• 27ats.

    Gal teko is gamtoje esanciu sraigiu kazka skanaus pasigaminti?

    Per BTV siuo metu ziuriu laidai apie musu lietuviskas vynuogines sraiges, kurias perdirba musu firmos ir eksportuoja i Prancuzija. Gal jums teko jas "perdirbti" namu salygomis?

    gintarepReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    drauge sake valge varles, ir niekas nesake kad tai varles, prancuzijoje :) tai pagalvojo kad vistiena valgo :D kai pasake kad varles tai drauge vos nenukrito :)))

    kristale

  2. 4

    nea neteko :) bet gal ir paragauciau, uzsieni gtaip padaro kad net nepasakytum kad sraige valgai :) drauge valge tai sake kad laabai skanu :)

    kristale

  3. 3

    slykstus reikalas tos sraiges... na bet del skonio nesigincijama...

    ervijota

  4. 3

    kiek visi giria sraiges,ale tikrai butu idomu paragauti,bet kai pasako sraige iskarto akyse ji gyva tokia apsiseilejusi sliauzianti ..fuj... kazi kaip butu jei reiktu paragaut...

    Milana69

  5. 3

    siaip noreciau paragaut,bet jei zinociau kad tai sraige kazi ar praryciau :))) dar neteko ragauti sraigiu...

    Milana69

  6. 3

    kristale,tikrai...valgai ir net nesupranti ka valgai,tik jauti,kad labai,labai skanu...pamenu,kad dar tarybiniais laikais mums teko i Prancuzija nuvykti,tai mums nieks nesake,kad sraiges valgome,tai beveik visi norejom pakartoti....

    gintarep

  7. 2

    Oi ne..Pačiai neteko. Bet teko garbė būti Prancūziškame restorsne, ten ragavau. Visia nieko,

    Jorkaile

  8. 2

    Sraigiu patiems gaminti neteko, bet valge esame ir man visai patiko. Tai neatsisakyciau ir varliu kojyciu, ir keptu ziogu, ir troskintu gyvaciu :))) mes su vyru tokie zmones, kuriems viskas idomu, tik suniuku ir kaciuku nenoreciau valgyt, esu pries tokius dalykus.
    Esu ir dziovintos arklienos, rukyto banginio valgiusi, idomus skoniai. Netgi su teciu is ezero gelduciu buvom prisirinke ir valgem zalias druska pasibarstydami :)))

    Agne

  9. 2

    Pikantiškos sraigės

    Reikalingi produktai:
    4 porcijoms reikės: 100 g konservuotų sraigių, česnako ir prieskoninių žolelių mišinio, pipirų, druskos, sviesto arba alyvų aliejaus.

    Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjaukite per pusę. Sudėkite į keturis mažus molinius indelius, pabarstykite druska, žolelių mišiniu ir pipirais. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto arba užpiltkite truputėlį alyvų aliejaus. Indelius uždenkite ir įkiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikykite, kol pradės kilti burbuliukai. Sraigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti. Valgykite su pakepintais nedideliais batono gabalėliais, įtrintais skiltele česnako ir apibertais truputėliu žolelių prieskonių mišinio. Šis patiekalas - tik delikatesinė užkanda. Ojei is gamtoje pririnktu tai reik kad jos isivalytu,tai trunka apie savaite

    Aureluze

  10. 2

    man teko Prancuzijoje,Ispanijoje ir Portugalijoje valgyti.Labai,labai skanu.Lietuvoje neteko nei restoranuose,nei parduotuvese tokiu skaniu valgyti ar isigyti.

    gintarep