Atsakymai

  1. 2

    kai islindo pirmi tai valydavau su guminiu sepeteliu ant pirsto uzdetu-labai patiko, nuo 1metuku pradejom sepetuka ir be floro pasta naudot is pradziu papratsa sepeteli dabar jau ir elektrinio nebijo.

    vejune

  2. 2

    Pratinti reikia nuo pirmu dantuku atsiradimo. Yra specialus sepetukai, maunami ant pirsto, dar galima pradziai pasta tepti ant merliuku apvinioto pirsto. Pasta buna ivairaus skonio, aisku ji brangiau kainuoja, bet vaiko neatbaido metu astrumu. Pirkdavau kramtomos skonio, ji buvo svelnute ir kvapni. Veliau vaikas pradeda kopijuoti suaugusi, tai pats tinkamiausias momentas pratinti valytis dantukus savarankiskai

    shima

  3. 2

    mano drauges mergyte , tik ismokus vaikscioti niekur nepalikdavo mamos, visur kartu, ryte mama valytis dantu ir ji is paskos. :) paskui nupirko jai dantu sepetukai kai ji buvo apie 1.5 metuku. pratino is pradziu tik su vandenuku. ir dabar jai 3 metai. kiekviena ryta dantukus valosi pati :) labai savarankiska ji. Kad jus matytumet kaip savo rubus lankstosi ir i spinta dedasi , smagu ziureti :)

    dellta

  4. 1

    Kai pasirode pirmas dantukas

    Lafe

  5. 1

    Pirmieji dantukai atsirado 6,5men, po kokio menesio nusipirkom silikonini dantu sepeteli ir pradejom kiekviena ryta ir vakara valyt. Is pradziu tik su virintu vandeniu, o nuo kokio 9-10men ir su pasta. Kai buvo metuku nupirkom pirma dantu sepeteli. Visada uzdedu lasiuka vaikiskos pastos ir valomes dantukus kartu, ispradziu as pavalau, poto pats griebia ir makaluoja po burnyte :)

    Kikymara

  6. 1

    kai pirmi isdygo dantukai tada ir pradejom valytis dantukus

    sandi

  7. 1

    O apskritai su šepetuku be pastos savo vaikams valyt pradėjau,kai atsirado tų dantukų.:)Tik iš pradžių šepetuką atitinkamą rinkomės.

    Vilmiene

  8. 1

    Geriausia valytis kartu,vaikai mėgsta mėgdžioti suaugusius.Aš pardėjau su pasta jau mokint valytis apie 1m8mėn.,kai jau mačiau,kad supranta jog reikia pasiskalaut ir išspjaut,o ne nuryt.Manau,čia kiekvienam vaikui individualiai.Tik pastą aišku reikia labai atidžiai išsirinkt,kad būtų saugi jos netyčia nurijus.

    Vilmiene

  9. 1

    valyti su merliuku reiktu jau dantenytes iki pasirodant dantukams, o kai islenda pirmieji dantukai tada jau ir sepeteliu valyti.. kiek skaiciaus vaikams iki 1 ar 2 dantu pastos nereikia, nes jie paprasciausiai jos nemoka ispjaut..as saviskiui kazkur nuo 4,5men duodavau sepetuka pazaist-ir dantenas pasikasydavo ir pasimasazuodavo, ir pratinasi prie sepetuko, dabar jau 2 perliukus turim :)

    safariE

  10. 1

    kai eidavau i vonia ir mergyte vezdavausi ,taip ji mate kaip as valausi tai ir ji panoro ,is pradziu tik vien sepetuka daviau veliau ir pastos uzdedavau,bet dar daznai pamatius kai as valausi tai ir jei prireikia ,kartais i diena net kokius 5 kartus praso sepetuko tai paduodu be pastos .

    lina38