• 6ats.

    Ar esate perfekcioniste kurioje nors gyvenimo srityje?Ar noras siekti tobulumo labiau kenkia ar padeda? Ar tai nera susije su kompleksais,kuriu nesugebama atsikratyti,ar visgi perfekcionizmas "neleidzia uzsisedeti vietoje" ir padeda visada tureti siekimu ir tikslu gyvenime?

    geguziukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    kuno ir proto tobulinimui ner ribu:)))

    raima

  2. 1

    nezinau ar save galeciau priskirti prie perfekcionistu, na esu daugiau vizualine tvarkos palaikytoja. tai reiskia kad negalesiu uzmigti jei kriauklej bus neplautas saukstelis ar trupiniai ant kilimo, visad sutvarkau namus kad vizualiai atrodytu tvarkingai. bet...spintoj gali buti sioks toks chaosas nes tiesiog nekrenta i akis. nuolat einu paskui vyra ir renku jo metomus daiktus, bambu del trupiniu prie kompo, del ant stalo paliktu neplautu puodeliu... mano mama tokia ir as tokia, nemegstu apsikrauti nereikalingais daiktais todel daiktu pas mus namie yra tiek kiek reikia ir ne daugiau :)
    kalbant apie perfekcionizma asmenybeje, na taip daug is saves reikalauju taciau mazai pasiekiu. tada save grauziu. norisi daug ko pasiekti taciau jei aplinkybes neleidzia tuomet jauciuosi labai blogai.

    arcita

  3. 1

    Kiekvieną darbą norisi atlikti lėtai ir idealiai, o tai užima daug laiko, tad lieka kitų nepabaigtų darbų darbų krūvos, ta ateina tokia diena, kai tenka spjauti į "kokybę" ir žiūrėti į "kiekybę".

    Rugsėja

  4. 1

    Esu perfekcioniste daugumoje sriciu. Sutinku su ILONAP nuomone, kad su tokiais zmonemis sunku. Su manim is tikruju sunku. Negaliu nepasakyti pastabos, kai nuvaziuoju pas mama ir atsidarius arbatos-kavos spintele, randu ziauria netvarka arba kai pamatau koki voratinkli. Visada siekiau ir siekiu tobulumo mokslo srity, taip kokiu nors darbu atlikime. Zinoma, is vienos puses gerai, kad neleidziu sau apsileisti ir atlikti darba "belekaip', taciau kitavertus, kartais galeciau leisti sau atlikti kazka paprasciau ar prasciau, taciau gerai issimiegoti. Nemanau, kad mano perfekcionizmas yra kokiu nors kompleksu padarinys, nors neneigsiu, kad tetis vaikystej visada ragindavo viska atlikti kiek imanoma geriau. Taciau uz tai savo teciui esu dekinga.

    Eglone

  5. 1

    gal jau taip griežtai negalečiau pasakyti , bet esu i tai linkusi , ir manau tai pakankamai gerai , nes tai dar netrukdo mano artimiesiems . manau kai perdėtai sieki tobulumo tada aplinkiniams su tavimi sunku , nes tu matai visas smulkmenas ir šiaip reikia prie tokio žmogaus daugiau derintis. ir manau kai kurie mano kad tas žmogus yra išpuikes , ir todel gal but mažai draugu turi . viskas gerai kol tai yra su saiku

    IlonaP

  6. 1

    Esu perfekcioniste vienoje srityje, bet jos konkreciai neivardinsiu. Ir tikrai tai nera kazkokie uzsiseneje kompleksai.Bet jei jau perfekciozimas perlenkia lazda, zmogus nebegali gyventi iprasto gyvenimo, ir tas siekis viska atlikti be priekaistu ir tobulai, zmogui trukdo miegoti, valgyti, ilsetis ir uzsiimti kita veikla, tai jau psichologines bedos.

    kvapni_feja