• 6ats.

    Gal kieno nors Maži vaikai turi ar turėjo(būdami apie 3 metulų)įsivaizduojamų draugų?

    Mūsų dukrytei 3 metai,jau daugiau nei pusmetis kai pas ją atsirado įsivaizduojamų draugų.Žiūrėjo vieną filmuką ir nuo tada to filmuko keli herojai-jos taip vadinami draugai.Ji su jais kalba,žaidžia,net barasi ir pan.Kai paklausi kur ji juos mato,ji atsako kad ji taip žaidžia.Esu skaičius apie tokius įsivaizduojamus draugus,kad taip būna ne vienam vaikui.Manau jai trūksta bendravimo,draugų.Kai tik eina į darželį tų netikrų draugų beveik nebūna,bet dabar dažnai ir ilgai sergam tai jau ji pastoviai su jais bendrauja.Man kartais net baisu...Gal kurios vaikui panašiai yra ar buvo,kaip reaguojat į tai ar reagavot.Norėtųsi žinot ar jie po to dingsta,kada,gal ką reikia daryt.Kl kas dar į psichologus kreiptis nemanau kad reikia...

    Vilmiene2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    mano sesei taip buvo kai buvo maza, tik jos draugai buvo pacios sugalvoti o ne filmuko horojai. sakydavo kad ir mato juos ir kalbedavo su jais, truputi nejauku budavo bet palaipsniui tiesiog isaugo. kiek skaiciau tai nera taip jau blogai, lavinama vaizduote ir t.t bet aisku reikia ziureti kad neperzengtu ribos - na mazdaug neleidzia niekam sesti ant konkrecios kedes nes ten sedi jos nematomas draugas. stebekit ir per daug nesirupinkit :)

    arcita

  2. 2

    draugės dukrelė 3m dažnai kalbėdavo apie ''matomą'' tetą, kuri gyvena vonioje, virtuvėje. Taip ''matyti'' pradėjo, kada išsinuomojo butą , kur buvo mirusi moteris.

    vinipukas

  3. 2

    taip mano sunus turejo gan ilgai savo vaizduotes drauga,ir jis su juo zaisdavo ir bardavo ji,arba jei ka padarydavo negerai tai sakydavo mano draugas taip dare ir man liepe daryt :-) na dabar mum jau 6metukai tai retkarciais dar papasakoja,bet jau nebe taip,jau matyt isaugo is to laiko.Nematau tame nieko blogo,juk su kazkuo turi zaist jei nera su kuo :-)

    Anonimas

  4. 1

    Imbiere šiek tiek apie kitokius dalykus pasakoji,maniškė nevaizduoja ar nemėgdžioja tų personažų.Kad su žaisliukais kalbasi tai irgi manęs visai nestebina,ar kad bando atkartot matyto filmuko ar girdėtos pasakos siužetą.Ji tiesiog taip elgiasi lyg jie būtų šalia,o to filmuko ji jau labai seniai nežiūrėjo ir šiaip filmukus ne itin dažnai žiūri.Vat kaip anonimas papasakojo lygiai taip ir elgiasi-kai ką ne taip padaro-sako tie draugai liepė ir panašiai...Na tikiuosi išaugs iš to...

    Vilmiene

  5. 1

    Mano kriksto dukrai yra 3 metukai. Ji taip pat turi isivaizduojamu draugu. Atsisedus kalba su savo zaisliukais. Buna manes papraso, kad pakviesciau vilka pazaisti. Klausiu, kur vilko man ieskoti, tai atsako, kad kitame kambaryje, jis ten piesia atsisedes prie stalo ir panasiai.. Animacijos herojus beveik visus vaizduoja: rodo judesius tokius, kuriuos multike meska rode, isivaizduoja, kad ciuozia ledu ir pargriuna, nes multike mergaite ciuozinejo ir pargriuvo.. Buna, kad kaip zaidziam, ji papraso, kad buciau pikta mama, o ji Auksaplauke ir tt.
    Manau, kad viskas nuo per didelio ziurejimo animaciniu filmuku. Bet ir toks amzius, kad be fantazijos niekas neuzaugom.. Pradzioj krikstadukros tevai draude ziureti kai kuriuos animacinius filmus, kurie tikrai jau labai giliai pasamonei jai buvo ilinde. Su laiku ji anuos personazus primirso, bet atsirado kiti. Manau visi tokio amziaus vaikuciai kazka isivaizduojamo turi. Ir nera cia nieko blogo. Blogo butu, jei koks pradinukas dar matytu, kalbetu su isivaizduojamais draugais. O kartoti savo personazus gali iki nezinia kokio amziaus. Nes prisiminkim, kaip mes zaisdamos Barbem, kazkiek isivaizdavome save vietoj tos leles :)

    Imbiere

  6. 0

    Musu turejo drauga Mykoliuka :) vis pasakodavo apie ji, kad su juo zaidzia, snekasi, kai buvo 4-5 metu. Sakoma, kad dauguma vaikuciu turi isivaizduojama drauga ir cia nera nieko blogo jei po kurio laiko dingsta isivaizduojamas draugas, o jei ne tai skaiciau, kad reikia kreiptis i specialistus.

    Lokagi