• 20ats.

    kaip elgtis tokioje situacijoje? patarkit prasau, esu pasimetus...

    Situacija tokia, 2 metu vaiko prieziuros atostogos eina i pabaiga, dukra rugsejo 3d keliauja ,pirma diena i darzeli, o as susiradau nauja darba (i sena darboviete grizt nenorejau) ir sutartis jau pasirasyta ir man pirmoji darbo diena irgi rugsejo 3d. Nei darbe iskart kelt salygas kad ateisiu ne 8val., o 10val, ir dukrytes nenoriu su aukle isleist i darzeli kad nebutu streso. Zodziu nezinau kaip man elgtis? Ka daryt?

    SweetCherryLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Bent pas mus darželis jau dirba, tai bandykit pasitairauti gal jau šią saivaitę ir jūsų darželis dirba tai be streso ramiai nuvesite keleta dienų anksčiau.
    Mamytės, siūlau pradėti leisti darželį daug anksčiau nei pradedate eiti į darbą. Pirmoji savaitė tiek vaikui bus sunki, nes gali būti adaptacijos laikotarpis, tiek jums nervai grįžtant į darbą... aš asmeniškai dar neinu į darbą, bet vaiką leidžiu jau kelis mėnesius tai pirmos 2 savaitės man asmeniškai buvo tragiškos... Ne tik man, bet ir vaikui. Pradėjo naktim kelinėtis, isteriškai verkdavo, nenorėdavo pasilikti..aišku susitvarkė viskas, bet jei dar man būtų darbas buvęs tai tikrai sunku būtų buvę...
    Jums siūlau teirautis gal darželis jau šią savaitę dirba ir papratinti kelioms dienoms galite atvesti ryt poryt. O pirmadienį jau su auklyte... Ten jokių paminėjimu, sveikinimų ir pan nebus lopšelinukų grupėje. Kaip eilinė diena palieki vaikiuką ir tiek, tik tiek, kad jums jau po pusryčių pasakyta atvesti... blogiausiu atveju atveskite anksčiau, bet įdėkite valgyti, nes kaip suprantu pas jus pusryčiai dar neužsakyti. Vaiko niekas tikrai neišvarys ;)

    lydekaite

  2. 2

    Vinipuk, ne visi darželiai tik nuo rugsėjo 1 ar 3 dirba. Mūsų mieste dauguma darželių dirba jau nuo rugpjūčio 20. Manau ir kituose miestuose kai kurie darželiai pradeda anksčiau dirbti. Bet matyt kiekvieno darželio savitos taisyklės. Kas dar atostogauja (juk pakaitomis darželiai atostogauja - vieni kitus išleidžia vasaros laikotarpiu)... tai tėtis nuves gal jam paprasčiau bus?

    lydekaite

  3. 2

    o tetukas vaiko negali nuvesti i darzeli, jam galbyt lengviau bus isiprasyti

    Renatuke333

  4. 2

    Kalbetis su nauju darbdaviu arba issiklausinet aukletoju gal is ju kuri anksciau ateis,nei 9h ir bandyt tartis.

    Bosiene

  5. 2

    o kodel tete negali nuvest?

    vejune

  6. 1

    Pas mus darzelis visa vasara dirbo,vaikas visa vasara vaiksciojo.

    Jolka123

  7. 1

    Na tikrai išeitis tik tokia,kad anksčiau atsikelt ir nuvest prieš darbą,nes pirmą dieną darbe vėluot ar prašytis kad vėliau ateisi-kažkaip nelabai.Na pati turi jaust ar galima darbdavio to paprašyt,jei atrodo sukalbamas tai bandyk.Nes kitos išeities tai tikrai nematau.

    Vilmiene

  8. 1

    aš kalbėčiausi su darbdaviu.Manau normalus,protingas darbdavys turėtų šį dalyką suprasti.Jei reaguotų neigiamai - tokiam darbe nedirbčiau. Juk vaikas - svarbiausia.

    Pabuciuok

  9. 1

    prasykit tevelio ar mociuciu pagalbos gal pades jos,arba tarkites su darbdaviu gal isleis porai valandeliu

    mamulyte

  10. 1

    bet ir darzeliai kalti sioje situacijoje, kad nepriima anksciau kokia savaite, cia juk ne mokykla, kad butinai nuo rugsejo, dabar rugpjuti grupes tuscios ir galetu priimti vaika, bet ne , suvaro visus nuo rugsejo ir stresuoja visi vienu metu, verkia, tada stebisi visi kodel vaikai taip greitai suserga, kaltinu tik darzelius, juk is darbovietes kasdien neissiprasyti, o vaikas juk stresuos visai dienai paliktas, kol ipranta

    vinipukas