Atsakymai

  1. 5

    As negaunu, bet noriu pasisakyt siuo klausimu. jau senai reikejo taip padaryt. del visokiu pasipelnymo atveju. kaip, kad kiekvienam kambary plazminis tv, euro remontas ir t.t. ir "pasalpa" is vastybes, nu kur matyta. o kas dirba, stengiasi, kam tikrai reikia, tas negauna.

    reda83

  2. 5

    Taip turi teise patikrinti kaip gyvenate.Kai kurias itartinas seimas lankydavo ir anksciau, nors tokio istatymo dar net nebuvo.Nes komisijai apsvarscius,jei itarimas kildavo,kad pasalpos isleidziamos ne vaiku gerovei,jas galejo pakeisti i maisto davinius,ar pinigai budavo laikomi pas spec.skirta savivaldybes darbuotoja,ir dalyvavo kartu apsipirkimuose.Tik tuomet visa suma buvo prasytina isleisti poreikiams issyk,nes 10mt kartu lydet,tokios galimybes nebuvo.O ir pasalpos atimt negalejo.Dabar gali atimti labai paprastai.
    Pvz: Tikras ivykis.Viena mano drauge,kreipesi del pasalpos.gavo teigiama atsakyma.Bet pries ismokant atejo specialiste i namus.Ir prieinamajame pamate vyriskas slepetes,chalata,skutikli vyriska vonioje... ir ka?, ogi ji labai ilgai ir nuobuodziai turejo irodinet,kad tai ne slepiamo sugyventinio, o retkarciais atvaziuojancio jos brolio is provincijos aplankyti kriksto sunaus. Kas buvo tikra tiesa. Jai pasalpas buvo sulaike,nes vis tikejosi dar pagauti ta sugyventini.. dar kelis kartus ekspromtu,nesutartu laiku ejo tikrint ar tikrai namie nieks dar negyvena..
    Zodziu iki tu marazmu daejo.

    Anonimas

  3. 3

    nu kaip cia pasakius - tai jeigu as pries metus turejau darba, pirkau tv, pasidariau remonta, ar ten nusipirkau kompiuteri ir mane atleido. nebeturiu is ko gyventi ir prasau pasalpos nes siuo metu man blogai - tai kaip tas vertintojas gali vertinti mano pries metus pirktus daiktus? juk juos pirkau ar remonta dariausi kai isgalejau. nu ir kas kad juos turiu, gal pvz mano spintoj kaba guci ar ten kokia prada suknele - bet valgyti as noriu siandien ir mano vaikai nera sotus vien sukneles vaizdu spintoj. nemanau kad turimi daiktai visada gali tiksliai pasakyti ar zmogus siaip pasalpu prasytojas ir apgavikas ar tikrai jam siuo metu blogai. tuo labiau kad pasalpos tvarkomos 3 menesiams, ne visam gyvenimui. jei pajamos neisnesa tai ir priklauso zmogui. keistas man toks vertinimas - kad va tu turi kazkoki daikta vadinasi tau nereikia pinigu.
    cia ne i tema biski :D

    arcita

  4. 3

    žinoma, reikia, kad tikrinti. ne gana to, kad kas prieina, tas ir ima, o didžioji dalis kosminius mokesčius moka. o kiek tokių mokėtojų, ne tiek jau ir daug, mažiau negu valstybės išlaikomų asmenų. jei aš tikrinčiau - pamatau euro remontas ir plazminis tv, išmanūs telefonas ir pan. - pašalpos nebus, nes tikrai nedeklaruotas pajamas gauna!!!

    axsta

  5. 3

    As tai uz tai,kad vaiksciotu ir tikrintu,o tie kurie pelnosi tuo,kad ir baudas uzdetu.

    grirute

  6. 2

    Ziures kaip jus gyvenat ir ar tikrai jums parama reikalinga.O del "vienisu" mama teisingai padare kad tikrina,nes buna vyras uzdirba gerus pinigus,o mama apsimetusi gyvenanti viena ir nezinanti kur vaiko tevas,dar plius gaudavo soc.pasalpa.

    Jolka123

  7. 2

    Ot tau jolantuk ir ne :). Zinoma,ji galejo rinktis,neisileisti,bet ir negaut pasalpos,visiskai teisetai pagal sav. sprendima jos neduot.

    Anonimas

  8. 1
  9. 1

    Aš manau, kad turi teisę eiti ir tikrinti. Ir tegul tikrina, nes tikrai gana nemažai žmonių piknaudžiauja pašalpomis. Tiems, kuriems jos priklauso, tie nebijos parodyti, kaip jie gyvena. Jeigu žmogus prieš metus turėjo gerą darbą, tai Sodroje tai matysis, labai lengvai galima įrodyti, kaip padarytas remontas, iš kokių pajamų. Tik kitas klausimas, ar toks žmogus prašys pašalpos iš karto, ar bandys visais įmanomais būdais išsisukti.

    Lauryytte

  10. 1

    o arcita man patiko tavo sis pasakymas. tas pats kas zmogus nuomojasi buta, tarkim baldai, buitine technika nauja palikta seimininko, tai ka sakys kad gerai gyvenam ir turim is ko valgyti? as isvis manau, kad tegul tik tikrina ta ka rekia. arba ateis ras pas tipo vienisa mama vyriskas tapkes, tai ka ji meiluzio tureti negali ar tarkim brolis negali i svecius ateiti ir palikti tapkes. man tai truputi juokinga....

    tikmama