• 7ats.

    po gimdymo atsirado paakiu maiseliai

    Sveikos. patarkit ka daryti nestumo metu atsirado maisai po akimis ir va jau po gimdymo praejo 10 menesiu o jie taip ir nedingsta. gyvenu UK ir pas gydytojus kreiptis negaliu bet ir su sveikata viskas gerai. man ir anksciau buvo bet biski nesimate o dabar siaubas labai kompleksuoju. gal zinot kokiu kosmetologiniu proceduru galima padaryt. tradicines nepadeda. visoms atsiliepusioms aciu.

    KacenkaVeido ir kūno priežiūros priemonėsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    gal daug skysciu geriat vakare?

    CARIBIO

  2. 1

    Beabejo, labai gerai tuo paciu naudoti ir koki gera butent siai problemai salinti skirta krema.

    Yuki

  3. 1

    5 būdai atsikratyti maišelių paakiuose:

    Momentinis atšaldymas. Tai bene greičiausias ir paprasčiausi būdas panaikinti maišelius po akimis. Šaltis veikia kaip masažas - pagreitina limfos tekėjimą ir stimuliuoja kraujotaką. Taigi ledo kubeliai iš šaldytuvo - viskas ko reikia, kad nuslūgtų akių vokų pabrinkimas. Atsigulkite ir dėkite leduką ant vienos akies, paskui - ant kitos. Užteks ir 1 minutės.

    Tik po tokios procedūros neikite iš karto į lauką - tai viena. Antra, nedarykite mankštos, kai reiktų galvą palenkti žemyn, „kabėti" - dings visas darbas, visas efektas.

    Masažas. Maišeliai po akimis (tokie, kaip mano, kurie tik retkarčiais atsiranda ir nesusiję su rimtesnėmis sveikatos problemomis) - tai blogos limfos cirkuliacijos pasekmė. Limfos masažas - pats veiksmingiausias, ką galima tokioje situacijoje sugalvoti.
    Kad pagreitėtų tarpląstelinio skysčio tekėjimas ir jis judėtų ten, kur reikia, atlikite keletą judesių. Viduriniais pirštais spaudinėkite iš pradžių viršutinius akių vokus pagal antakio liniją, judėdamos link smilkinio, o paskui spauskite apatinius vokus. Tokių masažinių „ratukų" aplink akis padarykite 5. Paskui 2 kartus judėkite (irgi spaudinėdamos pirštu) nuo vidinių akių kampučių palei nosies liniją.

    Alternatyva tokiam limfodrenažiniam masažui gali būti ir specialios kosmetinės priemonės su rutuliniu masažuokliu.

    Jokių angliavandenių prieš miegą! Tai, jos sūrus maistas (rūkyti gaminiai - ypač) „pripumpuoja" maišelius paakiuose, žino visos. Tačiau dažnai pamirštame, kad ir angliavandeniai sulaiko skysčius organizme. Ir jų reikia visai nedaug: pavyzdžiui, 1 g angliavandenių sulaiko 4 g vandens.
    Todėl atsisakykite vakare saldumynų, makaronų, ryžių, bulvių, duonos. Geriausiai tiktų vakarienė, kurios pagrindas - baltymai. Tada ir skysčių galėsite gerti tiek, kiek norėsite. Tik ne alkoholio - jis surenka skysčio likučius būtent ten, kur nenorime, - po akimis.

    Varome skysčius lauk. Kava, vanduo su citrina, spanguolių sultys, ramunėlių arbata skatina skysčių šalinimą iš organizmo. Prie šito drenažinio darbo prisideda pankoliai, salierai, agurkai, baklažanai (tik švieži).

    O štai kai kurių tyrimų duomenimis, pienas ir pieno produktai, atvirkščiai, sulaiko skysčius organizme. Kad ryte atrodytumėte puikiai, be maišelių paakiuose, labai kruopščiai rinkitės patiekalus ar užkandžius vakarienei.

    Judėjimas. Sportas pagreitina kraujo apytaką ir su prakaitu pašalina skysčių perteklių ir organizmo. Pusvalandis bėgimo, Lotynų Amerikos šokių pamokėlė ar aerobika („step") rytais - ir neliks paakių maišelių nė pėdsako!

    Yuki

  4. 1

    Visų pirma, tai gali būti paveldimas reiškinys. Tarp akių vokų odos ir poodinio ląstelyno yra plona membrana, kuri iš prigimties gali būti arba tampresnė, arba plonesnė. Suplonėjus membranai susidaro nedidelės angos, per kurias išsiskiria riebalinė ląsteliena. Rezultatas, susidaro maišeliai po akimis. Jei jūs paveldėjote ir taip ploną membraną, vadinasi, ateityje greičiausiai jus vargins patinimai po akimis.

    Maišai po akimis, patinimai veide rodo ir inkstų veiklos sutrikimus.
    Kitos patinimų po akimis priežastys:
    Miego trūkumas.
    Alergija.
    Hormoniniai pakitimai organizme, susiję su mėnesinių ciklu moterims.
    Skysčių perteklius organizme.
    Stresas.
    Bloga mityba.
    Bloga kraujotaka.
    Dažnas alkoholinių gėrimų vartojimas.
    Kovos su patinimais po akimis būdai
    Patinimų sumažinimui galima naudoti:
    Ledo kubelius (geriausia iš žolinių nuovirų), juos dėti po akimis 4 – 5 minutėms. Šalti kompresai labai gerai stimuliuoja kraujotaką, sumažina patinimus po akimis.
    Šviežio arbatos nuoviro kompresus (tinka ir juodos, ir žalios arbatos). Sudrėkinkite vatos tamponėlius nuovire ir uždėkite ant akių 10 – 15 minučių.
    Petražolių kaukę. Petražolių lapelius smulkiai supjaustykite ir uždėkite ant paakių, uždengdami iš viršaus drėgnu vatos tamponu. Tokią kaukę laikykite 10 – 15 minučių.
    Virtų bulvių kaukę (bulvės perpjaunamos per pusę ir pridedamos prie akių 20 – 30 minučių. Bulvės neturi būti karštos, kad nepažeistumėt jautrios odos aplink akis).
    Kontrastinius žolinius kompresus. Tokiems kompresams tinka ramunėlės, šalavijas, petražolės. Kompreso paruošimas: užpilti žolelių lapus verdančiu vandeniu, leisti nuovirui nusistovėti 20 – 30 minučių. Po to dalis nuoviro pakaitinama, o kita dalis atvėsinama. Vatos tamponas mirkomas periodiškai tai šiltame nuovire, tai vėsiame, ir dedamas prie akių. Tokį kompresą rekomenduojama daryti prieš miegą.
    Kosmetines priemones (toninį kremą, korektorių).
    Pats puikiausias būdas kovoje su maišeliais po akimis yra sveikas gilus miegas, subalansuotas ir reguliarus maitinimasis, streso nebuvimas (arba mokėjimas su juo susitvarkyti!).
    Jei įprastų liaudiškų kovos būdų jau nepakanka, yra chirurginiai: blefaroplastika, o taip pat lazerio pagalba (angliarūgštės dėka jis išlygina odą aplink akis, daro ją tampresnę).
    Egzotiškas variantas – kvepiantys kosmetiniai aliejai
    Šie aliejai – vieni ar kartu su eteriniais – vartojami kaip kosmetinė priemonė. Senovės Egipto piramidėse buvo rastos amforos su simondsijų aliejumi, išbuvusiu tūkstančius metų ir visai nesugedusiu, tarsi ką tik pagamintu. Šiuos aliejus galima vartoti vietoj kremo, nuo raukšlių.
    Švelniausiai odai po akimis galima vartoti tik penkių rūšių aliejus: į 10 g simondsijų ar avokadų kosmetinio aliejaus įlašinti 1 – 2 lašelius rožių, santalo, limeto, neroli ar ladano eterinio aliejaus. Galimas mišinys iš 2 – 3 aliejų, pavyzdžiui, rožių, limeto, ladano; arba ladano ir santalo. Jei veido oda sudribusi, apvytusi, po akimis maišai tiks daugiau aliejų – be minėtųjų, pankolis, mėta, muskato riešutas, mira.

    Rugsėja

  5. 1
  6. 1

    joa, as irgi galvojau kad gal del skysciu, nors butu visas veidas patines nuo skysciu, o ne tik paakiai manau...

    dellta

  7. 1

    norejau rasyti , kad cia normalu, bet paskaicius klausima issamiau , pasirodo kad nelabai normalu. yra tu vadinamu priemoniu vaistinese, kaukiu spec nuo to, bet as labai abejoju ar kas pades. gal kai grisi i lietuva nueik pas daktare kokia ir paklasuk nuo ko gali buti. man pajuode paakiai buvo koki menesi laiko po gimdymo, ir tai jauciu nuo nuovargio. o maiseliu jokiu lyg ir nebuvo. Laikinai naudokit kokia tamsesne pudra veidui ir pasleps tuos maisiukus. sekmes! :)

    dellta