• 10ats.

    Mamytes, aš jau rašiau apie melynių uogytes- tai jos kietina viduriukus, o jeigu aš užvirinčiau vandenuką ir įmesčiau keletą BRUKNIŲ uogyčių, pavirčiau ir tą vandenuką duočiau atsigerti beveik 6 mėn. sūneliui ?.( bruknes irgi užšaldytos).

    JelenaseriogaPrimaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    As jums ir sakau, kad uogos yra alergenas ar vandenyje, ar grynai valgomos, jokio skirtumo. O poveiki galit pati isbandyt - duokit ir pamatysit. As jusu nekritikuoju, tik sakau is savo patirties ir tai, ka man patare gydytojai - iki 8-9 menesiu jokiu uogu, jokio primaitinimo iki 6 menesiu (kadangi maitinau pati). Kadangi jus darot kitaip, tai kam tada klaust, ar kas pasikeis, jei 3 mamos pasakys, kad neduot uogu, o trys pasakys, kad galima? Jei norite, kad vaikas gautu vitamino c is brukniu, pati ju suvalgykit ir jis to vitamino gaus per piena.

    Isnykstanti

  2. 3

    Kam tam vaikui kist tas uogas tokiam mazam? Maniskiam metai ir tai dar ne visas uogas ragavom, o apie saldytas jau net nekalbu, nes isvis ju nevalgem dar.
    Aisku, jusu teise rinktis, jei norit duot - duokit. Kam kurt betikslius klausimus?

    Isnykstanti

  3. 2

    as tai pilnai pritariu isnykstanti --- ---- jus jau ten gal visas uogas isbandote.... duokite paprasciausio virinto vandenuko ir viskas.. spesite dar tas uogas isragauti.

    tikmama

  4. 2

    Tai uoga vandenyje yra tas pats alergenas ir ta pati apkrova skrandukui.
    O tai kam jus klausiat, jei isitikinusi, kad gerai darot? Duokit ir viskas. As su savo vaiku tokiu eksperimentu kai jam buvo 6 menesiai neatlikinejau, gere paprasta virinta vandeni ir paprasciausia zoleliu arbata ir uzaugo sveikas.

    Isnykstanti

  5. 1

    Jei kudikis maitinamas MP,tada gydytojai rekomenduoja primaitint nuo 6men,jai misinuku nuo 4men.dar buna ir kitu variantu kada gydytojai liepia primaitint anksciau.

    grirute

  6. 1

    Klausiu dėl uogų veikimo, kadangi kiekviena uogytė turi savo poveiki. O jus vis tiek tvirtinat apie uogų valgymą.Ir labai mėgėja esat kritikuoti kitus, jau tai pastebėjau nuo seniau.

    Jelenaserioga

  7. 1

    Aš NE uogyčių jam noriu duoti o vandenuko atsigerti. Ir manau, jei išvirsiu pačios rinktų uogyčių tai vis vandenukas bus vertingesnis organizmui nei be nieko. Pačiu uogyčių neduočiau o tik atsigerti vandenuko. Ir klausymas tikrai NEBETIKSLUS jis man aktualus nes rašau NE apie uogų valgymą o apie vandenuką su virtom uogytėm.

    Jelenaserioga

  8. 0

    Labai AČIŪ mamytei Lauryytte už savo nuomonę. Daug laidų rodo apie uogose esančias gerąsias savybes o ypač apie miško uogas kalbama labai teigiamai, todėl ir pamaniau, kad galima ir mažyliui nors vandenuką pagardinti ir atsigertu ir papildomų vitaminų gautu.Tik bijau jas virti nes nežinojau ar gerai padarysiu, juk kiekviena mama nenori blogai savo angeliukui. Dabar žinau, kad geriau dar nevirti ....taip ir pasielgsiu...AČIŪ už pagalbą be kritikos....

    Jelenaserioga

  9. 0

    Pritariu prieš tai rašiusios mamos, kad neverta taip greitai įvedinėti visų uogų. Aš manau, kad vandenyje virti uogų iš viso nereikia, jeigu duodate vandenuką, tai tiesiog gryną vandenuką ir duokite. Mano mažylei 11 mėn, ji tik MP ir vandenuką kol kas teragavusi, mėlynes valgo trintas tyrelėje arba virtas tyrelėje, tačiau vandenuką geria be nieko.
    Gal Jūs turite įtarimų, kad vaikučio maistas nepilnavertis, kad taip norite jį papildyti? Mano patarimas būtų neskubėti, bet spręsti Jums.

    Lauryytte

  10. 0

    Visi gydytojai kalba skirtingai, vieni sako primaitinti nuo 4mėn. kiti sako primaitinti nuo 6mėn. Kiek gydytojų tiek nuomonių. O mamos rašo iš savo patirties, jus parašėt savo nuomonę ir savo auginimo patirtį o kitos apie savo.....Ir tada matysiu kokie rezultatai buvo...IR KAI UOGĄ DUODI VAIKUI TAI JAU TIKRA UOGA O KAI DUODI VANDENUKĄ KURIAME VIRĖ KELIOS UOGYTES TADA BūNA VISAI KITAIP. skirtumas akivaizdus. TIK NEŽINAU KOKS POVEIKIS TODĖL KLAUSIU....KADANGI MĖLYNES NORS IR VANDENUKE kietina viduriukus....

    Jelenaserioga