• 15ats.

    Maistas ir gerimai, kaip jus mamos maitynates? pastebejau kad mes dazniau su vyru valgom nesveika maista ir ypac nakciai nes tik tada galim pabut kartu ir skaniai pavalgyti, nes dirba vakarinei pamainoi. kiek kartu i diena valgote bei ka jus vadinate sveiku maistu? ar labai blogai valgyti i diena tik viena karta?

    aciu mamoms uz protingus bei gerus atsakymus ;)

    EstaMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Nesu itin pamišus, kad niekda picos nevalgyčiau, bet ir neatsainiai į tai žiūriu. picą mieliau pati išsikepu, visokius kibinus, net hamburgerius pati, pyragus, sausainius..dažnai skanumynus nusiperkam, bet ir pati kepu. Neaplenkiu gerų straipsnių ir tikrai pasiskaitau, pasidomiu, neblogai išmanau žmogaus organizmą, jo sąveiką su maistu, žinau kas kaip ir kodėl, kas iššaukia kai kurias ligas arba kas didina riziką.. man tai įdomu ir turiu sukaupusi nemažą kraitį apie tai, todėl ir valgau nebetką, nebetkaip :) Tas pats ir su vaikų ir suaugusiųjų psichologija, elgseną... man tai labai įdomu. Aš perkuosi žurnalus, perku knygas apie tai, atsidarius tam tikrus portalus visų pirma einu prie šių temų.. Kai vieniems patinka rinkti pvz pašto ženklus, megzti, piešti ir pan, tai aš labai gilinuos į šiuos du dalykus - mityba, sveika gyvensena ir vaikų/suaugusiųjų psichologija (plačiąja prasme). :)

    Grįžtant prie klausimo, tai valgyti vieną kartą dienoje yra labai nesveika. Žmogaus organizmas taip jau surėdytas, kad jis privalo papildyti savo atsargas kas 3-4 valandas. Pagrindiniai valgymai turėtų būti tris kartus per dieną.. jeigu taip valgysite po kiek laiko organizmui ims trukto tam tikrų medžiagų. Pradės slinkti plaukai, oda gali pasidaryti negraži, jausitės pavargus, irzli, galbūt dažniau būsite irzli nei su teigiamom emocijom, gali sutrikti miegas... galų gale gali susilpnėti imuninė sistema - prikibs kokia liga. Na daug visko gali būti jeigu taip pastoviai valgysite..

    Žinokit, kad labai didelis procentas lemia visokias ligas. Tai ką valgote dabar, pasimatys vėliau, po kelių metų, keliolikos, senatvėj. Aišku, dabar gal atrodo kam čia rūpintis tokiais dalykais, dar jauna, bet sulauks pvz 50 metų gali kokios problemos prasidėt. tarkim osteoporozė, kraujagyslių kalkėjimas tuo pačiu ir kraujospūdžio padidėjimas ir nemaža rizika insulto ar širdies priepolio, tam tikras maistas skatina vėžinių ląsteių atsiradimus ir jų plitimą. Mūsų gyvenimo kokybę itin smarkiai lemia maistas ir maisto kokybė, jūs net neįsivaizduojate kaip svarbu maitintis pilnaverčiu maistu. Dabar atrodo nieko nevyksta, lyg gerai jaučiatės, bet iš tiesų tai kas vyksta organizme jųs nepamatysite, nes dar per trumpas laiko tarpas.
    Kaip pavyzdys tarkime narkomanas ar alkoholikas. Juk žinome, jog tik pradėjus vartoti nelabai ir suprastume iš veido, organizmo ar jis galėtų vartoti? Bet po kiek laiko ima ryškėti tam tikri fiziniai pokyčiai. Alkoholiko ir narkomano veidas tampa kitoks, pamačius gatvėje galima įtarti, jog jis turi bėdų. Taip ir su maistu, tik ilgiau viskas užtrunka. Juk nėra taip, kad pastoviai valgytumėm picas, hamburgerius ir rūkytas mėsas :) Būna ir sriubyčių ir vaisių su daržovėm..

    lydekaite

  2. 3

    sveiku maistu laikau patiekala pagaminta is
    geros zaliavos ir pagal teisinga gamybos technologijas, kada gamindama neprarandi daug vitaminu, mikroelementu ir kitu organizmui reikalingu medziagu.nuo to priklauso maisto verte ir nauda organizmui.sunki cia tema, nes daug kas dziaugiasi, kad is viso gauna pavalgyt

    raima

  3. 3

    ne visada sveikai. valgau 1-2 kartus per dieną. sveikas maistas- daug daržovių, vaisių, neriebus maistas, iš natūralių produktų.o 1 kartą valgyt dienoj labai nesveika

    samsung1992

  4. 2

    negerai karta i diena valgyt, bet yra taip kaip yra.stegiuosi valgyt kiek imanoma naturalesni, kiek maziau termiskai apdorota maista.megstu garinta, sutinta,jei keptas tai isviso be ar su mazu kiekiu geros kokybes riebalu.stengiuosi naudoti kuo maziau prieskoniu, cukraus ar druskos.labai bijojau, kad maistas be druskos, astriu prieskoniu, riebiu padazu bus neskanus , taciau klydau. sekasi labai neblogai.reikia nepatinget .galima net sventine vakariene vien is sveiko maisto pasigamint:)

    raima

  5. 2

    Valgom galima sakyti sveika maista,dazniausiai gaminu pati.Is darzoviu,kruopu kosiu.Vistiena,zuvis.

    laukime

  6. 2

    Per viduriuka, daug gaminames patys, nors nevengiam greitojo maisto, nesveiko, bet tai buna ne kiekviena diena, greiciau savaitgaly, kai tingisi gaminti kazka.

    Anonimas

  7. 2

    Negaliu pasakyt,kad valgau vien sveika maista.Bet maitinimosi iprociai pasikeite gimus vaikui.Verdu daznai sriubas,kai buvo mazesne daznai koses virdavau.Dabar vaisius tik vaikui perku.Neskaitant is mociutes sodo darzo.Negeriu gazuotu gerimu.Saldumynu valgau labai retai,kad mazoji nevalgytu kartu.;)

    grirute

  8. 2

    Mes valgom betkada ir visoki slamsta :)

    tikmama

  9. 2

    Dabar bandau mesti svori, tai valgau 3 kartus per diena po nedaug, plius ziuriu kad i skrandi eitu kuo maziau kaloriju turintis maistas ir geriu daug vandens. Visiskai nevalgau po 17val. Atsisakiau saldumynu, jei ju uzsimanau valgau riesutus ir razinas, kitus vaisius. Man sunkiausia buna savaitgaliais, nes su vyru megstam skaniai pavalgyt, bet tingim gamint, tai buvom iprate valgyt picas, kebabus ir tt, bet dabar bandom ir sito iprocio atsikratyt. Geriau issikepam mesos lauke ant grilio ir kertam su salotu kalnu. Ir tai tokiu rezimu man ziauriai letai krenta svoris, ko gero tai 2ju nestumu pasekme... Bet cia jau kita tema.
    O del valgymo nakti nesveika maista turiu karcios patirties - kazkada dirbau picerijoje, is kurios galejau sau I namus nestis maista. dirbdavau iki velumos, tada gryzus nakti prisirydavau picu, o diena nevalgydavau, daugiausia miegodavau, tai per 2men priaugau 10kg...

    Vita_321

  10. 2

    Manau, kad labai svarbu valgyti pilnavertį maistą, Mes visuomet stengiamės valgyti daug košių, vaisių, jų natūralių sulčių ir kokteilių, daržovių, neriebios mėsos, bent kelis kartus per savaitę žuvies. Kartais pasilepiname ir pica bei kitais mažiau sveikais patiekalais, tačiau viskas su saiku :)

    Ievu