• 13ats.

    Ar Jūsų tarpe yra tokių, kurios, anksčiau buvę gana išlaidžios, ar nemokančios racionaliai paskirstyti pinigų, tapote taupios? Kaip to pasiekėte? Ar sunku buvo įprasti taupyti?

    Ar privertė sumažėjusios pajamos, ar pavyko nepakitus pajamoms, išleisti mažiau? Ar sunku buvo įprasti prie taupymo?

    AnonimasŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    as pati tapau taupese tiesiog gyvenimas priverte taupyti ir taupau negaliu sau visko leisti taip kaip anksciau

    mamyciuke

  2. 3

    ismokau but taupesne kai seimos pajamos sumazejo iki minimaliu, tuomet net galvodavau kiekviena preke dedama i krepsi "Ar tikra reiia?" tad tuomet grynai ant saves per men isleisdavau max 30lt, kai tuo tarpu anksciau, kai pajamos buvo normalios isleisdavau savo reikmem ~500lt/men, tad tikri buvo labai sunku, bet ismokau. Siuo metu pagerejus situacijai vis tiek likau taupi, beto vaikui augant dideja jo poreikiai, tad "investuit" yra kur :)

    Adri

  3. 3

    Pastaruoju metu tapau daug taupesne nei anksciau, ir labai tuo dziaugiuosi. Supratau kad anksciau pirkdavau daug tikrai bereikalingu daiktu, kuriu kartais niekad taip ir nepanaudodavau. Nors kartais vis dar buna kad prisiperku ko reikia ir ko ne...

    Yuki

  4. 3

    Uzsivedziau islaidu sasiuvini,taip lengviau paskirstyti pinigus,pasidariau labiau taupesne situo budu

    ruta26

  5. 2

    Buvo krize ismokiusi taupyt, dabar vel nebemoktw :-(

    Jurginele

  6. 2

    Buvau is tu ,kurios nemoka racionaliai paskirstyt pinigu.O sumazejus pajamoms ismokau taupyt.

    grirute

  7. 2

    asu labai islaidi,bet kaj jau prispaudze pasitaupyt taj taupu jai lb reike

    vestute

  8. 2

    Nebuvo sunku iprasti taupyti,nes gyvenimas "priverte" :).Tiksliau,turime didesniu islaidu,nei anksciau.Namas,auto,vaiko darzelis,auklyte,privacios medicinos klinikos,nes emiau labiau tikrintis sveikata.Tad nori,nenori,bet tenka maziau vaikstineti po parduotuves,teko susiaurinti kosmetikos "raciona","susispausti" rubu spinta :).Neisgyvenu del to depresijos,nes zinau,kad yra svarbesniu dalyku,kuriems turiu isleisti pinigus.

    geguziukas

  9. 2

    pamenu kai buvau paauglė,tikrai galiu pasakyti ir tėvai lepino ir pinigėlių nemažai gaudavau,tai nežiūrėdavau čia to reikia ar ne pirkdavau ir viskas,kas šaudavo į galvą,o dabar atsirado šeima vyras vaikai greitai ir trečias atsiras todėl nebegaliu sau tiek leisti kiek ankščiau žinoma nenusiskriaudžiu ir savęs jau visai,bet ir neišlaidžiauju per daug apgalvoju reikia man to ar ne. todėl tikrai taupesnė pasidariau :)

    Keituks

  10. 2

    šeip visada malonu pirkti ,išlaidauti.Bet kai atsitinka ta tokia situacija netikėta kai pajamos žymiai sumažėję,yra per skaudžiai kai turi save valdyti.Todėl aš ,kad ir esant pinigams stengiuosi apgalvoti kiekvieną pirkinį,nesvarbu kad jis kainuoja galbūt tik vos kelis litus.Todėl visada turiu santaupų.tai yra nuo pradžios iki nulio ,per mėnesį niekada nebūna :)

    Anonimas