotinius valgyti. As Vokietijoje taip ismokau, kad ne kasnelis nebenukrenta :)))
    O siaip mes pakepam mesytes gabaliuku su astriais prieskoniais ( labai skanu su maltu kuminu, tai ne kmynas, arba garam masala prieskoniais), pakepinam paprikos dryzeliu, cukinijos, svoguno ir viska dedam i vidu, o padaza tai vyras padaro is pomidoru pastos, cesnako ir t.t. laaabai skanu. :)) siaip darzoves naudojam labai ivairias, bet darom taip, kad butu ir svieziu, ir kepintu, taip skaniau. netgi tinginiai gali sau isivynioti keptu zuvies pirsteliu su salotomis ir majonezu, irgi gerai valgosi :))

    Agne

  6. 2

    As nusiperku lavasa ir pikantiskos misraines is IKI parduotuves nes ten labai graziai ir smulkiai supjaustytas suris:) ir tiesiog istepu lavasa ta misraine:)man labai skanu:)

    Doviliuke

  7. 2

    iirina, mes lavasu ir nusiperkam maximoje ir vyras namie pakepa pagal visokius internetinius receptus. Svarbu, kad butu sviezias ir minkstas :) galu gale galima be riebaliu pacioms lietuviska lietini issikepti ir bus panasu :))

    Agne

  8. 2

    Aš pirkau maximoj, bet kadangi dariau pirmą kartą, nelabai gavosi. Ko gero, kaip minėjo Lolita, per sausas buvo ir dariau su krabų lazdelėm, gal per stambiai jas supjausčiau?:)

    elegancija

  9. 2

    o lavaso blynus perkat ar irgi pacios darot?

    iirina

  10. 2

    o man labai skanu su lašiša ir sviestu, labai paprasta

    vilmazak