• 2ats.

    gimtadienio tortas

    sveikos mamytes,
    arteja mano gimtadienis ir noriu issikepti sau torta skanu, nenoriu is parduotuves.gal jus kepat ir zinot uztikrinta skanu torta ar pyraga, na kad nebutu per daug saldus. aciu mamytes

    baliutavicReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Mano pats mėgstamiausias ir vienas paprasčiausių tai puraus biskvito persikinis jogurtinis su žele. Čia toks kiekis maždaug 26-28cm formai (nepamenu tiksliai kiek cm maniškė, man atrodo kad 28cm)

    Biskvitui reikia 5 kiaušinių, 5 v.š. cukraus, 5v.š. miltų (visko be didelio kaupo). Trynius su cukrum išplakt kol masė pabals ir padidės triskart, tada subert prasijotus miltus, gerai išmaišyt šaukštu, ir iš lėto įmaišyti likusius iki standžių putų išplaktus baltymus. Bet labai atsargiai ir švelniai. Tortinės dugną padengt kepimo popieriumi (aš uždengiu dugną popieriumi, paskui užspaudžiu ant viršaus susegamą šoną ir apkarpau likusius išorėje popieriaus kraštus), šonų nedengt ir niekuo netept. Dėt į įkaitintą orkaitę 190 laipsnių ir kept kol gražiai paruduos, apie 25min., ir palikt atvėst orkaitėj nepravėrus durų, nes iškart susmegs visas. Atvėsusį perpjaunu į dvi dalis, jei nori trijų dalių, reikėtų daugiau kiaušinių.

    Kremui reikia 3 indelių (350g) persikų jogurto (visada naudoju bios), ir indelio natūralaus jogurto (naudoju visada rokiškio naminis), trijų šaukštų be kaupo želatinos, didelio indelio žemaitijos 36% grietinėlės, pokelio persikų želė. Pirmiausia visada pasidarau žele, paskui gaminu viską toliau.
    Želatiną užpilti apie 80ml vandens, palikti išbrinkti, paskui dar įpylus šlakelį vandens pakaitinti kad suskystėtų. Pravėsusią želatiną supilti į sumaišytus inde, kambario temperatūros jogurtus (taip niekada nesušoks želatina jogurte). Į tą masę įmaišyti plaktą grietinėlę (dedu į ją šiek tiek cukraus ir citrinos rūgšties). Geriausiai išsimaišo plakimo šluotele.

    Biskvitus sudrėkinu vandeniu su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Dedu pirmą biskvitą, užpilu beveik pusę kremo, šaukštu kabinu persikų žele ir padengiu ja kremą, paskui supilu beveik visą kremą, pasilikdama šiek tiek viršutiniam biskvitui (jei darau šventei, kai puošiu tortą dengdama mase, viršaus nedengiu kremu). Dedu į šaldytuvą bent per naktį.
    Iš tikrųjų skanus, ne per saldus, lengvas tortas.

    Anonimas

  2. 1

    as darau jogurtini torta,labai nedaug visko reikia,jei domins parasyk AZ

    nade