• 11ats.

    Aliejus gimdymo metu

    Noriu paklausti, kaip manote, ar nebutu keista ir ar gydytojai sutiktu, jei paprasyciau naudoti (paprasta) alieju gimdymo metu? Nes girdejau kad jis palengvina gimdyma :) Busiu dekinga uz nuomones.

    YukiKiti klausimai apie gimdymąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    manau paklausti juk galima... tačiau man kilo klausimas kada ir kaip tą aliejų naudosi? Negi prašysi, kad daktarai kažkaip išteptų gimdymo takus sąrėmių metu? Taip gali ir infekciją pasigauti dar nepagimdžius.
    Žinau, kad yra specialus švirkštas, kurį reikia susileisti kelis sykius į makštį. Sako, kad mažėja plyšimų tikimybė, tačiau kai vandenukai bus nutekėję, gleivių kamščio nebus ir versis gimdos kaklelis manau niekas neužsiims paprastu aliejumi tepti. Labai didelė tikimybė, kad gali patekti infekcija, pakenkti ne tik vaikučiui, bet ir sau. Ir kažkaip abejoju, kad aliejus kažkiek palengvintų gimdymą. Gal plyšimų tikimybė mažesnė būtų, bet juk plyšta ne visada tik oda, o būna ir audiniai plyšta. Juk viskas priklauso nuo audinių ir odos stangrumo (stangrinti galima atliekant spec. pratimus makšties raumenims). Mano manymu aliejus netinka gimdymo metu. Taip pat aliejaus PH visiškai neatitinka makšties mikroflorą.
    Bet juk paklausti daktarų visada galima :)

    O gal tu turėjai omenyje spec. aliejuką kuriuo galima masažuoti tarpvietę? Taip mažėja tikimybė plyšti. Bet ne gimdymo metu jį reikia vartoti, o kuo anksčiau, kad iki gimdymo masažiukų jau būtų atlikta daug sykių. Tik manau čia jau ne aliejukas stebuklus daro, o masažiukas stangrina tarpvietės audinius ir odą.

    Na, pašnekėk su savo ginekologe. Ką ji pasakys apie tai. Manau kažką ne taip supratai apie to aliejaus naudojimą.

    lydekaite

  2. 3

    pritariu lydekaitei. As nesu girdejusi apie tai, ir tikrai galima kokia infekcija pasigaut. Yra tam skirti medikamentai, tepalai ir pan

    kvapni_feja

  3. 2

    Atsiprasau, turbut tikrai kazka ne taip supratau :) Tiesiog, pries kuri laika ziurejau daug youtube.com gimdymu namie video, ir maciau kad daug kas naudojo alieju. Paprasta, o ne kazkoki specialu :) Man tai bus pirmas gimdymas, todel nezinojau kad ligoninese naudojami kazkokie tepalai, gimdymui palengvinti :} Beje, norejau paklausti del tu plysimu. Ar daznai taip buna ir kodel? Ar labai skauda? Ir ar po to lieka didelis randas? :( Labai noriu tiketis kad man jokiu plysimu nebus, bet niekada negali zinoti...

    Yuki

  4. 2

    Yuki, gal galėtumei parašyti tiksliau, koks pagal tavo nuogirdas konkrečiai aliejus tinka gimdant ir kokio kiekio reikia?

    svarainė

  5. 2

    tai žinoma geriau tepti, gaila aš nežinojau, gal būtų nereikėję kirpti, juk tikrai aliejus turėtų odelei padėti. Aš tik už. O dėl bakterijų , tai manau su vyru santykiauti didesnė tikimybė jų pasigauti.

    vinipukas

  6. 2

    as kai gimdziau Norvegijoj tai man istisai tepe aliejum kai stumiau lelia lauk :) nezinau koks ten aliejus tiksliai, bet kad aliejukas tai tikrai :) neplysau ir nekirpo, nors nzn ar cia aliejus pagelbejo ar tai kad mergyte gime mazute :) as ju neprasiau, jie patys ta alieju jau turejo pasiruose.

    Anonimas

  7. 2

    Pirma kart girdziu,kad kas aleju naudotu.:) nepykit,bet jeigu kazkas naudotu ir jis palengvintu gimdyma,tai manau dauguma mamu ji litrais nestu su savim kai vaziuotu gimdyti,manau pasijuoktu gidytojai is jusu tik :)

    Jolka123

  8. 2

    siaip gimdymo metu yra naudojamas dianatal gelis, o kad naudotu paprasta alieju nesu net girdejus

    ruta26

  9. 1

    o geras. as su abiem vaikais nieko nenaudojau, neplysau, taciau ateiciai turesiu omeny aliejuka

    tikmama

  10. 1

    Aliejus-tikrai labai geras dalykas.Ir reikia ji naudoti ne tik gimdymo metu,bet keli menesiai pries gimdyma.Taip ruosiama tarpviete gimdymui.4 vaikus gimdydama(be aliejaus) turejau plysimu.Bet paskutiniji gimdziau visai kitaip nei Lietuvoje.Buvo naudojamas aliejus,gimdziau pusiau sededama,saremius visus isvaiksciojau.Viskas vyko greiciau ir be plysimu.

    vilem