• 10ats.

    dar nesako mama

    sveikos. Zinau, kad toks klausimas mazdaug buvo, bet buvo klausiama apie metinukus, kurie istaria tetis. O vat maniskiui pusantru metu, bet dar nesako nei mama nei tetis, nei baba. Tik ate amamam, din ir daug savo kalb. Ar tureciau sunerimti, nes kazkaip keista kitu jau sako nors ir mazesni. Su suneliu siou metu gyvenam vieni, tetis isvykes jau kaip 5 menuo, retkarciais aplanko mociutes. Tai gal ir priezastis kad nesako. Kaip manote? Aciu.

    Kacenka1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    nereikia sunerimti i mane ir tokio amziaus nesikreipe mama,manasis sneket pradejo velai ,dabar 3 metai bet nekalba dar gerai.

    Anonimas

  2. 2

    Beje mano drauges mergaitei greit 2 m.tai ji kalba tik savo kalba.

    marinaaa

  3. 2

    Nemanau,kad tame priezastis,turetu sakyti mama ir daug kitu zodeliu...jusu vietoj pakalbeciau su gydytoja.Nors mano praktika rodo,kad vaikai sulauke 2m.tik sugeba pasakyti mama,baba,tete ir toliau kalba savo kalba.Darzelyje greit pradeda kalbeti normaliai.
    Na o jei apie savo vaika,tai mano vaikas 1.6m.kalba dviem kalbom,savo ji kalbos neturejo,kalba normaliais zodziais.
    Visgi manau cia kiekvienas vaikas individualus,labai stipriai nesinervuokite,pasitarkite su specialistais.
    Sekmes JUMS.

    marinaaa

  4. 1

    nerimauti neverta tikrai

    sandi

  5. 1

    nuo 2m pradeda kalbeti daugiau, o berniukai visada veliau pradeda nei mergaites, mes irgi augom be tevo, bet vaikas kalba, raso , skaito

    vinipukas

  6. 1

    gali buti ir tame priezastis. mes be tecio septintas menuo, ir maniskiui 1.4m tuoj bus ir nesako nei vieno zodzio. neseniai buvom pas neurologa (del kitu priezasciu - vaikas nemiegojo dienom visai o naktim blaskesi ir tt), tai nesake, kad vertetu sunerimti del kalbos kai pasakiau kad nieko nesneka, tik iskart paklause ar su vaiko teciu gyvenam, ar vieni, tai matyt turi itakos, nors nesigilinu dar i tai kaip i problema, aisku, norisi kuo greiciau isgirst "mama" "tete" bet kolkas neimu i galva nes tai tikrai nebyloja apie kazkoki raidos sutrikima ir pan...

    Anonimas

  7. 1

    Nesinervinkit, manoji bubeno metuku, paskui nustojo mama pasake metuku ir 5 men dabr mum metai ir 10 men ir visur rekia mama, ar tetis ar dede vistiek mama. Kalba daugiau savo kalba ir nepergvenu ateis laiikas kalbes daugiau.

    rasarockina

  8. 1

    viskas cia tvarkoje, nevisi vaikai vystosi vienodai, vieni anksciau kiti veliau pradeda - nuo 2 metuku vaikas jau samoningai y jus kreipsis...tik nepairskite su vaiku kalbetis ir bendrauti daug - labai tas padeda.

    Lulu

  9. 1
  10. 1

    Mano sunus pirma karta "mama" pasake budamas 1m 10men. Manau, rupintis dar nereikia. Mum pvz. dabar jau 2m., bet kalbam labai mazai.

    Kikymara