• 14ats.

    Kaip neisileist i vidu blogu minciu, emociju?

    Vis sau kartoju- nesinervuok, neimk i galva, numok ranka ir tiek... Tik va suprast tai supranti, kad turi islikt pozytivi, bet kaip tai padaryt? Kaip apsaugot save ir negimusi mazyli nuo blogu emociju, kurias sukelia zmogus kuris net nezino ka reiskia nesioti givybe po sirdim ir geria krauja...

    AgnesDarijaPsichologinė savijautaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Aš pradėjau medituoti. Po kelių mėnesių kasdienės meditacijos pastebėjau, kad nebe taip stipriai reaguoju į situacijas, moku susivaldyti, sutramdyti savo emocijas. Nors meditacijai reikia laiko, vienumos, bet kaip smagu, kai pradedi matyti rezultatus :) Beje, meditacija, tai ne šiaip sėdėjimas sukryžiavus kojas ir bandymas nieko nemąstyti. Taip mano turbūt dauguma žmonių (klaidingas stereotipas) :)
    Aš radau meditacijas, kurios ne tik padeda susitvarkyti su emocijom, bet ir padeda suprasti patį gyvenimą, kodėl vyksta būtent taip ir ne kitaip. Gali ir tu pamėginti pasidomėti apie meditacijas, gal nueiti į kokį nors meditacijos centrą, klubą ir pnš. Tau plačiau apie tai paaiškins, suprasi kaip tai veikia padeda tau, ir galėsi sau namie medituotis :) Nebijok pamėginti, o jei nepatiks, pamėgink kažką naujo, kokį naują užsiėmimą, kuris nukreiptų tavo dėmesį nuo rūpesčių (pvz piešimas, karoliukų vėrimas, mezgimas, knygų skaitymas ir t.t.). Taip pat labai padeda ir muzika, tik geriau susirasti ramios, melodingos, o ne klausyti dabartinės trankios muzikos :) Na kiek galėjau, tiek padėjau :)

    Anonimas

  2. 3

    jeigu man butu nervus gadinus kazkokia debile kai laukiausi, tai nezinau ka jai pati savo rankom buciau padariusi. tai vyras tegul apramina ta mergiote, nejaugi negali?

    shirsyte

  3. 3

    Sunku nereaguoti i blogi...Bet reikia mokytis valdyti savo emocijas.Jei salia taves kas nors skleidzia tas blogas emocijas,stenkis negirdeti.Kai kalbami blogi zodziai pykcio metu,bandyk uzsisklesti viduje ir susikoncentruok ties vienu dalyku:malda,meditacija,skaiciavimu...kad tik negirdeti to viso blogio.Dar geriau,linkek tam zmogui gero ir bandyk nesupykti...Tai labai sunku,bet imanoma.jei nesusivaldai,reikia tiesiog iseiti is to pykcio lauko.Pasisalinti ramiai,netrankant duru.Tegu zmogus ,,atausta'',pagalvoja ramybeje.

    vilem

  4. 3

    Man panasi situacija ir siuo metu yra. Tiesiog stengiuosi ziureti i situacija kuo imanoma pozityviau, t.y. joje izvelgti ne tik blogus, bet ir gerus dalykus. O Jusu atveju, tai tiesiog nebendrauciau su zmogumi, jei jis man sukeltu blogas emocijas. Ir siaip juk to zmogaus nuomone Jums nieko nereiskia.

    Yuki

  5. 2

    teko ir man su tokiais zmonem aiskintis kada puldavo nescia moralizuoti, skaudu prisiminti, vos istverdavau, kankinausi, negalejau buti abejinga ir nieko negirdeti, gerai toms kurios moka buti abejingom, jos lengviau viska iskencia. O kada po kiek metu priminiau tam zmogui, kad skaudino, tai sako ''o kas cia tokio'', buna tokiu saltu nervu zmoniu. O neileisti blogu emociju i vidu neimanoma, cia tas pats kas neileisti ir geru emociju, juk jos ateina nekviestos, tik visi mes jas skirtingai isgyvename. Labai padeda bendravimas , issipasakojimas, ativerimas kitam.

    vinipukas

  6. 2

    Neisivaizduoju, man daznai taip buna, labai nuramina vyras, net mama mano man taip nepadeda.

    Anonimas

  7. 2

    turbut niekaip ,jos vistiek ateina,bet uzimtumas bet koks tikrai tai blasko,stenktis kuo imanoma daugiau kuo uzsiimti.

    Anonimas

  8. 2

    o kam toks zmogus salia kuris "geria krauja" ... pabandykite daryti tai kas Jums malonu, kad uzsimirstumet, eikite grazia diena su draugemis, pasivaiksciokite, darykite ko Jums norisi.. O kada jauciate jog arteja pykcio banga nebesileiskite i konfliktus del mazylio. tiesiog pradekite apie gera kazka galvot.. uzsiimkite veikla... laikykites .. :)

    SantaSantute

  9. 1

    Pirmiausia reikia atsiriboti nuo tu zmoniu, kurie sugeria visa tavo energija.

    Imbiere

  10. 1

    na manau tiesiog buti saltesniai ir tiek..

    tikmama