Atsakymai

  1. 3

    na tai nera pavojinga,bet bett gali ysigyti kokios arbateles is mociuciu pasiklausus kurios skatina vis dazniau eiti y toleta sysiu.

    gabija1

  2. 2
  3. 2

    pavojinga nera, daugumai nesciu tinsta kojos...

    cooliuke

  4. 2

    Nėščiųjų tinimai

    Dauguma nėščių moterų antroje nėštumo pusėje jaučia, kad ima tinti. Atrodo, kad kūnas nenori atiduoti skysčių, oda pabrinksta, tampa tarsi vandeninga. Tinimus jaučia ir daugybė ne nėščių moterų, todėl šie patarimai tiks daug kam.
    Kodėl nėščiosios tinsta. Nėštumo metu moters kapiliarai tampa labiau pralaidūs, todėl daugiau skysčių per kraujagyslių sieneles patenka į audinius ir ten kaupiasi. Sunkėja ir brinksta visas kūnas, o labiausiai - kojos. Tinimai labiau kamuoja antroje nėštumo pusėje. Pirmiausia pabrinksta pėdos, paskui tinimai "kyla" aukštyn - patinsta blauzdos, šlaunys, gali patinti net pilvas, veidas, rankos.
    Kaip atpažinti tinimus. Pirštais paspauskite blauzdikaulį toje vietoje, kur mažiausiai poodinio sluoksnio. Jei koja neištinusi, pirštus atitraukus neliks ženklo. Jei patinusi, nuo pirštų trumpam liks duobutės. Kuo jos gilesnės, tuo tinimai didesni. Aidžiai apžiūrėkite čiurnas, kai nusimaunate kojines. Kai kojos tinsta, net netamprios gumelės įsirėžia į odą. Patikrinkite, ar lengvai aplink pirštus sukinėjasi žiedai.
    Tinimai ir svoris. Ar organizme pradėjo kauptis skysčių, geriausiai parodo moters svoris. Todėl reikia reguliariai ateiti į moterų konsultaciją ir pasisverti. Svoris per savaitę turėtų padidėti 200-350 g. Jei per savaitę moteris priauga daugiau nei 500 g, vadinasi, organizme jau kaupiasi skysčių.

    Ar blogai, jei kaupiasi skysčių. Šiltuoju metų laiku daug nėščių ir nenėščių moterų skundžiasi sunkiomis, patinusiomis kojomis. Jei tinimai kamuoja tik vakare, nieko blogo, tačiau jei ir ryte kojos ištinusios, sunkios, reikėtų sunerimti. Progresuojant tinimams, nėščios moters kraujyje sumažėja baltymų, nes jie pro kapiliarus patenka į audinius, pasikeičia kraujo sudėtis, vaisius gauna mažiau deguonies ir kitų medžiagų.

    Kaip skaičiuoti skysčių balansą. Kai nėščios moters svoris greitai auga, o kojos stipriai tinsta, patariama skaičiuoti skysčių balansą - kiek per parą moteris šgėrė ir kiek pasišlapino. Skaičiuoti reikėtų tik gurkšniais ryjamus skysčius. Kieto maisto (vaisių, daržovių, skystos košės, tirštos sriubos) nereikia skaičiuoti, nes jame esantį skystį moteris išprakaituoja. Moteris turi pasišlapinti tiek, kiek išgėrė. Organizme gali likti daugiausiai 200 ml skysčio per parą. Jei balansas blogas (pavyzdžiui, išgėrė 2,5 litro, o pasišlapino tik 1,8 litro), vadinasi, organizme yra pasislėpusių tinimų, kurių nė nematyti. Tuomet reikėtų mažiau vartoti skysčių, valgyti šlapimo išsiskyrimą skatinančių produktų.
    Ką daryti. Jei jaučiate, kad tinstate, naudokitės šiais patarimais (beje, jie tinka ir ne nėščioms moterims):
    Valgykite produktų, kurie iš organizmo "išveda" skysčius (agurkų, petražolių, arbatos, silpnos kavos, vaisių, daržovių).
    Venkite sūraus maisto, nes druskoje esantys natrio jonai traukia prie savęs OH jonus, kitaip tariant, druska sulaiko organizme skystį. Dabar jau galite įsigyti specialios druskos su sumažintu natrio kiekiu, nuo jos mažiau tinstama, tokią patariama vartoti nėščioms moterims ir visiems, kurie turi kraujotakos problemų, kenčia nuo per didelio kraujospūdžio, jaučia tinimus.
    Gerkite arbatų, kuriose yra žolelių, skatinančių išsiskirti šlapimą. Kokią arbatą gerti, klauskite savo gydytojo.
    Negerkite gazuotų gėrimų, verčiau paprastą vandenį, sultis, arbatą.
    Kojas pamasažuokite, kasdien pavaikščiokite basa. Vakarais atgaivinkite kojas vonelėse.
    Miegokite šiek tiek pakėlusi kojas, o kai sėdite, kojas sukelkite ant šalia pastatytos kėdės. Venkite padėčių, kurios apsunkina kraujotaką kojose: ilgo stovėjimo, sėdėjimo, ypač sukryžiavus kojas. Galima vartoti specialų šaldantį gelį kojoms.
    Kada skysčiai „išeis“. Per 1-3 paras po gimdymo iš organizmo „išeina“ nereikalingi susikaupę skysčiai. Todėl po gimdymo moterys sako, kad numetė vos 6-7 kilogramus, bet dar kelių kilogramų netenka per pirmąją savaitę. MANAU RASIT KO IESKOT CIA:)

    Anonimas

  5. 1

    kiek domejausi tai kalio , magnio truksta arba prastas sirdies darbas, daugiau reikia sportuoti, masazuoti kojas

    vinipukas

  6. 1

    Man tai pat tindavo kojos,o to priezastis buvo didelis karstis ir isgerta daug skysciu

    Mam

  7. 1

    nera taip jau nekaltas visai tas tinimas, kažka skaičiau apie neigiama itaka jo , bet negaliu pasakyti tiksliau ,
    reikia gerti pakankamai vandens , nes tinsta todel kad organizmas juos kaupia , nors gal ir nuo karščio

    IlonaP

  8. 1

    tinsta ir kojos ir rankos buna,dar labiau tinsta del karstu oru,cia jau nieko nepadarysit,galit tik siek tiek pagelbet sau,gerkit kuo daugiau skysciu,laikykit kuo dazniau uzkelusi aukstai kojas,apiprausinekit vesiu vandeniu,per karscius ir pati liskit po vesiu dusu,lengviau bus.

    Juljana

  9. 1

    berods tai vadinama nesciuju edema, reikia daryti pedu pratimus, kad kraujotaka pageretu, taip ir tinimas sumazes. Internete daugiau pasiskaitykite apie edema.

    Lulu

  10. 1

    Tikrai nepavojinga. Beveik visoms nesciosioms tinsta kjos, nes kune kaupiasi skysciai. Stenkites per ilgai nevaikscioti, miegokite pasidejus kojas auksciau...

    Yuki