• 17ats.

    Ar galite detaliai papasakoti, kaip atpratinote savo vaika nuo pampersu? (t.y. kokio amziaus pradejote pratinti daryti ant puoduko, kaip daznai, ar visa kita laika budavo su pampersu, kada pradejot laikyti be pamperso, ar daznai ivykdavo "avariju", kokio amziaus buvo, kai visiskai pradejot nebenaudoti pampersu...)

    YukiVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    velai pradejau mokyti,nuo 2m8menesiu,atprato per savaite.Avarija gal kokia viena kita tebuvo nuo to laiko,kol atprato iki dabar,dbr vaikui 3m 2men.Tiesiog nebedejau pamperso dienos metu,pradzioj i vonia leisdavau sisioti,atsukdavau krana ir sysiodavo,kiek veliau pradejau kisti puoduka,kad ten sysiukas begtu.Nakciai dedu iki siol,nes ne visad ismiega sausas

    ruta26

  2. 3

    Aš pasodinau dukrytę ant puoduko pusės metukų ir iš karto padarė reikalą, tai nuo to laiko visada ir sodinu. Ryte pasidaro didelį reikalą, o poto sodinu po valgio, po miego ir panašiai. Į lauką einam su sauskelnėm ir nakčiai dedu dar. Bet kartais iš lauko grįžta sausa, kartais ir ryte spėju pasodint ant puoduko. Šiaip, labai džiaugiuosi, nes užtenka poros sauskelnių į dieną, tai nemažai susitaupo

    Ganešas

  3. 3

    Pirmoji visiškai atsisakė vystyklų iki dviejų metų, antroji net apie pusantrų. Su berniukais, turbūt, sunkiau. Mažius jau 1 m. 10 mėn, bet avarijų dar daug ištinka, nes užsispiria ir nenori sėstis ant puodo. Naktį tai jau seniai sausas išmiega. O pratinu jau labai seniai, auginu su medžiaginėm sauskelnėm, jis puikiai supranta, ko iš jo norima, bet kartais užsispiria ir viskas.

    marcipana

  4. 3

    Su pirmaja pradejom nuo 6 men,bet ji paniskai bijojo to puodo,tai atidejom iki metu ta procesa,metu tas pats buvo,atidejom vel,pusantru tas pats,atidejom vel,pries 2-ji gimtadieni jau pradejau be pamperso diena laikyti,nes vasara buvo,aisku tas puodas skraide per visus kambarius,nes vikas reke,klyke,mete ji,bego nuo jo,na vienu zodziu netraumavau as vaika ir daugiau nesodinau,puodas stovejo matomoj vietoj visada,tad viena grazia diena,mano mergina,jai buvo jau 2.6 metu pati nuejo,atsisedo,padare savo reikala,nusivale,apsirenge ir laiminga nuejo zaisti,su vyru likom be zado ir nesupratom,kas cia buvo,nes iki to net neprieidavo prie puodo,nes paniskai jo bijojo,tad padariau isvada,kad vaikas pats atsises ant puodo tada kada jam reikes paciam,o ne versdamas.Antrajai greit 2 metai,bet dar nesodinu,ji mato kaip sese i tualeta eina,puodas stovi kaip visada matomoj vietoj,kai nores pati nueis ir atsises. :)

    Jolka123

  5. 2

    pradejom 2m3sav.:
    PAsibaige pampersai, tai nusprendziau akd vel eilini kart pameginsiu ismokti. Tai visa diena nejom i lauka, nes lyjo labai, tad buvo puiki proga. Tai sodinau daznai ant puodo, nedaviau daug gerti skysciu, nes seip gere labai daug. Ir taip tris dienas. Antra ir trecia diena ejom i lauka be pampersu ir gryzdavom kas 40min atsisest ant puoduko. Bet tas tris dienas istisai laikaiu be pamperso tiek diena tiek nakti, manau cia buvo esmine beda, del kurios anksciau nepavyko pripratint ant puoduko, nes anksciau kiek bandydavau visad kai kur vaziuodavom ar eidavom i lauka ir aisku miegui dedavau pampersa, o kadangi mes laiko namuose praleidziam maziau negu kazkur kitur budami tai matyt del to jam nepavyko suprast kad reik daryt viska i puoduka.
    Tad tas 3 dpasitaike avariju, bet po kiekvieno sekmingo padarymo i puoduka labai pagirdavau ir nesdavom kartu ispilti ir p;auti puoduka, sis veiksmas labai vaikui patiko. 4ta diena vaikas pats nieko neprasydamas vis begdavo atsisesti ant klozeto, nors jo nemokiau ten nei sedet nei daryt i klozeta, bet matyt paeme pavyzdi is tevu :) Ir nuo tos dienos iki dabar viska sekmingai darom ant klozeto. Pats uzsilipa, padaro tik paskui jau kviecia mane, kad nukelciau.
    Seip maniau, kad cia man MISIJA NEIMANOMA, bet va mano ta sudetingoji misija buvo ivykdita per 3 dienas :)) Tad iki siol dar labai didziuojuosi vaiku ir pati savim :D kad viskas taip greit ir paprastai :))

    Adri

  6. 2

    O sedeti ant puodo pradejo visai neseniai, anksciau irgi puodukas baubas buvo, gal pries pora menesiu po truputi, po truputi, o dabar pati eina sedasi ant puoduko.

    Anonimas

  7. 2

    Kazkur skaiciau, kad jei nori atpratinti vaika nuo sauskelniu, reikia ju nebedeti, na isbandziau ir mums pasiteisino, vasara puikus metas atpratinti nuo sauskelniu, bet reikia tureti kantrybes ir daznai sodinti ant puoduko, as is pradziu, kad sedetu ant puodu, duodavau pinigine savo pakraustyti, papaisyti tusinuka su sasiuviniu, ka nors, kad ja sudomintu, jei nenoredavo pati sestis ant puoduko pasodindavau jos meskina ir sakydavau saunuolis meskinas ir t.t., suimdavo pavydas ir meskina pati numesdavo ir atsisesdavo, vis dar pasitaiko avariju, sauskelnes dedu tik kai kur einam ilgiau pabut ar nakciai dar nesiryztu guldyt be sauskelniu, lengviau buvo negu tikejausi, o kai padaro I puoduka sysiu ar rimtesni reikala su vyru giriam dziaugiames kaip mazi vaikai, kad matytu kaip ji cia fainiai padare, pati kai padaro jau atsistoja ir rodo sysiu savo, didziuojasi vos ne:D

    Anonimas

  8. 2

    be pampersu esam jau dabar drasiai,mums 1m4men,nakciai dedu ,bet dazniausiai ir lieka sausas-pasisiojam i puoduka kai tik atsikeliame..o jei vaziuojam kur..i miesta,tai dedu pampi.

    Anonimas

  9. 2

    as jau dabar pratinu savo mazyte ant puoduko, kolkasji nsupranta ka ant jo reik daryt, bet po biski mokau, jai beveik metukai, bet manau kad greit ismoksim, manau pilnai ant puoduko sedet ir moketi viska iki dvieju metuku:) o avariju juk visada buna ir bus, net as pati atsimenu kad 4 metu paarydavau avarijas i lova:)

    Esta

  10. 2

    na mes nuo pusantru metuku jau gana gerai emem pratinti nuo pampersiuku ir vesdavome i toleta.,leisdavau ir pietu miego be pamperiu miegoti..ir iki 2 metuku atpratome..nes ejome i darzeli 2 metuku,tai pamperiu nebenaudojome

    nade