Atsakymai

  1. 7

    bet visalaika kaip tik guliu ant nugaros pilvukas pradeda tvigsioti.o su pirmu nestumu man to nebuvo..

    deimantina

  2. 6

    Maždaug 20-ąją nėštumo savaitę nėščią moterį pasiekia pirmieji joje spurdančios gyvybės signalai – iš pradžių dar silpni, bet jau aiškiai jaučiami vaisiaus judesiai. Vėliau švelnus krutėjimas perauga į stiprų kumščiavimą ar spardymąsi. Kartais jautrios mamos jaučia švelnius, ritmiškus vaisiaus judesius - tuomet jis žagsi. Manoma, kad taip vaikutis reaguoja į švelnius dirgiklius – į garsą, šviesą, pasikeitusią mamos kūno padėtį. Vaisiaus žagsėjimas - subjektyvus nėščios moters jutimas, kurio priežastys nėra aiškios. Manoma, kad šiam pojūčiui įtakos turi moters centrinės nervų sistemos (CNS) būklė, profesinis užimtumas, socialinė padėtis, suinteresuotumas nėštumu ir t.t. Žodžiu, priežasčių gali būti daug, bet kokia jų tikroji – neaišku. Logiška, kad jautresnė moteris labiau jaus vaisiaus žagsėjimą.

    Aureluze

  3. 6

    mane kudikelio zagsiukas pakelia net nakti..tik pabundu ir begu gerti vandenelio,bet nepadeda.

    deimantina

  4. 6

    kaip kudikeliui pagelbeti kad maziau taip butu??nes vandenukas man nepadeda :(

    deimantina

  5. 5

    Norint suvokti, kodėl vaisius žagsi, ir kaip jį nuraminti, reikia žinoti, kokį aktyvų gyvenimą mažiukas gyvena ten, pilvelyje. Dabar moksliškai įrodyta, kad vaisius, būdamas motinos įsčiose, jau sąveikauja su išoriniu pasauliu, patiria savo mamos jausmų svyravimus, reaguoja į išorinius dirgiklius.
    Pirmą kartą vaisius pradeda reaguoti į garsą 26-28 savaitę. Jis mokosi skirti balsus ir netrukus sugebės atpažinti savo mamos ir tėčio balsą. Nustatyta, kad garsūs, trankūs, neharmoningi garsai jam nepatinka, į juos vaikutis reaguoja kaip į stresą – stipriais kūno judesiais. Šeimos barnius vaikutis išgyvena kartu – išsigąsta staigaus, stipraus triukšmo, po to dar ilgai būna neramus, sudirgęs. Jis gana gerai atsimena garsiai šaukiančių, nemalonių žmonių balsus. Todėl nėščiai moteriai patariama saugoti savo vaiką nuo garsios muzikos, triukšmo, riksmo. Po gimimo vaikutis atpažins motiną iš balso, o jo akutės tik po kurio laiko sugebės įžvelgti ir atpažinti mamos veido kontūrus.
    Nuo 24 nėštumo savaitės vaisius pradeda kvėpuoti. Kadangi vaisius gyvena „vandenų pasaulyje“ – motinos įsčiose apsuptas vaisiaus vandenų – jo gerklų spindis yra uždaras, tad vaisiui įkvepiant vandens į jo plaučius patekti negali. Motinos įsčiose vaisius vandenį paprasčiausiai praryja.
    Nuo 26 nėštumo savaitės vaisius jau gerai jaučia padėtį ir pusiausvyrą: jis junta, ar motina stovi, ar guli, ar eina. Kai norėdama pailsėti nėščioji išsitiesia, dažnai vaisius reaguoja pajudindamas rankas ir kojas. Tada mamai patariama pabandyti jį nuraminti – pakeisti padėtį arba niūniuoti vaikučiui patinkančią melodiją. Nors mažylis miega dažnai, tačiau jo ramybės laikas ne visuomet sutampa su motinos noru pailsėti.
    Nuo 31 savaitės skausmą išreiškiančia mimika vaisius reaguoja į nemalonius pojūčius. Jis jau judina akis, optiškai fiksuoja objektus.
    Nuo 35 savaitės vaisius gali tvirtai sugriebti daiktus savo mažomis rankutėmis, pavyzdžiui, motinos įsčiose jis suima virkštelę.
    35 nėštumo savaitę vaikutis galėtų atpažinti optinius pavyzdžius. Jei jis nebūtų mamos įsčiose, reaguotų į šviesą. Reakcija į šviesą – paskutinis mamos įsčiose susiformuojantis vaikučio jutimas.
    Taigi, šiandien jau žinome, kad ir negimęs vaikutis dalyvauja motinos gyvenime. Žmogaus sąmonė pradeda formuotis ten, kur vystosi – motinos įsčiose.

    Aureluze

  6. 5
  7. 4

    tikrai kad miegoti negali nes taip jau zagsiukas ima mazyle :D

    deimantina

  8. 4

    man ir taip paciai darosi :D kartais net nervina negali miegoti nes isvien stuksi :D

    cindy

  9. 4

    as irgi net atsikeliu pavaikstau bet kaip pazadina zagsiukas nakti tai ir vaikscioti neiseina norisi miegelio bet neimano uzmigti kol mazyle zagsi :(

    deimantina

  10. 4

    tikrai yra nemalonus jausmas kaip pati zagsi,ir jauti kad maziukas kankinasi,tikrai begalo norisi pagelbeti nors kazkiek.kaip tik pradeda zagseti taip ir begu gerti vandenuko arba glostau pilvuka :)

    deimantina