• 35ats.

    Ka jus manote apie gimdyma namuose?

    As manau,kad tai yra dirbtinai sukeltas skandalas,vien del to,kad gimdyves nepradetu reikalaut gimdymo namuose.Na as pati nerizikuociau gimdyt namuose,bet manau busimos gimdyves turetu pacios nusprest kur joms gimdyt.

    griruteKiti klausimai apie gimdymąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    aš esu prieš gimdymą namuose,nes nežinai kaip vyks gimdymas ir kokios gali būt pasėkmės,nes namuose nėra tinkamos įrangos ,personalo ir kt.

    nežiniukė

  2. 2

    O Raimai, bile, kad pasakyti kitaip neivisos, bile priestarauti.. ot durniuke...
    Sakai negirdejai , nei vienos kuri mire namuose gimdydama? Ale kaip tu ja girdesi jei ji mirusi...
    Ir gimdydamos namuose pacios prisiema atsakomybe, uz tai jei kazkas nutiks, ir ju seimos nariai, tai kaip ir teisiskai pribuvejos ne kaltos.. Nes vienaip ar kitaip manau yra pasirasomos sutartis, bent jau siais modernaus amziaus laikais...

    Anonimas

  3. 2

    raima,i o nepagalvojai kodel tavo prisiskaityta statistika verta niekines statistikos? Ir esi labai neteisi.
    Ogi tau asmeniskai paaiskinsiu!
    Todel,kad ligonineje per ta pati laikotarpi tarkim paimam kad ir viena menesi (pagimdo virs tukstancio gimdyviu!) Tad is 1000 gimdyviu tikimybe kad bent 5 pasitaikys su rimtom patologinem problemom kur kas daugiau sansu.
    Na o namuose,is tokiu gimdyviu,ir be rimtu patologiniu priezasciu,deje jau vos simto jau 5 atsisveikina su savo kudikiais.O dar apie desimti pagimdoma suluosintais.Tik skirtumas tas,kad del tokiu gimdyviu mazumos per menesi ir 100 gimdyviu nesusisirinks, nebent koks maxi pussimtis ant visos Lietuvos.
    Tad procentaliai jei imti gimdyviu skaiciu issgimdziusiu namu salygomis,tai 1000 moteriskiu mirtingumas kudikiu uzauga net iki 50ies vaiku, o ne 5 ki atvejai !, o suluosintu galima skaiciuot ir visa simtine!

    Anonimas

  4. 2

    nesamone, gimde visos ligoninese , cia is kazkur istrauke, kad jau nori namuose gimdyti.. nors kiekvienos pasirinkimas,, as tai negimdyciau namie.

    Mamaaa1987

  5. 2

    Moteris turi teise rinktis tik saugu gimdyma, vaikas nera jos zaislas, nuosavybe, nes jis yra busimas zmogus,taip pat asmenybe,tik dar negalintis pareiksti savo noru.Tad tenkint tik sau atrodanciu komfortabiliu uzgaidu, kurio kaina gali tapt vaiko suluosinimas ar net mirtis,tai jau besaikes savimeiles israiska, ir nieko daugiau.
    Pazistu viena mama naturaliste,kuri vaikui primigtinai neleidzia maitintis kitaip,nei paciai priimtina zaliavalgyste! Tai labai baisu,kai pas tave ateina svetimas vaikas ir praso normalaus maisto.Pieno stiklines o ne arbatu,nori kotleto,o ne zoliu misinio su duona...
    Manau vaikutis nori gimti saugiai,o nesikankint eidamas gimdymo takais taip,kaip mamai patogu susiraityti...ar dar jam negimusiam vaidint isprususia "modernia" mama daug cia visko susideda.

    Anonimas

  6. 2

    as labai norejau gimdyti namuose bet vyras buvo pries tai teko nusileisti:-(

    ielvai

  7. 2

    ziurejau video kai moteris gimde prie kazkokio upelio pati, niekas nepadejo tik seima stebejo ir filmavo, tai pasibjaurejau. neysivaizduoju kaip sitap gali moterys rizikuoti kudikio gyvybe. ligoninese visko nutinka, o cia jokiu salygu nera. as grieztai pries visus tuos gimdymus namie.

    vestina

  8. 2

    kiekvienos reikalas,bet as niekada nerizikuociau.

    ausra1234

  9. 1
  10. 1

    Kiekvienos asmeninis reikalas kur gimdyti. As nesiryzciau gimdyti namuose..

    Imbiere