• 6ats.

    Norejau paklaust, mamyciu , kurios hryzote is uzsienio gyvent i LT su mokyklinio amziaus vaikais, iki 10 metu. Kaip sekesi pritapti mokykloje su Lietuviu kalbos ziniomis? Gal tokiems vaikuciams yra kokia sistema, su kuriais dirbama asmeniskai ? Ar kazkas panasaus. Planuojame po dvieju metu gryzt i LT kalbeti kalbame lietuviskai, bet kas liecia mokykla tikrai nebus tam pasiruksusi. Kaip jus elgetes , tokioj sutuacijoje?

    gintarevilteVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    tai per tuos du metus ,padirbėkite su vaikais laisvesniu laiku,kokiais darbeliais : diktantais,teksto suvokimo užduotimis,skiemenavimais ir t.t.

    Anonimas

  2. 2

    su vaikais asmeniskai nedirba,bet galiu pasakyti tik tiek vaikas labai greit adaptuosis ir viskas bus gerai,uztenka tai ka vaikas ismoko kitur,skaiciuoti moka,skaicius pazysta valio ir lietuviskai sneka viskas bus lengva o kad viska mokinosi anglu ar kokia kalba tai per daug nenusiminkite...jeigu taip nerimstate tiesiog laisvalaikiui mokinkite vaika lietuvisku raidziu poto rasyti lietuviskai,per du metus ismokinti galite daug

    Anonimas

  3. 2

    valstybines mokyklos tokiu vaiku neisskiria ir jokios asmenines pamokos nera suteikiamos. Tokiu atveju galimi keli variantai:

    1. PAciai pagal bendrasias ikimokyklinio ugdymo programas (smm.lt) rengti vaika mokyklai namuose. Skaitykit programa ir ziurekit ka LT darzeliuose vaikai ismoksta ir ka jau moka jusu, trukstamus dalykus tiesiog ismokykite. Bus dviguba nauda - ir vaikas lavinsis ir praleisit drauge naudingai laika.
    2. Ieskot savo salyje ir meiste lietuviu mokykleles. NEzinau kokioj saly esat, bet uzsieni daznai vaikai eina anksciau i mokykla nei LT, ir parengiamosios klases buna, tad i tokia galit jei galimybe yra nuvesti.
    3. Gryskite ne pries rugseji, o vasaros pradzioje. Praktiskai dauguma mokyklu organizuoja "nuline" klase vasaros metu, ten vaikuciai ir pasiruosia mokyklai.

    Adri

  4. 1

    o lietuviu mokyklos near, nes mes gyvename cikagoje tai 5 mokyklos tikrai yra o atlantoje igi didele lietuviu bendruomene nenoreciau tiket kad mokyklos nebutu? lietuviu mokykloje jie gramatikos, rasto pramoksta, be to gauna uzduotys tai vis I prieki, gal ir nebus toks paruosimas kaip lietuvoje bet bent pagrindus zinos

    Anonimas

  5. 1

    Kad jau dabar mes pirmokai esame, 7 metu,ji moka labai daug bet anglu kalba,esame uz Atlaanto

    gintarevilte

  6. 0

    Kur esame mes,nera spec LT mokykleles, susirenka labai ne daug mamyciu,ir tos uzduoteles piesimai,visokie ranku darbo uzsiemimai,zinau cikagoje yra pilnas uzsiemimas su vaikuciais.

    gintarevilte