• 13ats.

    CP metu vyras negali būti palatoje?

    Skaičiau keletą komentarų ir kaip supratau CP metu vyro šalia būti negali? Labai jaudinuosi tai pirmas mano gimdymas, išanksto žinau,kad pačiai neleis gimdyti, teks daryt CP labai jaudinuosi, o dar jeigu mano mylimojo šalia nebus nežinau kaip ištversiu :( kaip ten yra su visa CP procedūra?

    safyraCezario pjūvisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Millena, vyrui neleidžia žiūrėti kaip ten ką pjauna :))) Ten būna viskas uždengta ir vyras gali būti prie moteris galvos, o apatinė visa dalis uždengta su užuolaidomis. Vyras taip pat būna aprengtas steriliai, su raspiratoriumi. Bet vėlgi ar daktarai praktikuos šį dalyką reikia klausti, nes tikrai ne visi nori. Kitas dalykas jei vyras sloguoja ar dar kuom serga vėl tikrai neleis ten būti. Žodžiu siūlyčiau safyrai pasiskambinti ir pasiklausinėti būtent apie save. Galbūt pas jus kokios komplikacijos dėl to ir daro CP, o jeigu komplikacijos tikrai neleis būti operacinėje vyrui.

    lydekaite

  2. 3

    CP Yra labai rimta operacija.tai ne eilinis gimdymas.Kuomet operacijos metu pilvo ertmė yra perpjauta ir atvira,taip pat pavertus spec. operacinį stalą ant šono,nupilami ir vandenys .Viskas atrodo labai nehigieniškai ir tikrai klaikiai. Šios operacijos metu viskas be galo pažeidžiama ir gali isimest bet kokia infekcija labai lengvai.
    Todėl operacinėje viskas net oras yra labai sterilus,naudojami gyd.rūbai taip pat vienkartiniai.
    Būtėnt ,dėl grėsmės virusų ir bakterijų,jokie pašaliniai asmenys negali būti operacinėje.Ir šį operacija nėra atrakcionas vyrui,kad stebėt per "langelius".
    Kiek kartų teko pačiai CP patirti,tikrai dar tokio bajerio negirdėjau,kad dalyvautų vyras šalia.
    Gal nebent pats toks vyras žada būt medikų,ir praeina "praktikanto kursus?" :))

    Anonimas

  3. 2

    jei tai planinis CP tai galima susitarti ir gali buti, o jei ekstrinis - tai tikrai negali.

    Lulu

  4. 2

    Vyras gali buti salia.Aisku nirekas neleidzia vaikscioti kur nori,tiesiog sedi salia ,taciau operuojamos vietos nemato.Cia su daline narkoze,kaip su pilna nezinau.

    Anonimas

  5. 2

    As gimdziau Kaune, dare CP, vyrui leido buti salia, tik deja jis nespejo atvykti. Ir zinot ka? Ogi istveriau!!!! Nes tuo metu tikrai ne vyras galvoje, o visos mintys apie kudiki ir tik jo verkimo laukimas!

    AgnesDarija

  6. 2

    manau tikrai neleis,beje ten juk nebaisu,viskas bus gerai operacija trunka apie pusvalandi i po 30min busite visi kartu ir jus ir tevelis ir jusu mazylis:)

    Lafe

  7. 2
  8. 2

    CP yra tikrų tikriausia operacija ir Lietuvoje neleidžia pašaliniams būti operacinėje, kadangi viskas yra sterilu. Kai kur žinau operacinėse yra langas didelis arba duryse langelis, per kurį leidžia vyrui žiūrėti kaip moterį operuoja, išima leliuką, parodo tėčiui per langą. Aišku per langą tėtis nemato operuojamos srities, nes viskas buna uždengta, kitu kampu tenka žiūrėti. Tik Nepasakysiu kuriuose gimdymo namuose konkrečiai taip galima žiūrėti.
    O šalia būti tikrai neleis. Tai operacija, teks tėčiui pabūti už durų. Ten greitai išoperuoja ir mamytę sutvarko :) Iš karto į palatą nuveža pas vyrą :)

    lydekaite

  9. 1

    del galimu infekciju negali, nes zmones pernesa bakterijas, turi buti labai sterialus

    vinipukas

  10. 1

    Gal cia nuo daktaro ,ligonines ar atvejo priklauso,nes su manim buvo per ekstrini.

    Anonimas