• 22ats.

    Idomu, Ka manote, apie maza kaciuka ir naujagymi(1-2men.) namuose? ar girdejote istoriju kaip katinai apdrasko, apkandzioja vaikucius? ar uzdusina? ar pacios turit? kokios jusu nuomones?

    Beja, girdejau, kad katinelio svelnus kailis skatina mamos pieno gausejima, bet nemanau kad del to reikia isigyti augintini, juk ir vyro svelnumas tai skatina, anea?

    deiviokasAlergijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kažkaip keista, kad būna tokių istorijų, tikriausiai buvo stipri alergija, kad apako, o gal visai dėl kitų priežasčių. turim katę, strerializuota, šiek tie agresyvią ir chuliganotą. labai myliu kates, kol laukiausi, jokios minties apie atsikratymą, palikimą kaime, net pykau, kai man mama siūlydavo. bijojau tik vieno, kad nebūtų alergijos ir ką, atsivežėm mažylį, apuostė, buvo tokia nedrąsi bei labai atsargi. kai maitindavai ir dabar ateina prie jo galvos glaustosi. jau lėliukui 6 mėnesiai ir jokių bėdų neturi, kai jis suprato, kad čia katė, kaip juokiasi, spiegia, šaukia kaip gali, na laimės pilnos kelnės :) katė miega jo auto kėdutėj, lovytėj pakaitomis ir visiškai nesibaiminu, kad ką padarys mažuliui. o kas dėl plaukų, reikia tik tvarkytis :) be to labai myliu kates.

    axsta

  2. 2

    Kudikis ir gyvuneliai tegul ir smulkus nepyktybiniai tikrai visai nesuderinamas dalykas.Pateisinu tikper dideli atstuma ju buvima.Pvz: akvariume zuvytes, narvelyje netriuksmingus paukstukus,kuriuos laikyt reiktu kitame kambaryje. Ir jokiu katinu,sunu,pelenu.. bent jau iki to amziaus,kol vaikas supras,kad tai ne zaislas savo poreikiams smagintis.

    Anonimas

  3. 2

    as turejau katina ir labai pukuota bet gims leliukui teko atiduoti savo tevams auginti,nes kailio belekiek,visur jo buvo ir ant vaiko daiktu ir ant pacio vaiko nors kasdien valydavau po kelis kartus ir katino artyn neprileidau,o jau kai sliauziotu tai isvis katastrofa butu nes viskas keliautu i burnyte....beja su trumpaplaukiais katinais lygiai tas pats tik kad ju kaili dar sunkiau isvalyti nes labai smulkus :)
    as bent jau nepatraciau dabar laikyti jokio gyvuno nes ir laiko deramai pasirupinti nebus,beto gyvunas gali pavydeti jog daugiau demesio leliukui ir imti kersyti,taip pat gali alergizuoti...na uzsikrautumet bea ant peciu mano tokia nuomone ir bent jau dabar nepatarciau isigyti sakau is savo patirties :) o man atiduoti savaji buvo labai gaila nes auginau 3 metus tai net verkiau,bet vaikas svarbiau o ir katinuj ten gerai :)
    bet kai jo nera tai ir namai tvarkngesni :)

    rasa1990

  4. 2

    manau, kad vien istorijomis apie katinus nereikėtų vadovautis, juk kiekvienas skirtingas. nuo plaukų niekas nemirė!!! :D
    P.S. vaikai, augdami su gyvūnais, daug greičiau vystosi!!!

    axsta

  5. 2

    manau kad vaikui reikalingas katinas ar kitas gyvunas, vaikas auga daug svelnesnis, ramesnis, tad mes irgi planuojam gyvuna isigyti, o ir moketi reikia atrinkti gyvuna, kuris vaiko neskriaustu ir kuri laika stebeti kaip gyvunas elgesi su vaikiuku :)

    Esta

  6. 2

    pas mus atsirado katinukas,o po menesio gime sunus. dabar abiems neoilnai du metai ir yra geriausi draugai, dienu dienom abu duksta po visus namus ir nesigailiu, kad isigyjau katina pries vaikui gimstant ;)

    Adri

  7. 2

    as tai neauginciau namie kaciuko tol kol mazyte nepaaugtu

    ABMamyte

  8. 2

    mano mama kai pagimde sese ir atsiveze pas mociute kate sureagavo i vaiko verksma ir neprileido nieko prie naujagymio. o tik del to kad neseniai kate buvo atsivedus kaciuku ir juos isdalino zmonems, matyt vaiko verkimas jai asociavosi su jos kaciukais ir kazkoki motiniska instinkta pazadino. tiesiog okupavo kambari, neprileido prie verkiancio vaiko, suko aplink lova ratus ir snpste ant bet ko kas kesinosi prieiti. baigesi tuo kad uzpuola mano mama, skaudziai ikando ir apdraske kojas, reikejo ilgai gydyt zaizdas. o kate tetis siaip ne taip sutramde, uzdare vonioj. gaila bet teko ja uzmigdyti, nes pasidare nelabai stabilios psichikos nuo to karto. gal kaciukus per anksti paeme nuo jos nezinau. bet snypsdavo net ant seimininkes kuria labai mylejo. kate buvo veisline ir jau turejusi ne viena vada.
    liudna istorija, bet aciu Dievui vaiko nesuzeide o zaizdos uzgijo :/ tik kates gaila....

    arcita

  9. 2

    taip, manau, kad tikrai vaikiukas dar per mazas.

    shirsyte

  10. 1

    mano sesė kai buvo maža mes turėjom ryžą bjaurų katiną kaip nulipusį nuo Kitekat dėžutės tai tas ant mano sesutės šokdavo ,nežinau ar gerai taip katė + vaikas

    safyra