• 7ats.

    kiek supranta vieneriu metu vaikas

    Sveikos mamos. Pasidalinkite patirtimi, ar jau po biski reikia aukleti 1 metu vaikuti? Mano sunelis labai aktyvus ir mums labai sunkiai gaunasi uzmigti pietu ir nakties miegeli, be isteriju neapsieina. Tikrai zinau kad nori miegoti, trina akis, verkia. Kai einam pietu miego, as atsigulu lovoj priesais jo lovyte, kad mane matytu, jis zaidzia kol pats atsigula ir uzmiega, bet vat uzeina jam riekia iki pamelynavimo reikalauja demesio as ta matau nes verksmas kitoks, stengiuosi labai nekreipt demesio, tada mato kad nieko gero is verksmo ir uzmiega. Labai nenoriu ji virkdinti, bet pries 2 menesius, as ji glosciau, per uzpakaliuka tapsnojau, jam patinka, kol priprato ir naktimis kas valanda pabusdavo kad daryciau ta pati nes pats uzmigti negaledavo. Emiausi kitos strategijos, nes taip visa laika be miego as, lyg ir nieko tik vakarais pries miegeli glostau galvyte, nes jei to nedarysiu vargselis uzsireks, bet vat uzeina jam isterijos priepuoliai. Ir siaip blogai miega naktimis, daznai pabunda. Kaip jus migdot savo tokio amziaus vaikucius? Aciu.

    Kacenka1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Šio amžiaus vaikas yra ir labai kūrybingas. Netruksite pastebėti, kad daug ką jis jau daro net ne taip, kaip darote jūs. Be to, jis gali pademonstruoti ir įsivaizduojamąjį žaidimą: pvz, iš jūsų rankų paimti šaukštą, kurio iš tiesų jūs neturite..
    .

    Humoro jausmas, mokėjimas panaudoti daiktus savo tikslams pasiekti (nors ir ne pagal paskirtį) – visa tai rodo, kad jūsų mažylis mąsto vis labiau logiškai ir moksliškai. Taip tobulėdamas vaikas vis labiau orientuojasi ir savo jausmuose: jis jau supranta, kad jūs jį mylite ir linksmą, ir liūdną, ir drąsų, ir išsigandusį. Išgyvendama visus jausmus ir nuolat jausdamas jūsų meilę, vaikas nebijos būti tuo, kuo iš tiesų yra..
    .

    Tačiau verta nepamiršti, kad visi vaikai vystosi ne vienodai. Tai, kad jūsų vaikas sako dar tik kelis žodžius kai kitas jau kalba sakiniais…yra normalu. Tai, kas jūsų vaikas dar nenusirengia, kai kitas jau ne tik nusirengia, bet ir bando apsirengti…irgi normalu. Svarbiausia, ką vaikas turi mokėti – tai ieškoti sprendimų, ieškoti išeičių. Vaiko bendravimo gebėjimai yra pats svarbiausias raktas, kuris atvers duris tolimesniam emociniam ir kognityviniam augimui.

    gabija1

  2. 1

    na savo mazyle migdau salia saves,,, paguldau ir aglostau,,, ar tai galvyte,ar kojytes,, taip ramei uzmiega,,, seniau turejau problemu su miegu iki metuku,, o dabar jau remei miegam, tik tiek akd labai nakti kuiciasi vis prabudus randi kazkur kitoi pusei lovos,,

    Anonimas

  3. 1

    cia priklauso kaip isipratinate. pirmoji mano mazyle uzmigdavo tik ant ranku su visais supimais ir dainom kai paaugo tekdavo duot ranka ir guledavo kol uzmigs isikibus taip vargom iki 4 metu. mazasis dabar (1,2 m)uzmiega tik musu lovoj ir po to perkeliam i jo lovyte o kadangi esu prisitraukus prie savo lovos ta lovyte ir isemus kelis strypus tai jei nakti atsibunda(tai buna labai retai) jis ateina pas mus i lova. manau jei vaikui reikia artumo jis jo ir reikalauja.

    inesad

  4. 1

    mano suneliu 1,6menesiai,pietu ir nakties miegeliui migdau supdama ant ranku,daug kas pataria kad jau leisti miegoti vienam,bett man pasiai malonu,ir vaikui,kai ateina laikas jau miegoti,jis ir pats ima lopsines niuniuoti kartu,uzmiega greit ir be vargo

    kristina99

  5. 1

    jei kalbant apie miega, as savo suneli, kuriam 1 m. ir menuo, dar po siai dienai uzmigdau ant ranku ir pietu miegeliams, ir nakciai, buna kartais, kad ir pats paguldytas i lovele uzmiega po kokio pusvalandzio, bet kuiciasi, vartosi, todel palaikau ant ranku kokiu 10 min, dainele paniuniuju, ir guli jis ramus, greit uzmiega, gal jau reiktu pratint ir kad vienas uzmigtu, bet man tiesiog malonu taip ji uzmigdyt:)

    viliuke

  6. 1

    Jie jau tikrai supranta, kad gali rėkimu išsireikalauti ko nori. Tad jei norite atpratinti nuo kokio, Jūsų manymu netinkančio įpročio, tuomet reikia elgtis ryžtingai ir nenusileisti. Bet kuriuo atveju, kad atpratinti, reikia laiko, tad turėsite apsišarvuoti kantrybe :). Po truputį mažinkit tuos malonius dalykus arba atraskite kitus, kurie Jūsų nevargina.
    Bet iš kitos pusės pagalvojus, tiems mažiukams taip reikia mūsų atrumo, švelnumo, šilumos. Kadangi šie dalykai laikini, tai aš stengiuosi tai ir suteikti ir tikrai nesuprasčiau tų, kurios įsitikinusios, kad vaikas turi užmigti vienas ir vos paguldytas.
    Aš savo abu mažiukus ir nešiodavau, ir glostydavau. Kai jiems gerai, jie ramūs ir naktį ramiai miega :). Bet matyt čia taip individualu...

    Ausra

  7. 0

    Savo abu vaikucius migdau lygiai taip pat nuo gimimo iki dabar vakariniai svaros ritualai,o tada abu i lovas po bucki palinkiu saldziu sapnu ir viskas iseinu is ju kambario.dabar jau prisidejo pasaku skaitymas

    Bosiene