• 22ats.

    lopseliai

    as noreciau kad musu dukryte pradetu lankyti lopseli kokiu 1,5-2 metu.kaip manote ar is ties tai labai didele psichologine trauma vaikuciui juk jis lyg ir atskiriamas nuo mamos bet gal yra daugiau pliusu negu minusu .

    kotrynaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    mes savo mazaja i darzeli isleidom kaip suejo 2.3m.ir ji begalo patenkinta,tik viena beda kaip reikia eiti namo ji nenori nes namie nera vaiku :)

    deimantina

  2. 3

    As manau kuo anksciau tuo geriau, juk vaikas negali visa laika buti tik su mama, o darzeliai yra labai gerai ten vaikas daug ko ismoksta ir kuo mazesnis į ji nueis tuo jam bus lengviau preiprasti prie pasikeitusios aplinkos, nes manau dideliam bus sunkiau negu mazuteliui.

    mamyciuke

  3. 3

    Nuo 2 metu tai tikrai nera atskirimas nuo mamos, juk reikia ir eiti dirbti mamai ir pns. Gerai yra, ismoks bendrauti su kitais bendraamziais, nebijos buti tarp svetimu zmoniu, lopseliuose ir darzeliuose moko vaikus ivairiu dalyku. Gal net i nauda tai yra, nebus mamyciukai vaikai. As uz darzelius ir lopselius :)

    Erika_P

  4. 2

    Be abejo, jei yra galimybė, tai geriau būtų vaikutį iki 3metukų pasiauginti. Juk niekur nėra geriau kaip su mama. Bet, jei negali, tai nieko baisaus, jei pradėsit darželį ir nuo 2m lankyt. Kaip jau čia kažkuri mamytė rašė, tai paprastai didesnis stresas tėvams, o ne vaikams būna :)

    trejetukas

  5. 2

    Aš irgi pritariu ,kad geriau vaiką leisti nuo 3m iškart į darželio grupę. O kas liečia lopšelių,tai manau geriau vaikui adaptuotis 2m,nei 2,5 ar netoli 3jų metų. Nes tas vaikiukas kuris yra vyresnis už tą,kurį atveda ne nepilnai 2jų metukų jaučiasi nesaugus,greičiau vėl pradeda mažėti(morališkai).
    Dirbu jau 5metus lopšelyje,tai rodo statistiką ir patirtis.

    Deimax

  6. 2

    man tai atrodo,jei vaikuciui sunku darzelyje nuo 2m.,tai ir nuo 3m bus sunku.As dukra leidau 2m.,ji greit adaptavosi,jai nebuvo baisu,nes buvo pripratusi buti kompanijose,nes turime daug draugu ir visi labai ja mego nes buvo linksma ir nebijojo zmoniu,na o jei vaikas buna tik su mama,teciu ,mociute ir nemato kitu zmoniu tai tie vaikuciai poto bijo darzelio,verkia juose,jiems ko gero baisu ,aki pamato daug nauju veidu.As tai tiksliai zinau,kad namie as nebuciau savo dukrytes ismokinusi taip graziai dainuoti,deklamuoti,sokti.Man net asaros birejo ,kai pamaciau kaip graziai ji deklamuoja darzelyje pries visus tevelius,taip pat soko labai graziai,na cia kiekvieniems tevams savas vaikas viska daro geriausiai:))

    Aureluze

  7. 2

    Skaiciau keleta straipsniu, kad ir dvieju metu vaikuciai kuo puikiausiai pripranta prie darzeliu ir nera jiems tokia cia jau didele trauma kaip mums atrodo. Cia didziausia trauma buna tevams. Mano vaikas irgi eis i lopseli, kai jam bus 1m 10 men. Ir nematau cia nieko blogo, man liks pora menesiu pasiruosti darbui, o vaikuciui priprasti prie savo lopselio. Manau, manajam sunku nebus, nes pats valgyti jau beveik moka, ant puoduko jau po biski pratinames, nebesisioja taip daznai ir jau matom, kai jis nori reikaliuku daryt. Tik nezinau, kaip ten bus su pietu miegeliu: maniskis priprates, kad jam pries miega padainuotu. O siaip jis labai draugiskas ir nesimusa, tai tikiuosi, kad su visais ten gerai sutars. Taigi, kas liecia lopselius tokiems maziukams, tai galeciau padeti daugiau pliusu nei minusu.

    Agne

  8. 2

    mes planuojam pradeti pratintis prie darzelio truputi anksciau nei sueis 2metukai,kad po to mamai nereiketu lekti is darbo vaika is darzelio pasiimti:)),manau kad darzelis tik i gera,kiek visko vaikai ismoksta,tampa savarankiskesni,p kuo ilgiau bus su mama tuo labiau ir nenores jos palikti,taciau kiekvienas vaikas skirtingas

    iirina

  9. 2

    Pasak psichologu, tokiame amziuje dar sunku. As savo buvau pradejusi leisti nuo 2.5 metuku, tai sunku jai buvo, tai nebevedziau. Dar vaikai 2-3 buna labai prisirise prie mamos. O nuo 3-jau paprasciau. Tai tikra tiesa, pamaciau, kaip mano vaikas keiciasi artejant 3 metukams...Bet juk kartais nera kito kelio...

    jurc

  10. 2

    jei moka pats valgyti, ant puoduko padaryti, gal ir nebaisu, bet jei dar pats nevalgo as bijociau leisti, nes abejoju ar ten juos kas normaliai pamaitins, o jau apie sodinima ant puoduko net nekalbu, nes ten maziukai nugriuna, galvas prasimusa, nesuziures juk visu. Ten vaikai tik mušasi ir nieko rimto neveikia.

    vinipukas