Pikantiškos sraigės
Reikalingi produktai:
4 porcijoms reikės: 100 g konservuotų sraigių, česnako ir prieskoninių žolelių mišinio, pipirų, druskos, sviesto arba alyvų aliejaus.
Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjaukite per pusę. Sudėkite į keturis mažus molinius indelius, pabarstykite druska, žolelių mišiniu ir pipirais. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto arba užpiltkite truputėlį alyvų aliejaus. Indelius uždenkite ir įkiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikykite, kol pradės kilti burbuliukai. Sraigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti. Valgykite su pakepintais nedideliais batono gabalėliais, įtrintais skiltele česnako ir apibertais truputėliu žolelių prieskonių mišinio. Šis patiekalas - tik delikatesinė užkanda. Ojei is gamtoje pririnktu tai reik kad jos isivalytu,tai trunka apie savaite