• 14ats.

    Ar daznai susimastote,analizuojate,keiciates mintimis su kitais apie tragiskus ivykius pasaulyje,kurie atrodo yra "toli" ir jusu asmenini gyvenima visai neliecia? kaip pvz.,vaiku zudynes Amerikoje,bada afrikoje,musulmoniskas,moteru isnaudojamas salis,beglobius vaikus...ir t.t.

    Daznai "pagaunu" save,net dirbant,tvarkant namus,gaminant valgyti,siaip uzsiimant kasdieniniais reikalais..,kad susimastau apie kazkokius pasaulyje ivykius,kurie atrodo visiskai su manim nesusije,analizuoju tai...arba sakykim,mano tevai uzsimena apie sias Kaledas,as imu mastyti,kokias Kaledas turetu simet igyventi Amerikoje tragiskai zuvusiuju vaiku tevai..arba,kas nors uzsimena apie musu seimoje antro vaikucio planavima,nes turime viena tik suneli,as imu susimastyti,jog butu daug reiksmingesnis dalykas gyvenime isivaikinti vaikuti.Tiesiog kartais jauciu,kad "neisitenku" i standartinius mastymo remus,o gal tiesiog jauciu gilesnio mastymo zmoniu trukuma...

    geguziukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Savo mintimis atskleidi geruma, jautruma kito nelaimei, skaitydama tavo mintis, jauciausi kad skaitau savo parasyta teksta, mastymas tavo tikrai standartinis tik yra zmoniu kurie, kieti kaip akmenys ir ju gyvenimas sukasi tik aplink ju asi, yra zmoniu, kurie tevu auklejimo deka, gyvenimo patirtimi stengiasi, kad ju gyvenimas suktusi ne tik aplink juos, bet ir apie tuos kuriems reikia pagalbos. Zinoma nepadesime mes Amerikojoje zuvusiu vaiku tevams, pries keleta metu ivykusios tragedijos Norvegijoje nukentejusiems bet nereikia ir i tai uzmerkti akiu, jausmu, paprasciausiai galima namie uzdegti zvakute uz tuos vaikucius,mintyse palinkti stiprybes tevams.

    vaida1983

  2. 3

    labai pergyvenu, nes man labai rupi viso pasaulio bedos, noreciau padaryti kad to nebutu, ieskau priezasciu kodel tokie negeri zmones, labai noriu kad jau darzeliuose butu apie tai kalbama, kad vaikai butu mokomi gerumo, uzuojautos, nes daznai pastebiu, kad dabar vaikai mokomi lyderiauti, mustis, del to skauda sirdi, nes visos bedos juk nuo blogo auklejimo ir atsitinka. Daznai girdziu pasakymus ''ziurek saves'', ''nesikisk'', bet negaliu buti rami, nes tai liecia ir mane, juk nei vienas neapsaugotas nuo smurtaujancio, todel bent rasinejimais ir burbejimais kazkiek prisidedu prie kovos uz gerumo skatinima nuo vaikystes. Nes dazniausiai smurtas atsiranda pas tuos, kurie auga nemylimi, nustumti, neivertinti.

    vinipukas

  3. 3

    buna, pasnekam su aplinkiniais. tikrai nesu tokios nuomones ir poziurio kad "manes asmeniskai neliecia, tai man dzin". bet kalbos ir lieka kalbomis, gal tik mintyse pagailiu tu zmoniu ir tiek...

    arcita

  4. 2

    Tikrai toli grazu ne visos musulmoniskos salys "isnaudoja" (jei tai taip galima pavadinti?) moteris. Kazkodel yra susidares toks "stereotipas", bet jis paplites tik tarp nieko nezinanciu apie Islama.

    Yuki

  5. 2

    daznokai,kadangi labai daug skausmo pasaulyje

    ruta26

  6. 2

    anksciau labai mane labai liesdavo sitokios naujienos, galvodavau daznai apie tai ka pamaciau ka perskaiciau, o kaip tycia tu blogu tragisku ziniu daug daugiau nei optimizmo ikvepianciu.. tiek is tolimu krastu tiek is lietuvos, bet vyrui isvykus 7iems menesiams, ir likus su mazyliu, nustojau ziureti tv, samoningai nesigilindavau i blogas zinias internete, uzsiemiau daugeliu kitu dalyku, ir galiu pasakyt, kad tai tik i nauda.. o dabar ziurejau issipildymo akcija (tiksliau "veike kaip fonas") bet man uzteko kad iki siol galvoju apie tuos vaikucius ju tevus ir tt ir pan... tad isvada tokia kad kai nematau neskaitau negirdziu, tai neanalizuoju ir nemastau...

    Anonimas

  7. 2

    Susimąstau, bet mes vistiek nieko pakeisti negalime

    Ganešas

  8. 2

    Nesigylinu,ir pas mus LT aplink pilna nelaimiu,toli niekur zvalgytis nereikia. Vis vien jei kas jau kam nutiko to nepakeisi.

    Anonimas

  9. 2

    As stengiuos aplamai apie tai negalvot,nes tai neigiamai atsiliepia mano sveikatai.

    grirute

  10. 2

    buna kad su aplinkiniais pasneku,ar pati budama viena pamastau

    mamulyte