• 8ats.

    Kaip reiketu stiprinti lietuvybe, patriotiskumo jausma? Kaip ji idiegti jaunimui? Kad nepasiduotu visokioms propogandoms, kad lietuviai-niekam tikusi tauta.

    Jau vis garsiau kalbama apie tai, kad kitu saliu spec tarnybos veikia, noredamos sumenkinti lietuviskuma. Varo ant visko, kas lietuviska, laidu, verslininku, politiku. Neretai galime aptikti komentarus, kurie zemina lietuvius ir lietuviskuma. Formuoja neigiama nuomone. Neseniai buvo paviesintas laiskas, kuriame buvo kvieciami zmones "darbui" komentaruose formuojant nuomone. Aisku, neigiama.
    Dabar ima aisketi, kad net pvz. lietuvos-lenkijos santykiu bloginimas yra gerai suplanuotas. Nes kai santykiai blogi, Lietuva tampa izoliuota, sunku derinti strateginius projektus.
    Kaip apsaugoti dar pakankamai jauna valstybe ir uzkirsti kelia jos menkinimui?

    vejomalunasPolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Manau tai automatiškai ateina. Jei gimtojoj šaly gera gyventi,gali užsidirbti ir gyvenimu džiaugtis,tada žmogus savaime tampa patriotas, o kai tenka už minimumą lenkti nugarą nusipenėjusiems darbdaviams, dirbti ištisas dienas, nematyti savo šeimos ir atnešti namo sudilusius skatikus, tai vargu ar nors vienas taip gyvenantis žmogus nori būti patriotas, nes valdžia dėl tokių žmonių nesistengia,o tik dar labiau stengiasi apkrauti mokesčiais, maistą brangina ir t.t..

    Pabuciuok

  2. 2

    Pritariu lauraops, Lt zmogus ne vertybe...

    Anonimas

  3. 2

    Aš manau, kad visų pirma reiktų keisti švietimo įstaigose mokymą. Mūsų mokyklos duoda sausą informacija, bet visiškai neparuošia realiam gyvenimui todėl ir atsiranda nepasitenkinimas savo valstybe. Tarkime abiturientai baigę mokyklas dažniausiai sunkiai taupo, nelabai suvokia kaip pasiimti tinkamą paskolą ar kodėl net nevertėtų jos imti, sunkiai gaudosi Lietuvos valdyme, sodros reikaluose. Daug trukdžių atsiranda jauniems žmonėms. Mokyklose nemoko santykių svarbos, pagarbos.. yra ta pamoka etika, bet kiek ten jos... ir tai tik kad atsėdėt dažniausiai būdavo bent pas mus.. kartą į savaitę. Vaikai tik ateina į mokyklą ir prasideda sausas kalimas. Dar gerai, kad pirmose klasėse daug kas būna žaidimų forma, bet toliau baisu - sausai moko. Mokiniai baigia mokyklas ir nežino į kurią pusę eiti, ką toliau daryti, nes visur skelbiama, kad yra nedarbas, kad dabar diplomas nieko vertas, nes su diplomu galima rasti kas ir maximos kasoje sėdi nors baigė kokį administravimą.. Nėra saviitaigos, pasitikėjimo jau jaunuose žmonėse. Jauną žmogų daugiausia formuoja mokykla ir šeima. Mokykloje praleidžia nuo 8 iki maždaug 14-16 h. Tėvai kol grįžta iš darbų... tai galima sakyti vaikas daugiausiai praleidžia laiko mokykloje. Ten vien tik sausa informacija + žiniasklaida. Kaip kelti patriotiškumo jausmą? Manau laukui bėgant, vykstant emigracijai po biški keisis supratimas kas yra ta Lietuva. Ne seimas, ne prezidentė, bet gimtinė, tauta, laisvas žodis, himnas... ašvisada vertinau savo gimtinę, nebumbėjau ant jos ir nerodžiau pasitenkinimą.... esu išvykus iš Lietuvos ir myliu ją dar labiau. Ne atlyginimais matuoju Lietuvą, ar vyriausybės darbais, bet praeitimi, ką aš ten nuveikiau, kiek daug patirta, vis dėl to kokia graži mūsų kalba.. Būdama svetur puoselėju lietuviškumą... rašau lietuviškomis raidėmis visur, pasakoju užsieniečiams apie Lietuvą, gaminu ir vaišinu tradiciniais patiekalais užsieniečius, giedoju himną per valstybines šventes su susirinkusiais lietuviais svetur. Manau patriotizmas ateina su laiku arba tam tikromis aplinkybėmis.. Man niekada neatrodė Lietuva kažkokia baisi..Kiti manau patriotizmą matuoja pinigais, kitų žmonių darbais prastais, žiniasklaida labai formuoja žmonių suvokimą... o iš tiesų patriotizmas matuojamastai ką turi. Vis dė lto kažką turi? Kalba viena sudėtingiausių pasaulyje, istorija, kuri parodė, jog Lietuva tikrai kovojo už save.. kiek padalijimų buvo, kiek puolimų, kiek sutarčių, kiek pasikėsinimų. Dabar viskas nuvertėję ir labai viskas matuojama pinigais, deja... "supinigėjęs" pasaulis.. :(
    .

    lydekaite

  4. 2

    lauraops teisingai pasake,kai lietuva myles kiekviena pilieti uz tai ,kad jis gime lietuviu,tada ir tauta myles lietuva!!kai sudarys tinkamas salygas jaunimui.jaunoms seimoms..kai nebeliks tiek jauname zmoguje pykcio,zveriskumo,kai zmones vienas kitam jaus pagarba tada mes tapsime patriotais!!bet kol tokia valdzia,tai,kai musu vaikai uzaugs,gal isvis ju neisgalesim leisti i mokykla..kai kainos auga dienomis.

    nade

  5. 2

    kai bus geros salygos lietuvoje,mes ją taip stipriai mylėsime :)

    Anonimas

  6. 1

    Kokia valdžia tokia ir tauta.Man patinka Lietuvoje gyventi,bet tik tiek,patriotė nesu ir nesiruošiu būti.

    emiliukas

  7. 1

    čia jau viskas yra blogai,vien valdžia jau rodo pavyzdį ,kaip vogti,kaip pralobti neteisėtai.Na tai ir žmonėms kyla pyktis "kodėl negaliu" vogti",juk valdžia vistiek iš manęs vagia "

    Anonimas

  8. 0

    manau, kad jus cia uzsiregistravot tuo tikslu, kad diegtumet cia savo isitikinimus ir paveiktumet kitus zmones, kaip suvokiu ir anonimas esat jus pati/pats. Cia seip jau mamu forumas, o ne politikos :)

    Adri