• 9ats.

    Del darbdavio nenoro atleisti is darbo savo noru?

    Sveikutes.Siuo kl noriu padeti savo padruskiai,t.y noriu pasikonsultuoti kokios butu galimybes.
    Reikalas tas kad mano draugelka dirba siuvykloj-aisku ikainiai mazi,algos mazos-vos iki 500lt istrauke kartais(buna ir mazesne),o arti reikia-zinot gal kaip siuvyklose.Taigi as jai suorganizavau darba pas sau-laisvos val,atliginimas apie 1000lt.ji buvo ir su vadovu susitare,kad nuo sp 1 dirbs.Taigi ji parase pareiskima iseiti savo noru,o ponas nesiteikia pasirasiti-sako neisleisiu.Ji sako kad viskas sutvarkyta kad nuo sp 1 turi pas mus dirbt-o jos ponulis vistiek savo-nepasirasysiu ir viskas.Siuksliu dezen ismesiu(ji rase-iteike,09.20.
    Na aisku as visu istatimu nezinau-bet koks butu variantas jai greiciau iseiti,juk negali uzlaikyti,jai pati nori.Ar toks galimas variantas-pvz ji iseina bioletenin,ir per ji ,ar iskart po jo raso isejima,ir ar nereiks atidirbt-dvi sav(nors girdejau kad jau nebutinas)-bet aisku jis vel durnins-sakis nepasirasau,ir pareiskimas siuksledezej.
    Patarkit kokie galimi punktai -paciai iseinant,bet kai darbdavys nesutinka?Mat nenori kad visi issilakstytu.

    FaustaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    super patarimas apie prasymo issiuntima registruotu pastu :) tures irodyma kad prasymas pateiktas o del to ar butina atidirbineti 14 dienu reiktu pasikonsultuoti su specialistu ar teisininku :)

    arcita

  2. 2

    kreiptis i darbo inspekcija siulyciau ir su jos atstovu esant biuletenyje iteikti vadovui prasyma iseiti, aisku reiks atidirbti 14 dienu bet kokiu atveju. o kazin kas butu jei drauge neatidirbtu tu 14 dienu? ka padarytu darbdavys - atleistu uz pravaikstas? bet kokiu atveju ji nori iseiti, na cia reiktu pirma pagasdint darbdavi ispektoriaus vizitu :)

    arcita

  3. 1

    nesu tikra, bet ji gali pateikti naujos darbovietes sutarties kopija, tada darbdavys privales isleisti net neatidirbant tu 14d. - pasiskambink darbo inspekcijai ir paklausk, nes pries pora metu man taip buvo siule daryt, bet neprireike, tai ir neisigilinau.. taip kad jei ja darbins oficialiai, turetu viskas but gerai.

    Anonimas

  4. 1

    Neisleisti negali,tegul kreipiasi i darbo inspekcija,ten tikrai patars ka daryti.

    Jolka123

  5. 1
  6. 1

    Išsiųsk registruotu paštu savo paršymą atleist iš darbo ir po dvieju savaiciu neateik i darba.

    Dziungarija

  7. 1

    tik i darbo inspekcija kreiptis,kitokio kelio nera,arba pati darbdavi pagasdint,kad sulauksit vizito is inspekcijos

    ruta26

  8. 1

    dabar neprivaloma yra atidirbineti 14 dienu, cia kaip kurioje ymoneje, manau siuo kl. tegul pasidomi.

    Lulu

  9. 0

    gerai patare isisunti prasyma registruotu pastu jei reikia atidirbi 14 dienu ir gali nebeiti i darba. darbdavys sutvarkys dokumentus. atsimenu sako jei iteikei prasyma ir praejus 14 dienu vel atejai dirbti tada prasyma snebegalioja.

    Anonimas