• 20ats.

    Ar blogai jei i mane nuleidzia beveik kaskart mylintis be jokiu priemoniu? Ir ar blogai jei dar nepastojau?

    Sveiki, su vaikinu pradejau myletis beveik pries metus, taciau tai darome tik kas du menesius mazdaug, nes gyvename atskirai, susitike mylimes kasdien, kartais net po kelis kartus. i mane baigti jis pradejo neseniai, taip nutiko mazdaug 30 kartu, daugmaz, taciau niekaip nepastoju, kontraceptine vartojau tik 1 kart, poto man menesiui dingo menesines. Ir toliau mylejomes i vidu. Beje ar blogai jei daznai baigia manyje? Atsakykite kas zinot :(

    karuna123SveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Kad tavyje baigineja,tai nera blogai.Juk sperma sterili.Svarbiau yra laikytis higienos ir pries akta,ir po jo.Ir be abejo kad partneris butu sveikas.
    Del pastojimo, tai net savam laike atsiradusioms menesinems,deje ne retas atvejis, kad pastojus .jos gali testis ir toliau. (Tad menesiniu atsiradimas,dar nereiskia kad 100% pastojimas neimanomas.)
    Pastoti gali tiek ir pries menesiniu atsiradima,tiek ir po ju.
    Kad dar per tiek laiko nepastojai,tai per mazas laiko tarpas tam kad nerimauti ar esi vaisinga.Tam,kad skambinti pavojaus varpais,del nevaisingumo, reik myletis reguliariai ir kuo dazniau,tai va jei nepastoji per du metus isvis nesisaugodama,jau gali pradet nerimaut.Nors atsizvelgiant i tavo amziu,visai normalu,jei nepastosi ir 4 metus ar ilgiau.
    Del kontraceptiku: Jei jau juos pradedi vartoti pirma karta,arba po ilgos pertraukos(pvz; 2-3men ar ilgesnes) is naujo, tai pradejus vartoti pirmaja pakuote,butina saugotis ir papildomom saugos priemonemis.Tai prezervatyvais,ar barjerinem moteriskom priemonem.Nes kol organizmas pripranta ir igauna reikiama kieki saugojimuisi reikalingu hormonu, didele rizika pastoti.
    KT gali kudikiui padaryt rimtos nepataisomos zalos,jei esi nescia ir jas vartoji toliau. Kuomet tik itari,jog galimai gali but pastojusi KT gerima tuoj pat reikia nutraukti.Kuomet savam laike neisgeri tableciu,jas geri netvarkingai,praleisdinedama,tikimybe apsisaugoti nuo nestumo labai sumazeja.
    Jei menesines gerokai veluoja o myliesi be jokiu apsaugu, tai uzdelsus joms savaite ,jau gali pirktis nestumo testa, ir tikrint jo parodymus. jei testa neigiamas,ar antra juostele vos pastebima, o menesiniu vis vien nesulauki,tada pasidaryki dar po savaites antra kontrolini testa, tai jau matysi tikslu atsakyma ar esi nescia. ir jei teigiamas, is karto keliauki pas savo ginekologe.

    Anonimas

  2. 3

    o ka cia ir patarsi,jei proto nera?tai turbut supuosi kudiki greitai,jei sitaip apdairiai elgiesi. gal vertetu paskaityti ,is kur vaikai atsiranda

    ruta26

  3. 2

    negalvok kad po keliu kartu visos pastoja kitakart praeina menuo pora,puse metu,bet as manau kaip bebutu neverta dar tau lauktis nors kaip benoretum prisirist ta vaikina dar jauna esi patikek viska prarasi ir drauges tokia jauna turedama vaika dziaukis jaunyste ,nekvailiok,spesi but nescia.o kad viduj palieka viska juk nieko blogo kai geri ket ir juk palieka.

    Anonimas

  4. 2

    Tai kaip tu planuoji vaika augint, jeigu klausi, ar blogai, kad i tave daznai baigia? Tai tu elementari kvailute, paauk ir eik mokytis, o ne vargsus vaikelius gimdyk.

    Anonimas

  5. 2

    aisku blogai tapti nesciajai 17 metu,nebent toks tavo tikslas,tik neaisku kodel

    Anonimas

  6. 2

    o tai sergi toliau menesinemis,tai gal laukiesi jau?
    beje kiek tau metu?
    jei nenori vaikuciu,tai saugotis reikia

    ruta26

  7. 1

    neuzkimbi todel,kad nesimyli per vaisingas dienas,kai jos buna,ir visas tau atsakimas:)))))))))))))))

    Doliva

  8. 1

    kad baigia tavyje, tas tai nekenkia, nebent kenkia jei dar nenori vaiku
    :)

    agnesm

  9. 1

    Jeigu vaiko norit,tai nieko cia nera blogo,bet jeigu nenorit,tai manau laikas saugotis,kad nebutu netyciuko.
    Jums 17 metu,o mylites be apsaugu???????

    Jolka123

  10. 1

    Blogai ar gerai suzinosi po 9 menesiu,jei proto turi,tai kam uzdavineji toki klausima?

    grirute