• 10ats.

    vaiko maistukas

    mano suneliui 7men. as jam duodu vaisiu ir darzoviu tireles. jau biski pradejau ideti i darzoves mesites. bet wat yra tokia beda,kad vaisiu tireles jisai labai skaniai suvalgo. o darzoviu vangiai. nelabai valgo. ka man patartumete daryti? nes jau ir biskiuka druskites idedu.nes be jos iswis nevalgo.

    DeimanteMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    As maisydavau darzovines su trupuciu vaisiniu tyreliu. Tai valgydavom,

    Jorkaile

  2. 2

    manoji irgi nenoriai valgė mano virtą daržovienę, kol nepradėjau į ją dėti mėsytės.
    morka ir šparaginės pupelės duoda košei saldumo - nereikia jokios druskos, nes ir taip skanu.
    Aš į verdantį vandenį įdedu sumaltos vištienos krutinėlės, paskui ten pat sudedu smulkiai supjaustytą bulvę, morką ir kopūsto lapą arba keletą apvirtų šparaginių pupelių. kai viskas išverda suplaku su blenderiu ir manoji, net pasilaižydama valgo (mums taip pat 7 mėnesiai) kol buvo 6 mėn. kažkaip dar neskubėjau mėsytės duoti, tai ir daržovienės nelabai valgė, nes buvo neskanu. O dabar su mėsytę man net pačiai skanu.

    Shoricel

  3. 2

    siaip visų pirma primaitinimą reikėjo pradėti nuo daržovių košytės, ir kai tada jau mažylis pripranta prie jų skonio, tik tada reiktų duoti desertinių košyčių. O jei pirma paragavote vaisinių tyrelių, kurios beje yra skanesnės nei daržovių, tai mažulis ir pasirauko, nes vaisinės daug skaniau. Tad ir aš patarčiau gudrauti duoti taip iš šaukštelio, kad daržovių tyrelė būtų kaip apatinis sluoksnis, o viršutinis sluoksnis vaisinė tyrelė:)

    joliukassim

  4. 2

    na ne visi vaikai megsta darzoves, bet ju reikia.. nedek druskos, nereikia, nes ir taip slaku per gyvenima organizmas prisirenka.. o siiap bandyk zalias darzoves maisyt su spalvotom (kopustas ir morka, moliugas ir brokolis) tada skonis geresnis, pratik po sauksteli.. gal ne karta o kelis kartus per diena jeigu mazai suvalgo, be to gali pabandyt po nedideli kieki darzoviu sulciu ispaust sumaisyt kai morka su kopustu zalia tai saldu turetu gert, jeigu ne tai net ir vaisiu sulciu gali imaisyt, tik neduok didelio kiekio, kad pilvuko nesusuktu, bet po 20-30ml du kartus per diena nebus blogai ir nada ta pati kaip is kosiu..

    gertruda

  5. 1

    gal megink kokiu kitokiu darzoviu kosytes gamint...

    daina

  6. 1

    Tam, kad neiskiltu tokia problema, patariama pradeti primaitinti ne nuo tyreliu, kurios yra skanios ir saldzios, bet nuo darzoviu arba kruopu koses. Pradeti reiktu nuo 1-2arb sauksteliu. Tik po to, kai kudikis pripranta prie vieno naujo maisto, galima palaipsniui pratinti prie kitos maisto grupes.
    Rekomenduojama 6 men kudikiui duoti virtu darzoviu koses, 6.5men sv vaisiu ar tyriu, 7 men pradeti duoti mesa, pirmenybe teikiant galviju mesai ir triusienai. 10-12men duoti jogurto, kefyro, varskes (varskes ne daugiau kaip 30g per para), virtos zuvies. Nuo metu galima duoti karves pieno, kietai virto vistos (putpeles) kiausinio.

    linelis

  7. 1

    Maniskis lygiai taip pat nenoriai darzovienes valge ir dabar blogai jas valgo, nes zino, kad vaisiai saldesni, kad mama is bedos nors jogurto ar varskes su vaisiais duos, vat taip ir naudojasi manim, nors dar mazas visai. O as su juo kariauju graziuoju. Maitinu tas darzoves, kol valgo, o kai pradeda raukytis, tai tada traukiu is po stalo po viena "stebukla" ( knygute, samti, puodeli, sauksteli ir t.t.) ir duodu jam patureti, jis susidomi daiktu ir pamirsta, kad neskanu, valgo toliau. Pabandykit ir jus taip pagudraut. Tik minusas tas, kad paskui reiks kazkaip nuo tu stebuklu atpratint :)
    O jeigu ir tai nepadeda, tai visada namie turiu vaisiu tyreles, i kuria sauksta su darzoviene imerkiu biskiuka ir jau iskart skaniau pasidaro :)

    Agne

  8. 1

    pasiulyciau i darzoviu kosyte deti daugiau morku,jos duoda salduma ir nereiks deti cukraus.Mano suneliai tai vaisiu tyreles ne labai valgo,nes pacios pirmos buvo darzviu kosytes ir dabar valgo darzoves su kalakutiena ,jautiena ,versiena,ankstyvu morku labai megsta.Pasiulyciau pabandyti pirktines ankstyvu morku ir pamatysi ar tiks,tada pati galesi virti

    Aureluze

  9. 1

    Gal labai dažnai duodi saldžias tireles, todėl vaikutis ir nenori valgyti daržovių košės, aš labai retai duodu savąjai tyrelių, duodu dažniausiai visokių košių ji labai skaniai valgo, verdu viską be druskos, daržovienę kartais paskaninu vištienos mėsa, sviestuko, pabandyk pagudrauti, sėkmės jums :)

    ernesta3

  10. 1

    pagudraukit,paskaninkit tuo,ka labiausiai megsta.

    gintarep