Kaip pagaminti žėlę iš pakelių?
gal bus juokinga, bet nemoku paruosti zeles is pakeliu, ten raso uzvirti 500l vandens ir supilti miltelius bei maisyti kol istirp, o vanduo koks turi buti neraso, ar saltas? ar verdantis? ar vesus?
gal bus juokinga, bet nemoku paruosti zeles is pakeliu, ten raso uzvirti 500l vandens ir supilti miltelius bei maisyti kol istirp, o vanduo koks turi buti neraso, ar saltas? ar verdantis? ar vesus?
Juk ant pakelio yra aprasymas, kaip gaminti ;)
Visada pilu uzvirusi vandeni,jei noriu saldesnes zele tai pilu maziau vandens nei parasyta.
Jeigu parasyta uzvirti,tai vadinasi i verdanti vandeni.
seip as beveik verdanti pilu,greiciau istirpsta
as uzvirinu vandeni,isjungiu dujine virykle,suberiu zele ir geria ismaisau,tada supilstau i stiklines salotines ir i saldytuva
Verdanti vandeni supilu i 0,5 l talpos stiklainiukus. Supilu norimos zeles pokeli ir maisau, kol ji visiskai istirpsta. Veliau laukiu kol ataus ir dedu i saldytuva, kad sustengtu.
kai uzverda nukeli ir tada miltelius pili ir maisai
Aš irgi beveik verdantį pilu
pilu visada verdanti vandeni ,ant zele,nes greiciau istirpsta,bet vandens pilu ne 500gr kaip parasyta ,bet mazdaug 450gr nes kietesne-standesne gaunasi:) jei nemoki gamint,prasau tau instrukcija:) paimi bliudeli,supili zele is pakelio,uzvirinus vandeni arbatinuke,supili ant tos zele,ir maisai,kol istirpsta grudeliai visi,kaip zele jau pravesus buna gali imesti kelias uogas,ar apelsino skiltele,ir visa bliuduka su zele gali ideti i saldytuva mazdaug 2-3 val.kad sustenktu.skanaus:)
as visada pilu praktiskai werdanti, na uzwerda arbatinuke ir uzpilu, dazniausiai tas vienas pokelis buna ant puse litro vandens, na bet gal reikia geriau ziureti buna parasyta ant kiek litru vandens. Na tada ismaisau gerai kad neliktu granuliu ,supilstau i stiklines ir palieku stoveti pakol atsals, tada kai atsala istatau i saldytuva ir lauki lauki lauki pakol sustings :)