• 18ats.

    Ar sutinkate, kad vaiko barimas, ivairiu bausmiu (klupejimas, kampe stovejimas) ar musimas, - tai tevu psichologinio silpnumo ir nebrandumo pozymis??? Ar tai normalu ir neisvengiama auginat vaika/us? (placiau viduje)

    Susimasciau apie tai perskaicius kelis naujesniu klausimus apie vaiku neklusnuma, oziukus ir atsakymus i tuos klausimus. dazname ju buvo patarimas - bausti, musti dirzu !!!! nenoriu nieko izeisti ar primesti savo nuomones. bet pasidare is tiesu idomus, JUSU MAMOS, pamastymai sita tema. :

    MeskeriotojaSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Sutinku su Juljana. Pirmiausiai su vaiku reikia kalbėtis, išsiaiškinti vienokių ar kitokių jo veiksmų priežastis ir paaiškinti, jog taip elgtis negalima, negražu. Žinoma, jei po keleto kartų aiškinimų jis vis tiek nesupranta, tada galima ir pastatyti į kampą, bet tik NE mušti!!! Tada vaikas tik ims bijoti tėvų, o mano manymu, vaikai tėvais turi pasitikėti.

    snaigyte

  2. 3

    abejoju ar musimas pades, manau bus atvirkstinis variantas, nes vaikas augs kaip auka, o tevai vaidins visagaliais, tokiam vaikui sunku gyvenime, nes jis arba kentes nuo kitu, arba taps agresyvus kaip tevai, na jeigu tevai tai daro su protu ir meile parodo dazniau nei rykste, tai gal dar rezultatai nebus ziaurus, bet is savo patirties galiu pasakyti, kad gavus esu per kupra viena karta, bet ta karta prisiminsiu visa gyvenima, nes lupo uz bloga pazymi, daugiau nesu dariusi blogu darbeliu, nes pakaktavo zodinio ''paiskinimo''.

    vinipukas

  3. 3

    as pries smurtines bausmes (pwz musima), bet bausmes, mano nuomone, reikalingos, o kokios jos, renkasi patys tevai: ar tai neleidimas ziuret filmuku, stovejimas kampe, zaislu atemimas ir t.t.

    Smillgele

  4. 2

    esu pries toki auklejima,esu pati nemazai gavusi,tai bandysiu kitaip aukleti dukra

    sandi

  5. 2

    As pati savo vaikyste prisimenu, esu gavus kokius 2 kartus su dirzu, 1 karta su rykste nuo tevelio. Bet dabar kai pagalvoju, tikrai buvau nusipelnius, ir mazytei visai po to nenoredavosi kartoti to pacio, bet jokio pykcio nejausdavau tevam, nes susitaikai, gi nenustosi myleti tevu, o daryti oziuku irgi nesinores jau. As uz tai kad pradzioj reikia sneketi butinai, jei zodziai nepadeda ir viskas kartojasi, reikia viena karta per subine duoti, ir vaikuj tada uzsifiksuoja galvelej, kad taip daryti negalima. Pazistu tokiu kur va nera gave i subine nuo mazens, dabar gaila ziureti i mamytes tu vaiku, kiek vargo jos turi, atrodo lyg vaikas butu mamos vietoj, o mama vaiko :) Mano nuomone, dirzo ar rykstes tikrai reikia bent kelis kartus vaikysteje, kol dar ne velu, kad vaikas ant galvos neuzsiliptu. :)

    gabrielita123

  6. 2

    as pries bet koki musima, net ir ta mamu laikoma nekalta - pliaukstelejima, "uzmetima" per uzpakali su ranka. nes tai irgi MUSIMAS! Cia vis lyginat, - kas butu jei vyras zmona luptu uz "prasizengimus", tai vat palyginkit ir ta "nekalta pliaukstelejima" - isivaizduokit, kaip jaustumetes, jei vyras jums uzplotu gerai delnu per uzpakali uz kazkoki nors, jo akimis ziurint, netinkama jusu poelgi. turbut atsisukusios plotumet atgal ir tikrai liktumet izeistos ir nesuprastusios tokio elgesio. tai kodel mes leidziam sau taip "aukleti" savo vaikus???... nesakau, kad as sventoji, idealioji motina ... toli grazu... daznai jauciu, kaip kantrybes siulelis ima trukineti. einu tada "paskaiciuoti iki 10" ir giliai pakvepuoti :))) zinokit padeda :)

    Anonimas

  7. 2

    na aisku as pries musima toki:kumsciu ir pan. bet mano manymu dirzo ar plaukstelejimo su ranka per sikna vaikams tikrai reikia! nes kitaip ant sprando uzlips, ir kitaip nesupras kas sakoma. Visi vaikysteje esam gave i sikna su ranka ar dirzu ir puikiai viska suprasdavom tada ir daugiau nekartodavom. Nevisada vaikui eina isaiskyti kas galima kas ne, aisku pirma paaiskinti reikia bet jeigu tai kartojasi antra trecia karta tai jau reik duot i sikna ir dar karta pakartoti uz ka gavo ir kad daugiau to nedarytu. Zinau mama kuri niekada nemusa vaiku, tai dabar vargsta parduotuveje isterijos, viskas galima zodzio ne negalima nesupranta, nemama vaika aukleja o vaikas mama sokdina pagal save....mano mazasis ir gauna per sikna su ranka jai oziuojasi, kartais tokios isterijos buna kai rengtis reikia kad sakant nesupranta gauna i sikna viskas praeina auksinis pasidaro buciuotis pradeda :)

    penktadiene

  8. 2

    man atrodo nenormalu klupyti vaika , ar mušti , taip vaikas pažeminamas , nesamone taip elgtis , kaip su kokiu daiktu . reikia kalbetis ir daug . pritariu tam kad galima užmesti nestipriai per užpakali , jai yra kokia isterija , kad nusiramintu , taip pat ka nors apriboti ,
    bet mušti tai čia žema , kai sugalvoja nuplaka su rykšte ir panašiai , tai ka , jai žmona pvz nusikalto , tai vyras irgi gali ja nuplakti su diržu , nu butu tikrai žeminančiai , taip kad nemanau kad normalu su vaiku taip elgtis , vien del to kad jis mažesnis ir tt.

    IlonaP

  9. 2

    as pries musima,toki kaip tevai buna musa su sokdyne su dirzu su sakom ir t.t bet vaika nedrausminga reikia juk sudrausminti,pastatyti i kampa manau galima,kad pastovetu pagalvotu,pliaukstelti nestipriai per uzpakali irgi manau,kad tai netaip baisu. Bet pirmiausia reikia kalbetis.

    Juljana

  10. 1

    Oi reikia to lupimo,nes kai užauga nežina kas tas tas skausmas toks,todėl kitus skriaudžia su pasimėgavimu.Tiek ir psichologiniu smurtu,tiek ir fiziniu,tol kol negauna atgal iš stipresniu.

    Anonimas