• 12ats.

    Gal yra mamų, kurios nemelavot savo vaikučiams apie Senį Šaltį?

    Man kažkaip nepriimtina meluoti dviejų metų sūnui... Sakau, dovanas neša visi, kurie tave myli... O sesuo sako, kad aš vagiu iš vaiko vaikystę. psichologai vieningos nuomonės neturi tuo klausimu.

    labirinta2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    manau, kad sita pasaka sukurta apie kaledu seni yra labai zavinga. as sunui sakau kad kaledu senis atnes uz gera elgesi dovanu. ir taip sakysiu tol kol pats supras, kad kaledu senio nera. as pati pamenu kaip smagu budavo kai ateidavo kaledu senelis.

    padraika

  2. 2

    tokios tradicijos is vaiko as neatimsiu ir tuopaciu vaikyste smagu vaikui pasakoti ir kad laukia kaledu , tada jaucias tikra svente:))))

    Anonimas

  3. 2

    tai ne melavimas, tai vaikystė :) Ir nemanau, kad gerai sakote, kas neša dovanėles. Kad visi kas tave myli atneš tau dovanų... tai jeigu kas nors atneš didelę dovaną, o kitas tik simbloliškai, tai vadinasi pastarasis mažiau jį myli? Suaugusiam tai viskas aišku, o vaikui tai gali atrodyti, kaip meilės matavimo vienetas. O jeigu kitas mylintis žmogus tiesiog turėsi pinigų tik ant smulkmenėlės? Čia tik pamąstymai :)
    Aš savajam pasakosiu apie Kaldėdų senelį, tegul tiki, tegul laukia, tegul rašo laiškus ir tiki. Mokyklose, darželiuose būna persirengę seneliais šalčiais ir kaip vaikai krykštauja, kaip stengiasi išmokti eilėraštį, kaip laukia... Tai Kalėdų dvasia... Jei vaikas viską žinos, tai kam jam dalyvauti kalėdinėse šventėse ir žiūrėti į persirengusį kalėdų senį, kuris vaiposi ir traukia dovanas, kurias nupirko mama su tėčiu?
    Na, mano tokia nuomonė :) Vaikystė yra vaikystė. Aš pati ilgai tikėjau, nežmoniškai laukdavau Kalėdų vien dėl Kalėdų senelio... bėgdavau ieškoti dovanų po eglute, ant palangės palikdavau sausainių su pienu :) Bet kokios emocijos būdavo - dar ir dabar prisimenu ir šypseną kelia :)

    lydekaite

  4. 2

    anoks čia melas...mums du su pusę metukų ir net nesiruosšiu vaikui sakyti, kad mes nešam tas dovanėlės, o ne Kalėdų senis. Tiesiog mano manymu šitas tikėjimas vaiko, svajonės, laiškų rašymas, tas pats eilėraščių, šokių ir t.t. mokymąsis apie Kalėdas yra daug mielesnis, kai vaikas tiki Kalėdų Seneliu, negu žinant kas yra kas..spės dar užaugti...tegul pasidžiaugia vaikutis:)

    VilijaPovilioniene

  5. 2

    dar neteko savo vaikuj meluoti,nu per mazas nesupranta kas tai. bet su kaimynes vaiku pasnekam,saku ar parasei laiska jau seneliuj salciuj,ko prasysi kad atnestu .... biski gazdina tas zodis melavot. ;/

    domisi

  6. 2

    As tai meluosiu savo dukrytei.Pati pagalvok sventes darzeli,o tavo vaikas zino,kad nera senio salcio,ar kaledu senelio.Kaip jam tada jaustis?

    grirute

  7. 2

    na mes tai is tu meluojanciu,tiesiog malonu stebeti,kai vaikai raso laiskus seneliui,laukia dovaneliu.nors didziajai jau 10metu,bet dar vis stengiames,kad lauktu to senelio.nors jau ir abejoja,bet kazkaip nesinori dar sakyti,del mazesniu,kad jie tai pat lauktu.manau ateis laikas ir patys supras

    nesvarbu

  8. 1

    man atrodo grazu kai vaikas tiki Kaledu seneliu,as irgi pasakoju kad greit bus senelis,dovaneles,eglute....

    sandritute

  9. 1

    be to ,dantuka pelyte isnesa pas mus dar...:)

    axom

  10. 1

    as meluoju dar..ir randu laiskelius po pagalve..manau kuo ilgiau tikes tuo jam bus smagiau.paskui manau savaime supras kad jo nera.

    axom