• 14ats.

    neteisetai isbrauktas is darbo birzos

    kur kreiptis uz melaginga darbdavio pasakyma,kad as atsisakiau darbo,nors jis pasake kad esu netinkamas nes neturiu patirties,del jo melagingo pasakymo kad as atsisakiau darbo mane isbrauke is birzos,ir dabar negaliu pusej metu istoti i ja

    as666Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    nabar nereikia isejus is darbo birzos laukti puses metu,kad galetumei vel ystoti.

    gabija1

  2. 4

    Siaip kiek as zinau tai reikia 3 kartus atsisakyti darbo, kad butum isbrauktas. Vadinasi, ne visa tiesa jus mums sakote... O irodyti, kad darbdavys pamelavo (jei is tiesu pamelavo) nepavyks, nes turbut buvo pokalbis tet a tet, taigi teisybe zinote tik jus ir jis.
    Beje, klausimas - koks tikslas darbdaviui meluoti, kad jus atsisakete darbo, o ne netinkate? Atsakymas - jokio. Taip kad nereikia trint lazanku ir sekt pasaku. Ne visi zmones vakar diena gime.

    Isnykstanti

  3. 3

    Na as tikiu kad taip galejo pasielgti darbdavys.Pas tuos darbdavius kur eina is darbo birzos zmones, ziuriu i tuos bedarbius kaip i "siuksles". (aisku ne visi, bet tikrai buna bjauriu ir ispindejusiu darbdaviu)
    O mano vyrui su darbo birza ir buvo nesusipratimas.As manau jie taip padare kad tik atsikratyti tu bedarbiu.
    Mano vyras nuejo i paskirta susitikima su konsultante,o ji pasake kad jus esat isbrauktas,nes isidarbinot.Mes gavom skambuti is jusu kad jus isidarbinot. Tai kaip jie isbraukia, juk jei isidarbini turi pasakyti i kokia darboviete.Vyras paklause: tai kur as isidarbinau pagal jus? Mes nezinom kur isidarbinot. Zodziu jie specialiai taip daro,kad kuo maziau bedarbiu butu.

    lioma

  4. 2

    Šiais metais baigiau anglų filologijos studijas Lietuvos Edukologijos Universitete. Iš karto po diplomo įteikimo užsiregistravau Vilniaus teritorinės darbo biržos Trakų skyriuje. Praėjus savaitei po registracijos sužinojau, kad mane išregistravo, nes jų teigimu per anksti po studijų baigimo užairegistravau į biržą, todėl man teko dar kartą atvykti ir užsiregistruoti. Pagal dabartinius įstatymus man metus laiko turėjo siūlyti darbus tik pagal įgytą išsilavinimą. Man buvo paskirta specialistė Rasa Verseckaitė, kuriai aš paaiškinau, kad laukiuosi ir kad iki dekreto man liko 3 mėnesiai, tačiau ji manęs nesuprato ir toliau turėjau lankytis darbo biržoje kas 2 savaites, bei išklausyti yvairias paskaitas. Po vienos iš paskaitų, savo specialistei dar kartą paaiškinau, kad laukiuosi ir mes susitarėme susitikti rugsėjo 28 dieną, nes tą dieną man bus išrašytas dekretas. Rugsėjo 3 dieną sulaukiau laiško, kad mano vizitas yra atšaukiamas ir aš gavau rekomendaciją dirbti viešbučio administratore Vilniuje. Tą pačią dieną paskambinau Rasai Verseckaitei ir paaiškinau, kad iki dekreto man liko 3 savaitės ir paklausiau ar man reikia vykti į darbo pokalbį. Ji man atsakė, kad dėl mano situacijos aš galiu nevykti į darbo pokalbį. Dar kartą susitarėme susitikti rugsėjo 28 dieną, kai turėsiu dekreto pažymą. Šiandieną, rugsėjo 26 dieną gavau laišką, kad mane išmetė iš darbo biržos dėl to, kad rugsėjo 3 dieną neatvykau į darbo pokalbį. Dabar pusę metų negaliu registruotis darbo biržoje ir iš karto po dekreto prarasiu socialinį draudimą. Prašau patarkit kaip man elgtis šioje situacijoje.

    lauriciuks

  5. 2

    kristina99: dabar nieks neskambina,jau tokio nera.O pasake issibraukti is birzos,nes esat drausta,nes auginat vaika,darbo birza del to ir vadinasi DARBO,nes ten stovi zmones kurie jiesko jo,jums ten nera ka veikti,jeigu nenorit dar dirbti.

    Jolka123

  6. 2

    na tai visko toij darbo birzoje gali buti,as kai pasigimdziau,ir leliu buvo pusantro men,reikejo apsilankyti birzoje,nes buvau nedirbanti,tai manes pasiteiravo,ar as ieskosiuos darbo,ar issibrauksiu is sarasu,nes pagal istatyma,jei stovi d,birzoje po menesio jau gali dirbti,tai va,tai issibraukiau,o kas beliko,tarpininke buvo normali moteris tai sake gali isbraukti is sarasu jei daleiskim jums skambina,o jus neatsiliepiat,gal negalit,o jiems neidomu,ar tele.issikroves,tai taip pat,na sake nezino kaip mazinti bedarbiu gretas

    kristina99

  7. 2

    Gabija1: tu kaip visada su pasenusia informacija,jeigu ismeta,tai tik po puses metu gali vel istot,jeigu iseini pats,tai gali nors ir ant ritojaus vel stoti i birza.

    Jolka123

  8. 2

    jau senai yra priimta,kad uztenka vieno atsisakymo ir pasalina is darbo birzos

    ruta26

  9. 2

    Isnykstanti: dabar braukia po pirmo atsisakimo.

    Jolka123

  10. 2

    Kaip suprantu jums dave rekomendacini,kur reikia nunesti darbdaviui ir jis turi pazymeti ar tinkat darbui,ar atsisaket,ar nereikia darbuotoju.Jeigu jis pazymejo,kad jus atsisaket,tada nieko neirodisit,reikia atidziau ziureti,ka zymi jis arba ka raso.

    Jolka123