• 31ats.

Atsakymai

  1. 17

    Tokiu dalyku gailetis visada tenka, ypac veliau, kai jau pribresti ir mastymas pasikeicia. Man teko viena kart aborta darytis, nesididziuoju. Buvo man tada tik 18 metu, mokiausi vakarinej mokykloj, dirbau uz grasius ir gyvenau pas drauges mama, nes maniske mane is namu ismetus buvo ( nuo alkoholio protas pasimaise). Daznai pagerdavau is to skausmo, o pagerus maza kokiu nesamoniu pridarai, o paskui tas pasekmes paciai srebti reikia, tai ir srebiau tokiu budu, nes kitokio tuo metu neisivaizdavau. Niekas nepadejo ir niekam nesiguodziau.
    O siaip nesuprantu taip kategoriskai mananciu mamu, kurios tik saukia: niekada gyvenime, kokios padugnes tos, kurios abortus darosi, apie ka jos masto ir t.t.. Gal jos tiesiog siltnamio salygomis gyveno ir vargo nemate. Juk zmogiska kartais buna nepamastyti ir pridaryti klaidu, juk is ju mokomes. ir abortas yra tikrai geriau nei numesti vaika i siukslyna, uzmusti ar priduoti i vaiku namus.

    Agne

  2. 8

    man toks dalykas neteko ..bet is dalies skaitau kad ir teko :(:(:( pries gerus kokius 2.5metu as pastojau..begalo su vyru dziaugemes nes tai butu buve musu antras leliukas nes jau musu mazoji buvo gimusi :) budama 12savaites nestume man prasidejo begalinis skausmas sone desinem..galvojau kad apendicitas,bet apsirikau.grizes vyras is darbo sedom i masina nieko nelaukia ir isvaziavom i ligonine.atvyke i ligonine,priemime pamate kad as visa balta.man iskarto atveze ratukus.viska paaiskine jie iskarto mane skubiai tirti.istyre pasake vyrui kad nezinom kaip viskas baigsis,reikai jus operuoti.pasake kad pastojimas nevietoje .bet meginsim patraukti gimda i vieta kad isgelbetume kudikeli jusu:( kol vyras pasirasinejo dokumentus operacijai mane tuo metu ruose.ir pasake viska darysim kad isgelbetume dvi gyvybes.jam teko su tuo taikytis kad gali mus prarasti.aciu DIEVUI viskas ivyko gerai,bet vieno gaila kad vaikelio isgelbeti jiems nepavyko :(:(niekaip.nes buvo labai povojinga.sake kad butu kokioj 22savaitei vaikelis mires :( nakti operacijos metu daktaras skambino vyrui ir taresi ka daryti.daktaras sutaike su tuo kas gali velaiu atsitikti,bet 100% dave kad mes galesim vel tureti vaikeli veliau.ir vyras sutiko kad pasalinti reikia musu maziuka. kitaip vaikelio jie negalejo pasalinti kaip ispjauti man viena kiausineli :( pasalinima budas vyko cezario budu.nes pirmaja savo mazyle gimdziau pati.po operacijos praejus kelioms dienoms mane isleido namo gryzus labai kankinausi ir ilgai tas buvo manyje :(:(:( bet po 2metu as vel pastojau ir esu labai laiminga nes uz 3savaiciu laikysiu savo antra mazyle ant rankyciu :) tai va kokia mano istorija...esu labai dekinga tiems daktarams kurie man dare operacija ir kurie mane priziuri nestumo metu iki siol :):):)

    deimantina

  3. 8

    visiskai sutinku su Agne.. man teko darytis atsiurbima.. nuo savo vyro pastojau 16 metu.. dar mokiausi mokykloje, dabar nesigailiu kad taip padariau, nes tada tikrai nebuciau galejusi pasirupinti vaiku..buvau jauna ir kvaila.. prisiklausiau sneku kad po menesiniu 4 dienos nevaisingos.. ir papuoliau.. reikejo mokslus baigt kur as su vaiku.. nezinau man atrdodo geriau pasidaryt atsiurbima negu 16 metu gimdyt ir paskui nei m okslu nebaigt nei darbo neturet.. aisku yra apsisaugojimas bet taip jau gavosi.. dabar esu baigus mokslus, turejau gera darba, dabar gaunu gerus pinigelius kas men.. ir esu laiminga su savo maziuku..

    kristale

  4. 7

    Man neteko to patirti ir darytis...taciau turiu drauge kuri tai dare ir dbr labai gailisi...ji daresi isvalyma ir po to jautesi labai blogai...nors dbr turi jau sveika berniuka,gyvena su vyru,praeities sleifas vistiek vejasi is paskos...

    Doviliuke

  5. 6

    As pastojau 18m buvo rugpjucio menuo, suzinojau rugseji, kai buvau 12-toke, bet aborto vis tiek nedariausi. Nebaigiau 12kl, kai klasiokai suzinojo, kad laukiuosi isejau is mokyklos, nenorejau kad visi skersai ziuretu ir apkalbinetu. Nors aisku ir taip buvo tu kalbu, bet negirdejau pati ir nesukau sau galvos. Isidarbinau, bent jau pusei darbo dienos legaaliai, kad gauciau bent siek tiek pinigu gimus vaikeliui, susituokiau. Vyras aisku apsidziauge del vaiko, jam buvo 25m, tai pats laikas kaip ir. Viena pazystama pasidare aborta ir nebegali pastoti po jo 10m, nors dare ir geras specialistas. As nesigailiu, kad turiu seima nors man ir dabar 19mentu. Issiversim vis tiek, bet bent jau sazine negraus :) 12 klase baigsiu gal siais metais vakarineje. Jei turesiu kur maziuka palikti, mama mano gal nedirbs tai bus gerai. O tolimesni mokslai bus kai pasibaigs dekretines. As nesidaryciau bent jau taip manau niekada aborto, bet kitu nesmerkiu kas darosi, tai ju pasirinkimas. Ir manau kad kiekvienas zmogus turi teise gyventi, nesvarbu ar jis invalidas ar sveikas.

    Erika_P

  6. 5

    kai zinau ka tas reiskia kai vaikutis viduje auga,tikrai neisdrysciau ir negaleciau pasidaryt valymo... :( kai neturejau vaiko dar kazkaip galvojau (kai jaunesne buvau) jei butu kas tj valyma daryciaus.bet db tikrai to negaleciau padaryt, ir nera teke tokio nemalonaus dalyko patirt,ir nenoreciau ateity...

    Milana69

  7. 4

    priezastys dazniausiai buna finansines, kada zinai, kad tau niekas nepades, negausi jokiu ismoku, vaiko tevas dingsta, tada tik lieka abortas arba issiurbimas. Baisu, kad taip atsitinka.

    vinipukas

  8. 4

    nors man paciai neteko darytis, bet as uz. Kontraceptikai ne visada tarnauja 100%, o kada vaikai gimdo vaikus arba gimdo ir paskui meto kur papuola,tai ir ne iseitis, gerai kada gali paremt artimieji, o jei kaip agne rase esi be seimos, eit ismaldos prasyti, padekit as gimdau...

    vaida1983

  9. 3

    Aš daryčiausi abortą tik tokiu atveju, jei sužinočiau, kad mano vaikutis gims nesveikas. Nes tokio gyvenimo aš jam nelinkiu ir nenoriu, kad jis kankintųsi. Jei dabar dar kartą pastočiau, gimdyčiau. Ir labai gaila tų mamyčių, kurios tai patyrė. Užuojauta jums, mielosios.

    Irma

  10. 3

    Viena karta teko kada buvo nesivystantis nestumas.Labai sielvartavau

    Irina